Пластични прозори и врата, балконски блокови, фото варијанте

Прије отприлике 20 година, прозори и врата од ПВЦ-а дошли су у живот сваке особе. Постепено су гурали дрвене конструкције. Данас су ови производи веома популарни - постоји много модела, произвођача, типова профила. Узмимо у обзир карактеристике ових производа, упознајемо се са дизајном, карактеристикама, научимо како одабрати пластичне прозоре и одговарајућа врата тако да у будућности с њима није било никаквих проблема.

Предности прозора и врата од ПВЦ-а

Ако поредите модерне прозорске и вратне конструкције са њиховим дрвеним "прецима", онда пластична решења омогућавају висококвалитетну топлотну и звучну изолацију - крило врата или прозорска крила је веома близу оквира.

Врата и прозори су веома влажни. За разлику од дрвених копија, не мењају свој геометријски облик под утицајем влаге. Такође, пластика не штети директним сунчевим зрацима или температурним променама. Поред тога, ови производи имају висок ниво хигијене, а брига о њима - изузетно једноставна.

Пластични прозори могу имати различите занимљиве опције. На пример, ово може бити микроталасни систем и неколико опција за искључивање. Врата се такође могу опремити занимљивим детаљима - на примјер, за породичне људе бит ће релевантна за дворац од дјеце, примјер таквог уређаја можете видјети на слици испод.

ПВЦ прозори: карактеристике и конструкција

Класична пластична кутија се састоји од главних структурних елемената. Дакле, основа је оквир којимонтиран у изрез прозора. На овом оквиру причврстите детаље окова, као и прозорска крила. Главина представља покретни део - може се затворити или отворити.

Окови су различити механизми који вам омогућавају да контролишете резе и да их фиксирате.

И у дизајну прозора налази се прозор са двоструким стаклом - запечаћени систем од двије или више чаша. Чаше се фиксирају једна са другом помоћу посебног сепаратора. Оквир, као и затварач, је решеткаста структура. Он обавља референтну функцију. Многи мисле да је дизајн оквира веома једноставан. Међутим, једна од главних карактеристика овог решења је профил прозора.

Типови и профил профила

ПВЦ профил је прилично сложен производ, а квалитет готових производа зависи од квалитета овог профила. Једна од битних карактеристика овог материјала је дубина уградње. Под овим изразом подразумевамо дебљину оквира. Данас је ова величина систематизована и произвођачи производе профил са дубином од 5,8, 6 или 7 цм, али у продаји постоје и дебљи дизајн - њихова величина може бити и до 13 цм.

Друга, једнако важна карактеристика профила прозора и врата је број унутрашњих комора. Шта је камера? Овај ваздух се пуни шупљином по целој дужини ПВЦ профила. По броју ових камера, профили се разликују по два, три, четири коморна. Сматра се да што је више камера, то су квалитетнијеизлази пластичне прозоре. Празне коморе имају функцију топлотне изолације. Из овог профила направите и врата. Данас су најчешћи трокоморни профили једноставних конструкција - разликују се по приступачној цијени и добром квалитету.

Најчешће, многе компаније које се баве производњом прозора и врата од пластичног профила, чинећи оглашивачку фирму својих производа набрајају горе описане критеријуме квалитета. Потенцијални купац може да погледа профил уређаја, види карактеристике дизајна и број камера. Поред празних ћелија у профилу су обезбеђени армирани материјали за ојачање.

материјали

Треба напоменути да се профил може направити не само од пластике већ и од других материјала. ПВЦ је поливинил клорид и такав је слоган, који продавци и стручњаци маркетиншких одељења користе за промоцију и продају својих дизајна.

Производња профила може бити и велика и врло мала предузећа. Као сировина могу се користити материјали примарних складишта - она ​​која су створена по одређеној формули или секундарна - таква сировина је направљена од пластичног отпада и често мјешавина има хетерогени састав.

Карактеристике конструкције профила за врата

Профил врата има неке посебне карактеристике. Напори који се додају на врата током рада не могу се упоредити са ефектима на прозору. Као прво, профил врата је ојачан у односу на прозор. У највећој ћелији се налазичеличне цеви дебелих зидова. Такав арматурни уметак чврсто је повезан са ободом - на врата се додаје потребна чврстоћа. Традиционално, пластични профил врата има две камере.

У сваком углу конструкција је ојачана посебним елементима, чији је главни задатак повећати отпорност на савијање и увијање.

За крило врата се користи ојачани профил. За кутију, користите једноставан профил прозора. Шарке врата се могу сипати унутра или ван. У врата се могу уградити специјалне арматуре, што повећава херметичну стабилност конструкције.

Врсте пластичних врата

Постоји неколико варијанти ПВЦ врата: то су балконска врата, унутрашњи дизајн, па чак и улазна врата.

Балконска врата имају најнижу тежину. Често, у производњи коришћеног прозорског профила и прибора. Материјал профила - чиста пластика. Његове карактеристике не дозвољавају уградњу на крило врата типкала, које није осигурао произвођач браве, затварачи врата. Многи произвођачи нуде пластичне прозоре и уградна пластична балконска врата - такозвани балконски блок. Ово је веома погодно решење за стандардне градске апартмане. Што се тиче комплетног сета и дизајна - ови блокови су направљени по поруџбини и све зависи од величине и цене.

Често блокови произведени у Русији под руским зградама имају стандардне конфигурације. Доњи део густих врата може се заштитити посебнимПанел - ово важи за породице са децом, ова одлука чини тканина јачи. Прозор са једним стаклом омогућава вам да повећате количину светлости. Модели са функцијама отварања и прозрачивања су такође веома погодни. Постоје и блокови са глувим прозорима.

Унутрашња врата производе у најширем распону величина. Они су погодни не само за већину станова, али и за канцеларије - такве структуре могу да издрже велико оптерећење. Оквир врата је израђен од пластике и има металну арматуру. Ово омогућава да се опремити назхимнои производ ручице, браве, ојачана шарке и затварачи.

Фитнес пластична врата - максимална ниво топлоте и звучне изолације. Овај производ је веома добро заштићен од ниских удараца и других механичких оштећења. Основа конструкција је петокоморни профил и челични прикључци. Ова врата се често уграђују у викендице и приватне куће.

Врата и прозори направљени од пластике - модеран и високо-технолошка решења која елиминише простор од буке и цурења топлотне енергије. Ове структуре могу да имају другачији дизајн и перформансе и погодна за све врсте резова - модерна технологија може да створи ове производе свих облика и величина.