перфоратед

Овде сте завршили завршне зидове са сухозидом. Али остаје један веома важан детаљ - углови. У овом чланку ћемо погледати како можете направити углове зидова са сухозидом чак и како поправити угао на сухозиду. Такође, који су углови бољи, једноставнији и јефтинији.

Врсте углова и зашто су потребне

Перфорирани углови за суву градњу не само да вам омогућују да лијепо затворите кутни спој, већ и да пружите још више трајности дизајна, без да ГЦЛ слова носе чак и мање помаке и колебања.

На тржишту можете наћи 4 врсте углова. Постоје перфорирани углови за равне углове и чак и лучни модели. Дакле:

 • Перфорирани метал

Ово је најпознатији и најкоришћенији модел. Код израде перфорираног метала мале дебљине постоји руб који ствара крутост. Али упркос томе, конфигурација угла је често поремећена током транспорта, што угрожава немогућност његове употребе за стварање идеално једнаких углова. Због тога је увек потребно проверити квалитет у продавници.

 • Углови од пластике

Материјал - главна разлика у односу на претходну верзију. То подразумева малу чврстоћу и малу отпорност на промену облика. Предности - не плаше се воде и влаге, нема страшне корозије. Велики плус је ниска цена.

 • лучни углови

Све је јасно из назива - има способност да се лоше савија. Ово је велика предност у односу на друге врсте. Даје му такву прилику, сакоју је изводио - флексибилну пластику.

 • Углови в формата решетки

Обично се користе тамо где треба да заштитите угао од механичких оштећења и обезбедите додатну крутост. Често су таква места спољни углови зграда. Али ми их користимо у стану. Ово ће бити корисно ако су углови прилично неуједначени и имају сумњиву трајност.

Погледали смо главне углове сухозида, што је боље - одлучити се за вас. Требало би је изабрати на основу места где ће се монтирати перфорирани угао на гипсану плочу и која је сврха: то ће бити значајно јачање угла или само концепт дизајна. Такође обратите пажњу на цену.

Важно: ако само требате приложити слова под кутом од 90 ступњева, не требате угао, већ конектор. Овај оквирни елемент се не односи на углове.

Како причврстити перфориране на сухозид?

Потребни су нам неки алати и материјали за рад:

 • сам угао
 • Кит. То је управо оно што ће обезбиједити чврсту везу са сухозидом (најбоља структура за овај рад је Ветонит, има поузданост и лако се ради)
 • Пример, са којим ћемо ојачати слова ГКЛ, а онда ћемо завршити завршну обраду
 • .
 • Маказе за рад са металом (ако желите да причврстите пластични угао на суву градњу, али метал)
 • Четкица за површинско премазивање
 • Двије лопатице: једна широка, друга уска (погодније је глачати неједнакости на површини и уско примјењивати композицију)и дистрибуирати)
 • Шипка за брушење. Помозите да направите савршене углове, уклањајући све неједнакости

Сада ћемо детаљно испитати како поправити кут на сухозиду:

 1. Направимо први слој сваког листа угла, заобилазећи траку од око 30 цм, након чега вршимо мерења да бисмо знали колико ће дужина угла захтијевати. Растојање од 20-30 мм до пода може бити остављено без угла, јер ће свеједно све затворити базну плочу;
 2. Према резултатима мерења, изрежите угао. Кројењем се метални угао може лако и прецизно сломити;
 3. Са уском лопатицом, нанесите кит на самом споју. Дебљина слоја је мала (око 3-4 мм);
 4. Притиснути угао тако да кит пролази кроз перфорацију према ван;
 5. Од врха, нанесите дебљи слој гита;
 6. Широком лопатицом сви изравнавамо и елиминишемо редунданцију, док је потребно држати алат под углом у односу на лим и мало га притиснути;
 7. Гринд бар цорнер;
 8. Затим нанесите други слој прајмера. Ширина трака треба да буде 20-30 цм, што вам омогућава да уклоните оштар прелаз између слоја и зида од гипсаних плоча;
 9. Сада коначно поравнавамо угао: прво са шпатулом, а затим, већ на сувом киту, бар;
 10. Пре наношења остатка зида, нанети додатни слој премаза на спој.