Плетење у стилу пецтинатор игле за плетење: што се може повезати и техника извођења

Плести у стилу пхеврвк - популаран и приступачан чак и за новајлије типове кутикуле. Техника је прилично једноставна, али још увијек захтијева одређену вјештину. Успут, овај метод је изумљен релативно недавно - 1948, па чак и патентиран. За све остало, дозвољено је да се користи пређа различите дебљине, али за новајлије да користе ову опцију не би требало да буде.

Патцхворк метода игала за плетење

Метода пектина је једноставна и брза за плетење:

 • кардигани;
 • рукавице;
 • џемпери;
 • чарапе;
 • јакне;
 • рукавице;
 • сукње (сада посебно модерне).

Користећи патцхворк, можете направити апсолутно било шта, од чарапа до ћебета

Могуће је извршити плетење пектина и дечјих ствари, али се у ту сврху препоручује употреба специјалне хипоалергене пређе (која се продаје у готово свакој продавници текстила). Поред пређе за плетење, потребна је и кука, па је препоручљиво научити како је користити.

Каква је техника плетења патцхворк игла за плетење

Главно везиво под патцхворк - облачењем (чини погодан прорачун узорака). Претходни узорак, како би се поједноставио задатак, може се нацртати на листу папира (можете замијенити милиметар). Нема специфичног облика обрасца, али је лакше за почетнике да развију квадрате. Количинаоткуцане петље за исти квадрат узимају се са обе стране, при чему би требало да буде непаран број. Стандард - 25 петљи. У овом случају, сет са транзицијом се бира тачно на једној игли. Завој се може поставити истом куком или једноставним завојем.

Најједноставнији део из којег можете почети да учите игле за плетење у стилу пецхровер - скуаре

Успут, сада многе трговине нуде специјалне сетове за патцхворк. Састоје се, у принципу, од игала за плетење погодне дужине, као и већ припремљене за употребу пређа различитих дебљина. За почетнике можете користити такве раднике.

Како повезати два квадрата користећи технику вила

Како повезати сродни трг с другим? Једноставно покупите половину петљи ивица. Дозвољено је користити и почетне серије - тако је прикладно сакрити грешке, ако први сет није био успјешан. Затим можете да повежете квадрате на било који начин, креирајући дате шеме.

Метода плетења пектина заснива се на комбинацији скупа обојених квадрата у једну целину

.

Ако желите да промените боју шаблона или их комбинујете на посебан начин - само додајте жељену пређу. Једини тренутак је да унапред добијете бољу нијансу, као и њихову комбинацију, тако да не долази до тога да ће се у клапну додати апсолутно произвољни облици без планираног узорка.

У техници плетења неопходан је пектин:

 1. научите како да повежете комадиће (само повежите у процесу плетења негоконци нити;
 2. креирају двострани сноп петљи лица;
 3. смањите перформансе у другом и трећем реду (уклања петљу и плете на другој страни).
 4. Да би се показао мајсторски час потребно је више од једног сата праксе, али се исплати.

Које су ствари за почетак плетења? Боље је изабрати елементарне чарапе или рукавице за почетак. Главна ствар је научити како правилно повезати боје и комадиће. Осим тога, могу се једноставно комбинирати из квадрата, без уплитања у "фигуред" плетење.

Како повезати два квадрата методом патцхворк (видео)

Патцхворк игле за плетење: чарапе плетене

Дакле, условно ћемо доделити кашику свежњу, чија је страна једнака 15 чворова. Оне које ће бити екстремне - постављене су 16 чворова, јер је и керамичка ивица одвојена чвором. Овде је све врло једноставно - игле за плетење су уметнуте и захтевана ивица је затегнута. Дакле, сет је направљен од најједноставнијег, односно уобичајеног начина. Слично томе, додаје се други квадрат (такође са чвором материјала руба, ако је потребно).

Игле за плетење су потребне до планиране ширине производа. Реч је о чарапама, тако да се користи распон од 10 до 30 центиметара (за саме праве дивове). Дужина је подесива дуж ивице, чак можете имати и један квадрат (који је у овом случају већ правоугаоник - то је такође дозвољено).

Да би направили клизање потребно је извести исту операцију са сетом од 15 чворова, а руб је направљен од шарки за ваздух са правцем на десној страни.То јест, бацањем игленог конца на иглу. Први ред ће бити без смањења, а централне 3 петље су повезане. А да би се успоставила веза, то јест, из додатака, најбоље је куцати петље другог реда из другог квадрата дијагонално. То јест, једна петља ће бити уклоњена из угла дуж ивице и нацртана равно у линији.

Живе и необичне чарапе, повезане методом пектиније, постаће омиљени предмет гардеробе не само деце, већ и одраслих

Лево:

 • наметнути онолико квадрата колико је потребно;
 • додајте 4 или 2 завоја (у зависности од облика чарапа које планирате да ставите);
 • правац квадрата је обично лево на десно (али за лево се може мењати).

Преостала ивица закрпе за везу ће бити распршена. Овде можете користити и уобичајене шарке за ваздух. Ако је потребно, ивица се може једноставно савити у унутрашњи део. Али можете да плетете као пуловер (дуж линије рукава) или било који џемпер. А за чарапе неће стати - то ће бити незгодно и притиснути у уске ципеле.

Плетени пектиниер се истиче чињеницом да линија за савијање може бити било које дужине и са комбинацијом различитих предива (али не треба да врши велику промену редоследа). На пример, џемпер на овај начин може се генерално повезати са једног дела.

Плетени Ститцх Патцхворк (Видео)

За шивање додатног квадрата је потребно осим на рукавицама. Пошто се прилагодио да ради са правоугаоним формама, може се прећи на сложеније обрасце.

Плетење у стилу са иглом за плетење (фото))