подзимни сјео

подзимним усев

Подзименски усеви се могу примењивати не само на поврће, већ и на неко цвеће. Сијати сјеменке ближе мразу, у жлебовима на мало замрзнутом тлу, а затим их не чине клијати до зиме. Зими ће се ојачати, природна селекција ће се одвијати и прољеће ће дати јаке стабилне биљке. Годишње цвијеће, засијано за зиму. Следеће године ће проклијати и цветати раније него сејати у пролеће, у вишегодишњем цвату само 2 - 3 године након садње. Подзимни усјеви штеде време у пролеће.

Шта сијати зими

Као што сијемо сјеменке поврћа, сјеме се сије мало више него у прољеће. Мјесто за садњу треба брзо загријати, тло - лагано и храњиво.

Сјеменке су уткане дубље него у прољеће. Мало дубље за 0,5 - 1 цм, просечно око 2 цм, велико - око 4 цм. Када се сади, треба да буду суве. Неопходно је замочити подручје пиљевином, тресетом, хумусним слојем 6 -8 цм, а када се снијег топи у прољеће, малч је замрзавање грабље. Да би семе проклијало раније, поставите лукове преко усева у рано пролеће и покријте филм. С почетком топлине, храни урее (20 г на 1 ск М.) - цвијеће ће бити боље расти и развијати се.

Зими можете сијати само сјеменке хладно отпорних биљака које се не боје мраза. Лакше представнике флоре, као што су спанаћ, парадајз, итд. Најбоље је оставити да се сије у прољеће. Ако су годишњице, требало би да буду са кратким периодомвегетација

Могуће је сијати зими за делфин, мак, настурцијум, кукуруз, ешсол'тсииа, резеду, гориотсвит, гаилардиа, годетиа, иберис, гипсопхила, алиссум, кинески и хибридни каранфил, хризантему, матиоле, мразе, козметику, тобиер сандер, антиринум, Кинески астуријски, аквилегије (Орлицкс), звончићи, лаванда, јаглац, камилица, Редецкси, ехинацеа, кокаин, флокс, аконит, лупин.