Подни грејач: електрични, водени и инфрацрвени конвектори

Шта је то грејалица? Шта је електрични конвектор за загревање воде? Које су главне предности и недостаци овог уређаја? Одговориће на сва ова питања.

Подни електрични конвектор је уски уређај који се налази изнад подне облоге.

Будући да уређај има малу висину, простор за измјену топлине је мали. Такође, због блиске удаљености са зидом, формирају се ограничења са максималном температуром. Због тога се гријач плоче производи дуго.

Овај грејни елемент појавио се релативно недавно у стамбеним насељима, али у предузећима техничког пројекта конвектор се користи од прошлог века.

Предности и недостаци грејне плоче

Прво разматрамо предности овог уређаја:

 • Главни плус постоља је естетски изглед. Због своје величине, лајсна не узима додатни простор у вашој дневној соби.
 • Токови загревања почињу да теку из пода, што омогућава равномерно загревање просторије. Тако да можете преживјети, ноге се неће смрзнути.
 • Одређени делови топлотне енергије се не преносе конвекцијом, већ се преносе инфрацрвеним зрачењем. То сугерише да се пећ сама загрева, а такође постаје извор топлинске енергије. Загријавање просторија је што равномјерније. То је велика предност у односу на зидни гријач, тако да је зидни конвектор свеглавна енергија топлоте акумулира се испод плафона, гдје није особа и није потребна. А ако живите на другом, трећем и вишем спрату, онда је зидни грејач уопште бескористан уређај, јер ће већина топлоте једноставно проћи кроз заштитне конструкције. Топли ваздух једноставно одлази, а не користи.
 • Зидови се загревају, почевши од дна и завршавајући - то их спречава да се смрзну. Ово се може постићи ако су конвектори за подове постављени око проблематичних подручја.

Гријач типа постоља има буквално један минус. Ако инсталирате овај грејни елемент близу зида, има мање простора за уградњу намештаја.

опције за имплементацију

Које врсте подних грејача постоје?

Подни грејни конвектор за загревање воде

Са овим уређајем постоје попречне ивице које повећавају топлотну снагу машине. Да би се одржао естетски изглед, грејач је потпуно прекривен декоративним екранима. Материјал израде може бити различит: челик, алуминијум, бакар.

Да би се уређај прикључио на загријавање воде, подаци о резању, чији је промјер пола инча или нешто већи (3/4). Положај резбарије на конвектору зависи од облика величине.

Бојлер има техничке карактеристике:

 • средњи притисак - 15 атмосфера. Максимална вредност је 25 атмосфера;
 • средња температура - 110 степени Целзијуса. Максимум - 130 степени Целзијуса.

Али штаДа ли је подно грејање грејања воде других типова? Главна разлика је форма. Различити уређаји овог типа имају висину од 180 милиметара (можда мало више), а ширина је једнака 65 милиметара.

Најбоље је купити плинске грејалице од алуминијума и бакра. Захваљујући челичном материјалу, топлотна снага ће бити много већа. Бакар и алуминијум су метали који имају одличну топлотну проводљивост.

Вредност топлотног протока од грејача има много различитих варијација. Вредност може почети са 150 вати и завршити са 400 вати. Ова вредност је по метру дужине.

електрични конвектор

Плински електрични конвектори су врло слични претходној врсти гријача постоља, али то су сасвим различити уређаји. Према називу, главни извор топлинског тока је електрична енергија. Спирала, која има ниску температуру, у изолацији керамике, пролази кроз металну цијев, а како се напаја електрична енергија, загријава се.

Планирани електрични уређај се не прегријава, јер има заштиту захваљујући механичком уређају за затварање и откључавање електричног круга (релеја). Плоча или релеј, који се састоји од два метала и има различите коефицијенте топлотне експанзије, чим достигне одређену температуру, долази до прекида напајања струјног круга, и тиме се загревање завршава.

Додатна својства електричног грејача:

 • Контрола грејања је подељена на два типа: степенасто или глатко.
 • Скупљи уређаји могу иматиприсуство термостата, који поставља потребну температуру протока ваздуха у стану.
 • Једна од главних предности је да су електрични гријачи потпуно заштићени од влаге, тако да се могу ставити апсолутно на било које мјесто без страха од добивања воде.

Генерално, електрични гријачи постоља разликују се само по својој снази и величини. Пошто већина модела електричних конвектора има компактне димензије, снага у већини је мала. Просечна снага електричних модела је 350 вати по метру дужине.

Електрични уљни конвектор

Овај тип је префињеност претходног типа гријача постоља. У чему је разлика? Дизајн електричног нафтног грејача, који има сложен облик. У овом дизајну постоји циркулација нафте.

Грејање са малом снагом је узрок топлотних флукса у преноснику топлоте. Након кратког времена, уређај се потпуно загреје. Загревање се врши равномерно, тако да се максимална температура може смањити, јер топлотни капацитет остаје исти.

Предности уљног конвектора:

 • Овај уређај је безбедан за употребу, јер је вероватноћа паљења сведена на минимум. Међутим, већина модела различитих врста грејача може се користити на било ком премазу.
 • Када се електрични гријач уља загријава до максимума, честице прашине не гори - то је врло удобно. Горуће честице прашинелоше утиче на људско тело.

инфрацрвени конвектори

Овај тип уређаја је потпуно другачији од претходних типова. Према називу овог типа, пренос топлотног тока се врши инфрацрвеним зрачењем. Инфрацрвени грејачи су инсталирани на зиду или на плафону.

Предности инфрацрвеног грејача:

 • Због инфрацрвеног зрачења, вертикалне и хоризонталне површине се загревају.
 • Они који се налазе у просторији у којој се налази овај тип конвектора, загрева кожу и одећу. Стога, ако соба има прилично ниску температуру, то неће утицати на ваша осећања.

Као што се особа не смрзне на ватри у хладном времену, инфрацрвени гријачи постоља (ИР) дају исту топлину. То вам штеди новац. Инфрацрвени конвектори - грејачи који штеде енергију. Ако поставите овај тип гријача на под, инфрацрвени конвектор ће директно загријати површину подне облоге и ногу особе.

резиме

Закључимо. Ако одлучите да купите грејач, онда купите конвектор који има довољно снаге. Уосталом, ако гријач типа базне плоче има довољан капацитет од једног метра дужине, онда не само да може додатно загријати ваш животни простор, већ постати главни извор топлине у кући.

Свака врста овог уређаја има своје предности и недостатке, сваку своју врстуцост. Код куповине је пожељно додатно се консултовати са продавцем.

Обавезно прочитајте упутства на уређају. Онда можете добити "топлу подлогу". Најбоље је купити енергетски ефикасан гријач Мегадор. Плусх Хеатер Мегадор - најчешћи на тржишту. Главна предност је ниска цијена, готово свака особа је може купити. Истовремено у "Мегадору" одличне техничке карактеристике.