Плочица на поду испод ламината (47 слика): подне облоге од ламината, критике

У унутрашњости стамбених и нестамбених просторија често се користи као подна плочица која опонаша ламинатне подове. Шта она представља и како уметнути под у унутрашњост просторије, рећи ће овај чланак


Шта је ово?

Плочица испод ламината је подна облога, чија слика у потпуности имитира дрвену површину ламинатне траке. Осим тога, овај поклопац за под најчешће има облик правокутника, који приликом слагања на поду омогућава постизање максималне сличности са ламинатним панелима.

врсте

Подна плочица испод ламината доступна је у два типа:

 • Керамика. Овај под је израђен од глине, пијеска и минералних додатака печењем. Горња плоча је прекривена глазуром. Такво покриће је намијењено само за стамбене просторе, гдје нема великог прилива људи.


 • Керамички гранит. Такав завршни материјал је издржљивији, има високе индикаторе отпорности на мраз, издржава велика оптерећења, па је погодан и за слагање у радњама и канцеларијама са великим протоком људи. Такви показатељи се добијају пресовањем сувог праха и спаљивања гредица на вишим температурама, каолини се додају у раствор.


Чак и прије завршног материјала за под под ламинатним подом може се приписати плочица од ПВЦ-а. Израђује се на бази винила и потпуно имитира дрвене плоче. Мање од овог материјала јелоша отпорност на влагу. Али таква плочица топлине пружа добру звучну изолацију.


Поред главних карактеристика, плочица за под испод ламината се разликује у различитим текстурама. Овдје можете пронаћи апсолутно глатке примјерке или плочицу с рељефом који симулира различите методе обраде дрва, на примјер, брахиварование или Лессирование.

Такође, подне плочице испод ламината могу имати, попут праве ламинатне траке, В-облик укошења по ободу панела. Овај дизајн вам омогућава да прецизније опонашате подове дрвених дасака, колико год је то могуће да пренесете њихову природност.

Карактеристике и предности

За плочице под ламинатом постоје многе предности:

 • Таква подна облога комбинује предности плочица и ламината.
 • Дрво у ентеријеру увек изгледа прилично скупо, а плочица испод ламината није изузетак. • Таква подна облога ће одговарати готово сваком дизајнерском рјешењу у унутрашњости.
 • Карактеристике керамичких плочица отпорне на влагу су највише. Такав завршни материјал може се користити чак иу таквим подручјима, гдје је постављање ламината неприхватљиво.
 • Ова подна облога има високу отпорност на абразију, служиће вам дуги низ година, без губитка изгледа.


Недостаци подних плочица испод ламината, као у принципу и било који поклопац овог типа могу се приписати чињеници да увијек остаје хладна, за разлику од природнихдрво Иако је сада то могуће поправити постављањем "топлог пода" испод плочице.

цолоринг

Иронично, схема боја плочице за под испод ламината је прилично широка. Овде можете пронаћи апсолутно различите боје и слике дрвета. Храстови различитих нијанси беле и ружичасте до тамно браон, сиви јасен, скоро црни венге - то је само мали део цвећа које представља овај под.


Сви произвођачи нуде различите премазе. Овде ћете наћи сјај, који имитира лакирање и мат, који изгледа као восак на ламинату.

Такође је врло популарна плочица, чија боја опонаша старо дрво. Такве подне облоге често се користе у модерним интеријерима.


Како ставити?

Ламинатне плочице се могу слагати на више начина.

Врло често се користи метода која се назива отјецање. Омогућава максимизирање ламинатног премаза на поду. Ова метода личи на циглу. Таква облога се може изводити и паралелно са зидовима и на дијагонали просторије. Други начин изгледа прилично необично и може направити дизајн ентеријера додатном златом, разводњавати досаду, али проток материјала у овом случају ће бити већи.


Традиционални метод се такође користи за полагање плочица испод ламината. Овде су шавови окомити на линију. Ово слагање се често користикоришћењем узорака без скакања. Омогућава вам да направите равну површину на поду, која готово да неће бити видљива. Плочица на овај начин може се поставити паралелно са зидовима и дијагоналом просторије.

Још један веома популаран начин полагања плочица испод ламината је метода "дрвећа". Као резултат ове методе, премаз је затворен као паркетна даска: уска страна једног елемента до друге. Овдје можете пронаћи и двије варијанте полагања: једноставну божићну јелку или са причвршћеном, која користи додатне плочице, мозаик.

Остале методе полагања плочица за подне облоге под ламинатом су ријетке, иако се у неким пројектним рјешењима користи модуларно слагање у којем се узимају плочице различитих боја и облика, а мозаик се поставља на под. Као резултат тога, можете добити прилично необичан и јединствен поклопац за под, који ће бити врхунац читавог ентеријера.

Гдје је то прикладно?

Плочица испод ламината, због своје отпорности на влагу и трајности, може се користити чак иу оним просторијама у којима је употреба ламината неприхватљива. Наравно, ретко сусрећете дневну собу или спаваћу собу са плочицом на поду. Међутим, материјал је прилично хладан, а полагање "топлог пода" по цијелом подручју становања није увијек оправдано.


Али овде у купатилу овај завршни материјал је готово неопходан. Много влаге не дозвољава полагање у овој просторији. Да, и паркет се може покварити и из великогколичина воде. Ламинатна плочица ће вам, међутим, омогућити да направите под испод дрвета чак иу овој просторији.Такође, овај декоративни материјал се често користи у кухињи. Лако се уклања из контаминације, која је уобичајена у овој просторији, инертна је за хемијска средства за чишћење, а отпорност на влагу и хабање ће такође бити сувишна.


У ходнику и ходнику, ламинатне плочице често проналазе своју примјену. Разлози за то су исти као када га ставите у кухињу.

Неке врсте подних плочица испод ламината могу се користити и на отвореном, на примјер, на терасама и верандама.

стилови

Дрво у сваком тренутку остаје у тренду, а подна плочица која имитира ламинат ће бити стварна у готово сваком интеријеру. Велики избор боја помоћи ће у писању ове подне облоге чак иу најнеобичнијој дизајнерској одлуци.

Изузетно је тешко радити без дрвеног пода у учионици. За строге енглеске ентеријере, мала плочица стандардне смеђе боје, опремљена методом "божићно дрвце", ће стати.

За рококо и барокне стилове примјењује се модуларни стил, који ће омогућити стварање цијелог умјетничког дјела на поду.

За сеоски стил или провансалски дрвени под је у првом плану и замјењује га издржљивијим плочицама у просторијама с високом влажношћу - што је одлична опција. Овде се слагање најчешће користи у покретупомаже у симулацији обичних дасака на поду.

Али у модерним интеријерима често се користи ламперија под ламинатом. Дакле, за стил поткровља често се користи овај декоративни материјал сивих нијанси са траговима старења. Ово помаже дизајнерима да прецизније пренесу еру 50-их.

У скандинавском стилу, дрвени подови су такође саставни дио. Они помажу да се унутрашњост дода природности и очувању животне средине. И овај материјал може постати незамјењив у дизајну кухиње или ходника у овом стилу, гдје нема могућности постављања ламината.

У хигх-тецх стиловима и минимализму, могуће је дизајнирати под испод дрвета. Само ако хигх-тецх примени тамније сиве или смеђе тонове, онда у минималистичком стилу у приоритетним нијансама.

занимљиве опције

На тржишту можете наћи прилично широк асортиман плочица под ламинатом различитих произвођача. У Италији и Шпанији су направљене највише квалитете и пројектне процјене

Ево неколико занимљивих модела из ових земаља:

 • Церамогранит Валлелунга Сило Воод. Под са премазом података потпуно симулира паркет. Ефекат трљања боје и рез у облику слова В повећава природну перцепцију. Плочица је израђена у више боја: сива, тамно браон, беж, плава. Одлична опција за поткровље. Цена овог узорка је око 2500 рубаља за 1 квадратни километар. м. Произведено у Италији. Рецензије о овом производу су веома позитивне - то је подна облогадобро, лако напустити, не клизаво.

  \ т
 • Азулиндус и Марти Мадера. Овај завршни материјал омогућава репродукцију пода на поду симулираног дрвеног пода. Плочица има другачију боју и узорак, што вам омогућава да направите оригинални под у вашој соби, који практично неће наћи понављање и постати ће врхунац просторије. Одлична опција за класичне интеријере и собе уређене у сецесијском стилу или хигх-тецх. Плочица је мат боје, у беж боји и сивим и тамним нијансама. Произведено у Шпанији. Цена узорка је 1500 рубаља. по 1 ск. м. м. Прегледи ове подне облоге и на висини. Одлична опција не само за кухињу или ходник. Овај премаз се може поставити чак иу дневној соби. Руски примерци нису много лошији по квалитету. Постоје прилично необични модели, чији је трошак неколико пута јефтинији од страних аналога.

 • ЛБ-Керамика "Вестерн Воод". Овај узорак симулира стари дрвени под без поклопца. Мат површина, учвршћивање, В-облик посмака - све је то у овом моделу. Под, украшен датим декоративним материјалом, бит ће релевантан како у класичном тако иу модерном интеријеру. Цена узорка је око 739 рубаља за 1 квадратни километар. м. Рецензије плочица су такође добре. Купци примећују занимљиву боју, квалитетну имитацију дрвеног пода. Међу недостацима се истиче проблематика прања прљавштине са површинских неправилности.

Модне идеје за ентеријер

Дизајнери су довољничесто се у својим пројектима користе керамичке плочице за подне облоге под ламинатом. Ево неких модерних решења за ентеријер.

Плочица испод ламината, постављена на одређеном цртежу помоћу материјала различитих боја, учинит ће под у вашој соби свијетлим нагласком цијелог интеријера.

Подна облога се креће од пода до зида, стварајући на њему тзв. Панел - занимљиво и необично рјешење за купаоницу.

Оштар прелаз од тамно браон до беленог храста на поду може ублажити досадну унутрашњост у монотоној сивој боји.

Сиве плочице испод ламината на поду и исте, али свијетле нијансе на зиду у купаоници дају соби живахност и изгледа прилично оригинално.

Што је боље ставити у ходник, плочицу или ламинат, погледајте сљедећи видео.