Плинска оаза са ценама и рецензијама, квар

Топла вода је један од важних фактора у кући који утиче на удобност живљења. Гасна оаза Оазис ће вам омогућити да са удобношћу сачекате поправку система грејања или заказано годишње искључење. У сеоској кући и сеоској кући, може се користити тијеком цијеле године.

Опрема представља веома риједак случај у којем су цијена и квалитет уравнотежени. Пре него што изаберете и купите колону, морате да утврдите које врсте грејача воде постоје и који проблеми се могу јавити током операције.

 • Карактеристике домаћих агрегата
 • чести проблеми
 • сорте бојлера

  Гасне колоне Оаза је подељена на два главна типа, који варирају између начина функционисања:

  • тече;
  • кумулативно.

  У конструкцији било које врсте постоје различити механизми који олакшавају загревање течности.

  Проточни грејачи воде Оасис

  Садашњи тип гријача воде се сматра раширенијим. Са колоном за гас можете бити сигурни у константно загревање воде чак и при ниском притиску у водоводном систему. Опрема има различит степен врелишта - 6-13 л /мин. Такође карактеристика је индикатор напајања.

  Флов ГЦ Оасис 20 МГ

  Према оцјенама купаца, гасни ступови типа Оасис имају 4 предности:

  • укључивање јединице се дешава само када се вода отвори, чиме се штеди енергија;
  • опрема ради независно од електричне енергије,пошто се његово функционисање врши уз помоћ варијабилних делова хране;
  • корисник има могућност да изабере режим гријања овисно о сезони;
  • уређај је развијен према посебној шеми која има за циљ смањење трошкова.

  С обзиром на недостатке, они се састоје од релативно високе цијене која прелази трошкове уређаја за складиштење. Али овде треба имати на уму да колона гаса за испирање Оасис има повећан радни век и већу ефикасност.

  Ормари за складиштење оазе

  Начин рада апарата за акумулацију је још један савршен. Састоји се од акумулације воде у великом резервоару и његовог загревања.

  Дизајн акумулационе воде

  Предности овог типа уређаја треба да укључују:

  • разноликост запремина резервоара - 30-200 л;
  • повећана сигурност;
  • Доступни трошкови.

  Такође треба напоменути да ће одређена количина воде увек бити у загрејаном стању и може се користити чак иу затвореном систему водоснабдевања. У раду уређаја може да разуме било који корисник, довољно је проучити упутство за употребу.

  Поред предности уређаја има и низ недостатака. Прво, обратите пажњу на велике димензије, што је велики проблем при инсталацији у малом стану. Због тога се складишта оаза често користе у приватним кућама са засебном котловницом или викендицама.

  За мали стамбени простор, компанија се развилаПосебна линија уређаја је "Мала". То су компактни уређаји капацитета до 15 литара.

  Карактеристике домаћих агрегата

  За разлику од кинеских агрегата у Оасис уређајима, постоји филтер мрежа, налази се у горионику. Елемент помаже у елиминисању узрока контаминације намотаја. Такође, јединице имају специјални магнетни филтер који искључује могућност стварања корозије у резервоару. Млазница завојнице има увећани пречник, а њена површина је прекривена материјалом који је супротан изгледу шљама.

  Све модификације уређаја су потпуно безбедне на раду. Ако из било ког разлога вода није укључена, бојлер се не пали јер има систем за искључивање у случају нужде. Такође је потребно нагласити присуство блокатора, спречава прегревање течности.

  • Упутства за инсталирање и рад гасне колоне Оаза

  чести проблеми

  Као што сви знамо, чак и најскупљи бојлер може отказати током свог рада. Мали проблеми се могу ријешити властитим рукама, али када идентифицирате више глобалних кварова, гдје морате знати како раставити уређај, потребан вам је стручњак за поправак гасних ступова. Да би се схватило колико је озбиљан проблем, потребно је идентификовати узрок и проучити карактеристике дизајна уз помоћ пасоша.

  Оасис Гласс 20

  Дакле, размотримо најчешће грешке у гасном ступцу које корисник може наићи:

  1. Јединица не почиње

  Могући разлог лежи у испражњеној батерији, акосистем ради са електронском брзином. Проблем можете поправити без чаробњака за поправке тако што ћете стару батерију заменити новом.

  1. Смањена ефикасност грејања

  Највјероватније је да је водни спој оштећен. Након тога, мембрана се растеже и престаје да реагује без промене нивоа притиска. Као резултат, вентил се потпуно отвара или остаје нетакнут. Разлог за то може бити накупљање соли, контаминација система, стварање пукотина, итд. Овде је потребно очистити јединицу за притисак воде и проверити да ли је мембрана оштећена.

  1. Горионик се пали и гаси

  Током дуготрајног рада, многи корисници се суочавају са проблемом - гасна колона из неког разлога престаје неколико секунди након укључивања. У овом случају, разлог може бити само један - загађење система вентилације.

  Модерније измене имају комплетан сет екрана са којим се приказују шифре грешака. Ове шифре одређују тачан узрок и лом уређаја. Али у сваком случају, пре него што се цев димњака очисти, неопходно је зауставити довод гаса. Такође, узрок може бити недовољно снабдевање водом у систему водоснабдевања, али овај проблем се односи на спољне факторе.

  ВИДЕО: Шта учинити ако гасна колона није упаљена.

  1. мирис гаса

  Квар се сматра веома озбиљним и прва ствар која би требала учинити кориснике - блокирати плин. У овом случају потребно је обратити се чаробњаку за поправку, то је вероватно, ношење паковања и потребно јето реплаце

  1. цурење воде

  Проблем лежи у измењивачу топлоте, његов интегритет је нарушен. Ставка је у потпуности замијењена новом или поправљена. На пример, можете користити шприц или лемилицу, а да бисте заштитили подручје лемљења користи се таблета аспирина, спречава процес оксидације.

  1. Образовање олоша

  Слој скале се појављује чак и на посебном премазу. Депозити смањују интензитет загријавања воде. Да би се елиминисало образовање користити посебну супстанцу у облику антинакипине. Ово је најједноставнија и најповољнија опција.

  Након 1-2 године кориштења бојлера мора се очистити од прљавштине, чађе и прашине. У ту сврху, тијело се разумије и сваки дио се чисти уз помоћ усисивача. Пазите да не стављате предмете у машину за чишћење.

  Трајање животног века у потпуности зависи од правилног повезивања уређаја, његове примене и сагласности са препорукама произвођача. Гарантни рок важи за све моделе и важи две године. Инсталација нових делова ће се вршити без накнаде. Али после овог времена, потребно је платити поправке. Трошкови услуга за сервисне центре зависе од сложености посла и варирају у границама од 500-2200 рубаља.

  ВИДЕО: Оаза за чишћење гасне колоне од олоша