Пенетрон хидроизолација: проток, карактеристике

Пенетрон - хидроизолација, која се састоји од цемента, кварцног песка и хемијских адитива. Користи се за заштиту монолитних бетонских конструкција од влаге. Размотрићемо у чланку карактеристике хидроизолације Пенетрона, како га користити и трошак од 1 м2 у површинској обради. Такође, приказаћемо и видео туторијал о коришћењу смеше.

Продорна хидроизолација Пенетрон повећава чврстоћу, отпорност на мраз и хидроизолацију бетона. Композиција штити третиране бетонске површине и структуре од утјецаја алкалија, киселина, тла и канализације. У складу са технологијом примене - повећава водоотпорност бетона, док дизајн задржава почетну паропропусност.

Главне предности мешавине су безбедност животне средине. Употреба ПЕНЕТРОН-а се препоручује пре изолације темеља, као и обраде бетонских подова и подрума зграда. Хајде да разговарамо о предностима коришћења те мешавине, да размотримо својства пенетрирајуће продорне хидроизолације и технологију наношења композиције на површину бетона.

Која је употреба пенетрацијске хидроизолације

Након низа инспекција, доказано је да је Пенетрон нешкодљив за људско здравље и животну средину, састав се може користити у изградњи, водоснабдијевању и умјетним акумулацијама. Бетон контролне јаме гараже након третмана Пенетроном неће дозволити да вода пролази кроз себе чак и под хидростатичким притиском и биће заштићена одагресивне средине.


Пхото Користите пенетроне продорне хидроизолације

Пенетрон се користи као самостална хидроизолација, како у комплексу ролних материјала. Због употребе композиције, капиларни одсис нестаје, полажу се мале пукотине. Нанесите изолацију у два слоја, можете имплементирати први слој хидроизолације, а други - након неког времена, први слој је зграбио.

Хидроизолација Пенетрон по м2 је просечно 0,5 кг по квадратном метру

Хемијске компоненте смеше, продирући у бетонску конструкцију, реагују са једињењима алуминијума, соли и металних оксида, који су део бетонске мешавине. Након тога, пенетрон, у интеракцији са течношћу, формира кристалне хидрате, који се не растварају у води и формирају монолитно једињење.

Хидроизолација Пенетрон: Спецификације

У складу са упутствима произвођача продорна хидроизолација, има низ предности: дуг радни век самог хидроизолационог слоја и повећање животног века третираних бетонских површина. У овом случају, смеша "зацели" пукотине не више од 0,5 мм. У облику адитива у бетону данас, са монолитним радом користећи пенетрон-адмикс, који се додаје бетону у фази припреме смеше.


Табела Техничке карактеристике Пенетрон пенетратинг ватерпроофинг

Пенетрон Хидро Инсулатион: Технологија примене

Површина бетона се чисти од свих загађивача - прашине, песка. Треба имати на уму да Пенетрон-ова технологија за хидроизолацију радивлажна површина, влага треба да цури што дубље у бетон. Мешавина хидроизолације пре рада разређује се водом и наноси на добро навлажену површину. Детаљне инструкције можете видети на крају чланка на видео снимку.

Пхото Хидроизолација Пенетрон фондације

Како је пенетроне водоотпоран? Цена по м2 је око 0,5 кг по квадратном метру. Али трошак зависи од храпавости третиране површине. Рјешење треба бити равномјерно распоређено, без размака. Обрађена површина мора бити заштићена од механичких оштећења, ниских температура и кише неколико дана, и мора се периодично навлажити.

Треба такође осигурати да је свјежа површина довољно влажна три дана. У ту сврху, структура је прекривена влажном крпом или полиетиленом. Површине које ће током рада имати притисак воде захтевају дуже одржавање - садржај влаге у структури треба да се одржава две недеље. У представљеном видеу погледајте више о примени ове хидроизолације.

Видео. Наношење пенетроне хидроизолације