Подизвођачи и тајне њихове инсталације у сухозиду

Модерне поправке се често користе за изградњу преграда и шупљих зидова на бази сувог зида. Због тога су се појавила нова решења у области ожичења, од којих су неки гипсане плоче. Употреба других технологија у овим условима је немогућа.

Како направити прави избор

Подморница или инсталациона кутија саставни су дио инсталације уграђене електричне опреме за шупље зидове. Помоћу њега можете поуздано осигурати и заштитити ожичење уређаја: прекидача, утичница, регулатора топлоте, димераУ овом случају, уградња под-носача у гипсану плочу је прилично једноставна и може се обавити независно.
Данас, подлога за суву градњу има различите варијације, које се разликују по величини. Најчешће се користи уградња стандардних кутија пречника 60-65 мм, као и дубине од 40-45 мм. Максимални пречник такве кутије може досећи 68 мм.
Подлога за суву градњу може бити:

 • сингл;
 • блок. Најчешће се користи. Омогућава фиксирање на једном месту вертикално и хоризонтално неколико механизама, који су комбиновани заједничким оквиром.

Утичница у сухозиду се може причврстити само на скривене подлоге, које се уграђују у шупљину зидова. Такође, у зависности од типа изабраног излаза за суву градњу, његовог произвођача и дизајна, тип монтаже кутије се изводи на два начина:

 • Кутија и повезни тунели су једна јединица. Могућност комбиновања уређаја за повезивање утичнице са сухозидом у блоковима ако је потребно. Минус таквог под-носиоца је потреба за механичким типом уклањања непотребних спојних елемената, јер ће они ометати причвршћивање кутија;
 • под-носач за суву градњу, који има одвојене спојне елементе. Монтирање ове опције је веома једноставно. Користи се на местима где се поставља једна утичница у сухозиду. Али у таквој ситуацији, морате прецизно израчунати потребан број конектора.

Избор и уградња утичница у гипсаним плочама се заснива на материјалу који се користи за израду овог производа. Препоручује се употреба уређаја са самоугасивом пластиком. Куповина производа из других материјала неће бити практична, јер ће кутије често изгорјети.
Поред тога, при избору утичнице за суву градњу треба узети у обзир удаљеност шупљине. Ово треба узети у обзир само у присуству малих шупљина у зидовима. У овом случају, кутија би требала имати монтажни елемент жељене величине, умјесто уобичајених 50 мм.
Преостале величине и тип самог слоја треба изабрати одвојено за сваку појединачну ситуацију.

Припрема зидова за инсталацију

Постављање под-носилаца у сухозиду укључује сљедеће припремне радове:

 • са рулетом и оловком потребно је скицирати сва места будуће локације утичница и прекидача. Монтажа утичница у сухозиду врши се према овим ознакама;
 • ознаке се најбоље постављају у облику крстова. Биће много лакше у будућности пробијати рупе;
 • кит кит. То ће помоћи да ојачате зид тако да утичница у сухозиду буде чврсто постављена;
 • добро уземљити радну површину. У том случају, инсталација утичнице у сухозиду ће бити успјешна, без стварања пукотина и раслојавања;
 • након што је обрађена површина суха, могуће је покренути рупе за сечење. Треба да има потребан пречник. За то можете користити бушилицу са специјалним млазницама, монтажни нож или конвенционалну бушилицу;

Обратите пажњу! Када се користи нож за монтажу, неопходно је да се ради веома уредно, јер суви зидови могу да трпе услед грубог сечења. Такви недостаци ће бити веома проблематични да се сакрију током завршних радова. Зато је најбоље користити специјалне млазнице за резање рупа. Уз њихову помоћ можете направити најпрецизније и прецизније рупе.

 • пречник рупе мора да се поклапа са пречником под-носача. Сама кутија је уметнута уско. Пречник се може благо повећати, али не више од 2 мм, иначе ће инсталација бити неугодна. Ако је пречник превелик, кутија ће једноставно испасти из куване рупе;
 • када се угради утичница за суву градњу у облику блока, размак између рупа мора бити на 72 мм (стандардно међуосно растојање за блокове);
 • спремна рупа, односно њена ивица, потребно је обрадити мјешавину прајмера и кита.На тај начин, утичница у сухозиду ће бити стабилна и поуздана.

Сада је дизајн спреман за инсталацију.

монтажа инсталације

Уз правилну припрему припремне фазе, инсталација утичнице у сухозиду ће бити брза и једноставна.
Утичнице за суву градњу треба уметнути на сљедећи начин;

 • у куваној рупи избацимо проводник под-носача;
 • постављамо монтажне вијке за хоризонтално причвршћивање зида утичнице;
 • причвршћивање монтажних вијака док се уређај потпуно не учврсти;
 • Утичница у под-носачу мора бити уметнута у посебно направљене рупе за ту сврху. Фиксирање се врши вијцима;
 • монтажа укључује завртање вијака на котачима погона. Неопходно је увртање потребно док се утичница у сухозиду не продуби у рупу. Ово ће показати да су ноге искривљене до границе;
 • лагано отпустите утикач и провјерите чврстоћу учвршћења.

Обратите пажњу! Ако уграђена конструкција виси или се чврсто уклапа у пријем, онда је потребно да је поново окренете. У супротном, уређај може испасти из жљебова, што ће оштетити отвор и материјал за завршну обраду.

У овом случају, уградња утичница и утичница се сматра комплетном. Након тога можете лако покренути повезивање свих утичница и прекидача.
Као што можете видјети, слиједећи одређене препоруке, инсталација под-носача у структури сухозида ће бити брза илако, а резултат вашег рада ће задовољити не само ваше очи, већ и ваше госте. Осим тога, уштедјет ћете на позив стручњака.