Пена за изолацију зидова: врсте и методе примене

Данас људи траже сталне алтернативе уштеди енергије. Редован раст тарифа приморава особу да примени различите методе изолације своје стамбене зграде.

Тренутно се на тржишту може наћи много различитих грејача. Распрострањена је пена за загријавање унутар цилиндара.Помоћу минералне вуне и монтажне пене, топлотна изолација се може изводити истовремено са унутрашњом и вањском површином просторије.

Узмите у обзир неке од карактеристика термоизолационе монтажне пене. Пена изолација за зидове има различите карактеристике. Топли подови са пјеном и зидовима.

Карактеристике материјала који се користи

Течна пена за поступке термичке изолације је одличан и издржљив производ. Најпопуларнији материјал је пена од полиуретанске пене.

Пре него што започнете процес топлотне изолације, морате да носите специјално дизајнирану одећу.

Након прскања могуће је започети, прскање захтијева посебан алат, прскање треба обавити уредно.Главна карактеристика полиуретанске пене је брзо причвршћивање.

Након тога, материјал попуњава цео простор између рогова или греда које су постављене вертикално.

Размотрите кратак опис овог брзог производа:

 • пјена за зидну изолацију упорно толерише високе температуре (око 80 степени Целзијуса);
 • може проћи воду;
 • има одличне индикаторе парне бране;
 • материјал је довољно јака да носе;
 • нека течна грејачи могу да расту у запремини. На пример, алуминијум-оксид топлотни изолатор.

У зида изолације, течна полиуретанска је одличан за заптивање пукотина на површини. Стога, може се користити без проблема монтирати пластичне прозоре.

Такође, овај материјал има одличне изолационе ватросталне подешавања. Главни недостатак овог производа је у томе што не може да се користи у областима које никада нису емитоване. У таквим околностима једноставно није у стању да се стврдне.

ће

Само изолација пена са рукама омогућити да оствари монолитни премаз. На таквим површинама нема шавова и зглобова.

Један цилиндар може да 700 милилитара пене. Користи се за један квадратном метру утеплиуваноии површине, дебљина од којих је око четири центиметара.

За коришћење резервоар пена мора бити инсталиран у специјално дизајниран пиштољ за уградњу. Принцип рада је да притиснете изградњу окидач пиштоља и меланхолична ток материјала послао на површину зида.

Дан производ може у потпуности стврдне.

Оваква алатка као пневмопистолет користи за изолацију

 • спољашње зидови стана;
 • балкони и лође;
 • основ куће (фондације);
 • различитих цеви.

Врсте пене

Размислите најпопуларније сорте грађевинског материјала

 • Прва врста је једноставна монтажна пена;
 • следећа врста је полиуретанска пена која се састоји од две компоненте;
 • трећа врста је течна пена. Друго име је пена исол;
 • остали течни грејачи за зидове.

Размотримо сваку врсту гријача одвојено.

Монтажна пена

Монтажна пена је грејач, на основу којег ће направити полиуретан, који се састоји од једне компоненте. Цртеж таквог материјала може се самостално извести властитим рукама. Изолациона пена је лака.

Процедура за прскање самог новца је лака. Излази са енергијом компресије гаса.

Монтажна пена је далеко од најбољег, намењена је за изолацију површине зидова. Након експанзије и стврдњавања формира се структура са отвореним ћелијама.

Као резултат, површина добија висок ниво топлотне проводљивости и апсорпције влаге. Све то смањује изолациона својства.Топлотна проводљивост монтажне пене је висока, што негативно утиче на топлотну изолацију.

До данас су на располагању различити типови овог медија који имају различите параметре и својства топлотне изолације.

 • фасада високе отпорности на мраз;
 • нормално;
 • пена, која има посебну чврстоћу;
 • лепљива пена.

Монтажна пена (изолација од пене) се најчешће користи за заптивањеи испуните шавове. Не користи се често за изолационе површине.

Изолација зидова са монтажном пјеном има стандардну изведбу. За време топлог и сувог времена, примена се врши помоћу грађевинског пиштоља на површини хоризонтално, вертикално, нагнуто.

Дебљина слоја треба да буде четири центиметра. Обавезно очистите празнине. Да бисте то урадили, проверите да ли је млаз исправан. Тако да изолатор може попунити све постојеће пукотине и друге празне просторе.

Логгиа, балкон, гаража - одлична мјеста на којима можете проводити топлинску изолацију уз помоћ монтажне пјене.

Многи не знају како да раде термичку изолацију помоћу пене за лепак.Произвођачи израђују специјално дизајнирана складишта која имају висок степен приањања на површину (адхезија).

Изолациони лимни материјали се додатно користе. На таквим даскама на рубовима потребно је нанијети љепило, по цијелом ободу, као иу средњем дијелу. Након три минуте, плоча се наноси и притиска на површину.

Дио композиције почиње тећи, овај дио је додатно заптивање. Полимеризација је само седам минута. Претеране делове само треба резати.

Двокомпонентна полиуретанска пена

Да би се извршила топлотна изолација површине зидова, неопходно је користити полиуретанску мешавину која се састоји од две компоненте.

У таквој ситуацији, супстанца почиње да се пени као резултат хемијске реакције која протиче између елемената овог елементаизолациони материјал. Захваљујући томе, ова смеша се може повећати у величини у времену.

Процес креирања ППУ је само неколико минута.90% структуре производа су затворене ћелије. Због таквих индикатора, у двокомпонентној полиуретанској пјени минималне вриједности топлинске проводљивости, апсорпције влаге и пропусности паре.

Слој полиуретанске пене треба да буде 6 центиметара.

Посебност је одлично приањање материјала на друге површине (адхезија). Прије почетка поступка топлинске изолације потребно је купити аеросолне лименке у којима се налази полимер. Запремина таквих топлотно-изолационих балона је један литар.Кертриџ од једног литра је довољан за један квадратни метар.

Приликом наношења материјала, потребно је посматрати температуру у просторији, то би требало да буде простор (20-25 степени Целзијуса).

Искључити директне сунчеве зраке. Ако је на улици киша или хладноћа, онда се поступак не смије започети, јер се производ може лоше пјенити. Као резултат тога, цјелокупни процес ће трајати више од пет дана.

Полиуретан се користи и за куће које су већ старе. Имају слабе сплавове и темеље.

У овом тренутку, грејач пене у цилиндрима је најефикаснији грејач. Али постоји сличан материјал. Размислите.

Пинзел

Пинсел или на други начин течна пена је слична претходном материјалу, али има други хемијски састав. Овај материјал се продаје као крута плоча, пуњење гранула илимаса која се пени. Пена изолација има ниску густину. Пинзел се најчешће користи за топлотну изолацију кућа изграђених из оквира.

Због притиска се врши изливање овог производа између зидних конструкција.Полимеризација је само четврт сата. Завршни завршни радови морају бити завршени за пет дана. Зидну изолацију четком треба извршити испод заштитног слоја.

То омогућава стварање премаза који нема шавове и има малу пропустљивост за испаравање. Захваљујући томе површина неће трунути, калуп и гљива неће се множити, а глодари неће бити посађени. Добија се отпорност на агресивне средине.

Пензел, произведен у облику пјенастих производа, је еколошки материјал који не штети људском здрављу.

Загревање зидова пјеном, односно четком треба да буде суха. Време не треба да буде сунчано, већ топло. Пинзел савршено испуњава све празне просторе, води квалитетно заптивање цеви и других комуникација.

Овај алат се ретко користи за попуњавање шавова између цигле и бетонских блокова. Цена пене је у просеку 150 рубаља. Али цена може да варира, зависи од дебљине, као и од тога колико је инсталација компликована. Гријач третира површину обично лако.

Следователно, различни типи на пене печатели се съответни за зидове из различни материали.Монтажна пена као грејач се не користи тако често.Препоручује се употреба двокомпонентне полиуретанске пене, јер је она највећа по запремини, тако да сви затвореници имају празан простор. 90% структуре овог материјала чине затворене ћелије.

Полиуретанска пена има одличну адхезију на површину, минимални ниво апсорпције влаге и паропропусности. Такође има ниску топлотну проводљивост. Овај материјал се може монтирати без потешкоћа властитим рукама. Тако ћете уштедети новац.

Главна ствар је да се слиједе нека једноставна правила. Изолацију треба обавити уредно. Не постоји јасна замена за полиуретанску пену. Пинсел такође има високе карактеристике топлотне изолације. Зато избор остаје за вас.