Погодна олујна канализација: 3 врсте

Приликом изградње сеоске куће, посебну пажњу треба посветити олујној канализацији.Када купујете земљиште и кућу изван града, потребно је водити рачуна о чему. Сигурносни системи, контрола пожара, заштита територије, уређење простора. У вреви ствари заборављене су ствари као што је канализација са територије. Акумулација отопљене воде негативно утиче на земљиште и земљиште. Са овим задатком савршено се носи са олујном канализацијом. Шта је то и како утиче на живот у вашем дому - даље у чланку.

Врсте дренажног дренажног система

Дренажни дренажни систем - главна помоћ за уклањање отпадне кише и одмрзнуте воде са локације током рада на њој у стамбеној згради. Акумулација великих количина воде након кише или остатака благог снијега има директан утјецај на усјев, стање и уништавање грађевинских елемената. Да би се избегло уништавање темеља, пукотина и чипса у елементима приватне куће, инсталирати олујну канализацију, која се обично назива "ливнивка". Дренажни одвод се састоји од различитих цијеви, сифона, чепова итд. Ови елементи су укључени у његову шему, а када су инсталирани, они се узимају у обзир у строгом редослиједу. За ову врсту отпада вишка воде са локације постоји један циљ - једини ток да се ријеши вишка влаге, што га шаље у канализацију.

У приватној кући то се мора узети у обзир приликом моделирања парцеле. Када креирате модел, можете поставити замајац тако да не ствара неугодности.

Постоји неколико врста олујасистем за одводњавање, који треба да буде изабран по свом нахођењу

Цјелокупни сустав одводње састоји се од елемената чија се инсталација најбоље повјерава професионалцима. Уређај одводне канализације је 3 врсте: отворени, затворени и мјешовити. Приликом инсталирања властитих руку, потребно је строго се придржавати свих правила комбинације елемената и причвршћивања.

Значениа типов ливиенне:

 1. Отворени тип.Најчешће се користи на приватним парцелама. Уз помоћ посебног рјешења, у тлу се ствара одређени каналски сустав. Скривен специјалним бравама. Могу се уклонити. Ковање решетке се савршено може комбиновати са пејзажом на локацији.
 2. Затворени тип.Односи се на подручја са великом површином. Сви елементи су уграђени у земљиште. Вода пролази кроз такав канализациони систем и уз помоћ пумпе се из њега пумпа. Овај тип канализације се инсталира не само у земљи, већ и широм села.
 3. Мешовити тип.Прикупљање воде одвија се на површини земље, а њена дестилација под земљом. Пукотине за сипање су постављене тако да сама вода пролази кроз њих.

Инсталација и уградња ове врсте одвода је тачна и линеарна. Точкаста инсталација помаже да се сакупи сва вода на крову. Стокес и цеви су врста проводника воде у овом систему. Киша и снијег су се истопили у рупу пријемника за кишу и отишли ​​у бунар под одређеним нагибом. Вода прелази површину подручја кроз цијеви, које се налазе око земље или се апсорбирају у тлу. Добро је потребноприсуство одређеног нивоа управљања водама у случају његове велике акумулације. Такав тип канализације може бити на земљи, са уграђеним решеткама како би се спријечио улазак у њу контаминације.

У случају линеарне инсталације, канализациони систем се користи као наставак монтаже на тачки, или као посебан систем за испуштање воде. Инсталирајте такву канализацију, користећи путне правце.

Ливневка је канализацијско одлагање: значај схеме

Пре него што се направи затезање, потребно је одредити шемом његове заптивке. Локације се бирају на основу места са великом акумулацијом воде. Најчешће су то места са вертикалним одводима. Под њима је потребно инсталирати конусни уређај за прикупљање воде. Дакле, нулта тачка у координатама излаза воде ће бити тачка њене акумулације.

Пре инсталације целог система, нацртан је шематски дијаграм, уносе се све главне димензије.

Све збирке воде комбинирају. Касније су повезани кроз корито са бунара. Тако вода иде са крова. Бунари се бирају на основу материјала који долази у изради таквог дизајна. Најекономичнија опција је од опеке, а скупља од полимера.

Пре изградње ливијена, неопходно је да се упознате са његовом шемом

Что вклучено в схема:

 • Параметри цеви: дужина, ширина, материјал;
 • Колико је потребних прикључака за уградњу;
 • Број сакупљача воде;
 • Број дренажних бунара.

Тренутномоменти су полимерни материјали водећи у примени. Препоручује се постављање интегралних капацитета. Али бунар из метала ће морати да се сакупи, и да уради ову процедуру у више наврата.

Неопходни елементи и инсталација канализационе канализације у приватној кући

Спољни одвод бране у кући је заштитник тла, усјева и грађевине. На благој и влажној земљи, сама зграда постаје нестабилна и опасна. Може се населити или савити, што ће довести до великих оптерећења на зидовима и може бити опасно за људе који у њему живе.

Важан елемент канализације је и сливник и пријемник

 1. Полица или пладањ. Они се налазе на или испод земље. Монтирају се под углом у односу на одвод. Уз помоћ авиона вода одлази у одвод и изван тог подручја.
 2. Складиштар.Скупља воду са површина које се налазе изнад тла - кровова и шупа. Инсталира се испод одводних цијеви воде. Они, као кошаре, скупљају сву воду и транспортују је на право мјесто.
 3. Бунари за инспекцију.Такав уређај је дизајниран да одреди степен загађења отјецања.
 4. Замка за смеће.Инсталирано преко отпадних вода за уклањање честица које зачепљују одвод.

Приликом уградње олука потребно је потврдити присуство олучних цијеви и система за одвод воде. Под одређеним углом копају ров. Дно му је забијено и јастук пада. У овом случају не може се искључити употреба дренаже.Копа се ископава за уградњу дренажне посуде, а налази се резервоар или резервоар за бетон. Ставите цеви на јастук, повежите их и запечатите. Систем је спреман за рад.

Сакупљач смећа је инсталиран на спојевима. И на кривинама поставите отвор за гледање.

Рад је провјерен и откривене су експерименталне инсталацијске грешке. Све је прекривено земљом и затворено је решеткама. Овим редоследом се поставља водоводни систем у приватној кући. Кровове треба ујединити један дренажни систем - ова опција се зове јела. Ако се канализациони систем правилно монтира, његова употреба ће бити потпуно неприметна за власника, а бљузгавица и локве ће нестати из тог подручја на радост рођака.

Уређај за канализацију и технологију олуја

Боље је веровати инсталацији ливијенских људи са великим искуством сличног рада. Али ако морате сами да га инсталирате, морате имати на уму технологију процеса. На пример, приликом инсталације одвода потребно је узети у обзир страну на којој се врши нагиб. То се мора урадити у правцу одвода воде.

Боље је контактирати стручњаке за уређење олујне канализације

Шта треба узети у обзир:

 1. Поред материјала, његова локација се такође узима у обзир. На пример, боље је напустити велики број окрета и угао.
 2. Херметичка веза омогућава целом систему да буде поуздана заштита од прекомерне влаге. У одсуству непропусности, вода ће процурити унутратла или акумулирају на неприкладним мјестима, што доводи до потпуног недостатка олука.
 3. Уз пристрасност, главно правило - не одлагајте воду. Треба имати у виду да се зими брзо замрзава. Велике температурне варијације пружају га у великим количинама, а мраз их замрзава. То касније доводи до зачепљења одвода.
 4. Прије инсталације, узима се у обзир број свих елемената. Да ли су укључени и елементи заштите од смећа.

Будући да се рад одвија под сталним утицајем влаге, онда материјал мора изабрати стабилан за овај елемент - равномеран и издржљив. Цеви су боље да се не користе - оне ће се чешће зачепити него обично. Ако је водовод дугачак, потребно је инсталирати више бунара како би се утврдило да ли постоји цурење или зачепљење. Неопходна је за правовремену поправку и чишћење.

Систем олујне канализације: нега

Нема потребе да стално позивате стручњака за чишћење и негу ливнире. То можете сами. Након јаких киша потребно је очистити посуде и олуке од пијеска и прљавштине. Неопходно је стално чистити посуде влаге и кише и придржавати се правила рада. Ако вода почне да се акумулира и чини се да се систем не носи са својим задатком, онда се он поправља.

Да би се систем олујне канализације запушио, потребно га је пажљиво бринути

.

Поправка и замена кваров:

 • Ливиенка је отворена и прегледана;
 • Истрошени елементи се мијењају у нове;
 • Тестни систем;
 • заспати са земљом;

Рад се обавља врло брзо да би се избјегло поплављивање воде водом, посебно ако функција канализације укључује прочишћавање воде. Велика помоћ приликом поправке ће бити водени печат, који помаже да се спусти ниво воде. Потребно је узети у обзир трајност елемената при раду с водом. Сваки материјал под његовим утицајем ће се покварити и хрђати.

Уместо рђања, постављају се нови, пластични.

Уређај за одводну канализацију (видео)

С обзиром на корисна својства овог начина прикупљања вишка воде са локације, уопште не примећујете његове минусе. Правилним радом и благовременом негом и поправком неће се ометати живот. Вода ће нестати са локације, као да се не појављује, а поузданост зидова и темеља куће ће бити под контролом. Нарочито, када чишћење овакве канализације не може да опстане за биљке у том подручју - угриз са влагом и трулеж, неће бити, његова локација се може узети у обзир у фази пројекта, што ће сачувати дизајн и пејзаж. Коришћење овог система у приватној кући заувек ће олакшати главобоље у пролеће и после јесење кише. Кућа ће стајати чврсто, а жетва ће бити задовољна.

Примери ливиенне (фото)

)