Пластична прегача за кухињу са фото штампом

Површина зида између дна и врха кухињског сета обавља двије важне функције. Прво, служи као заштита за зидни материјал, јер овдје настаје максимална количина водене паре, врућег спреја, чађе, испаравања масти и слично.

И друго, често ова иста област служи као повезни декоративни елемент између намештаја и намештаја.

Пластична прегача за кухињу

Традиционални начин обраде овог дијела кухиње је цријеп. Савршено се супротставља дјеловању влаге и паре, хигијенски, врло разноврсног дизајна и једноставно монтираног.

Мање популарне металне плочице или лимови: овај дизајн је погодан само за техно-стил кухиње или минимализам. Али стаклене плоче за мршаве - рјешење је универзално. У зависности од обраде или слике, лако се уклапају у сваки ентеријер.

Нажалост, обична чаша има један велики недостатак: крхка је и, када је ударена, раздваја се на оштре комаде. Недостатак каљеног стакла је његов знатан трошак и немогућност подешавања величине производа.

  • Пластичне прегаче су прилично приступачне и исплативе алтернативе. Њихове декоративне особине ни у ком случају нису инфериорне у односу на опције стакла, допуштајући било коју комбинацију боја и рјешења, укључујући и модеран испис фотографија. А снага и сигурност материјала су још веће. Фотографија испод је кухиња са пластичном прегачом.
  • Пластични затварачи се израђују на више начина, у зависности од природе екрана.Тако се непрозирна пластика може једноставно залијепити за површину, плоче монтиране на фото тапете или украшене ПВЦ фолијом, причвршћене на вијке. Листове можете причврстити у посебном алуминијумском оквиру, али ова опција није најбоља за кухињску прегачу: прво, постоје додатни шавови на којима ће се акумулирати бактерије, а друго, за чишћење оквира и пластике, потребни су различити алати.

Прегаче од плексигласа

Акрил или плексиглас - позната силикатна замена. Али колико је добра пластична прегача, која произилази из њених квалитета. На фотографији - акрилне плоче у кухињи.

  • Плоче на бази акрилне смоле су отпорне на влагу и водену пару. Материјал нема времена и није у стању да апсорбује воду.
  • Иста карактеристика је због одличних хигијенских квалитета: бактерије не умножавају пластику.
  • Површина акрилног стакла може бити матирана, сјајна, валовита, али је ипак лако очистити: довољно сунђера са топлом водом или слабим детерџентом ако је загађење толико значајно.
  • Отпорност на удар акрилне пластике виша је од отпорности силикатног стакла у 2,5 пута. Када се оштети, не раздваја се на оштре фрагменте, већ се деформише.
  • Тежина је много мања од тежине стакла, тако да је монтажа прегаче, што потврђују одговори градитеља, много бржа и лакша.
  • Скала боја нема ограничења. Па, панели са фото штампом, наравно, не заузимају последње место у каталозима. Следеће фотографије приказују следећа решења.