Пећи за дугу огрјевну кућу са воденим кругом: фотографије, видео записи, критике, цене

Стварност наших живота је таква да главни гасовод није у свим насељима, али је струја, иако јесте, али за грејање, велико задовољство. Котлови на чврсто гориво, који раде на приступачном гориву, могу не само да греју просторије, већ и загревају воду. Пећи за дуготрајну кућу за огрјев са воденим кругом постале су идеално рјешење. Принцип рада такве пећи заснива се на пиролизи, што доводи до ефикасности пећи која се приближава 95%, а време обележавања се смањује на 2 пута дневно.

Слика 1 Пећи за дуготрајну кућу за огрев са воденим кругом

Принцип рада

Могућност грејања кућа са традиционалним котловима за дрво и угаљ је јединствено за многе. Али у таквом дизајну постоје бројни недостаци, укључујући релативно низак коефицијент ефикасности и брзо сагоревање огревног дрвета. У хладној сезони, спустити дрва за огрјев и излити угаљ неколико пута увече. А ако се и даље може расправљати о питању ефикасности таквог котла, онда не иде ни удобност језика.

Начин рада пећи за дом на огревном дрвету дугог сагоревања идентичан је стандардном котлу на чврсто гориво. Али ако се у другом случају сагорева само дрво, а део топлог ваздуха буквално лети у цев, онда у првој верзији гори не само гориво, већ и запаљиви гасови који се истичу у уништавању огревног дрвета. Таква цикличност осигурава дуже сагоревање огрјевног дрва и висок ступањ топлинске снаге.

Слика 2 Принцип рада пећи

Поред тога, урад пећи примењен принцип ваздушне конвекције, када се хладни ваздух усисава одоздо, загрева, пролази кроз зидове пећи, и пролази кроз рупе на кућишту, даље грејећи просторију.

велике користи

 • профитабилност;
 • компактне димензије;
 • једноставност конструкције;
 • недостатак одржавања;
 • распон горива;
 • мултифункционалност - грејање и кување;
 • ергономија и модеран дизајн.

Пхото 3 Штедњак у кући

карактеристике дизајна

Све пећи са дугим сагоревањем производе се коришћењем двокоморне методе, у којој се сагорева чврсто гориво, ау другом - запаљиви гас. У најједноставнијим конструкцијама, количина ваздуха се регулише кроз врата, у напредним аутоматизованим процесима.

У пећи, која ради на дрву или угљу, процес пуњења горива врши се ручно. У пројектима који раде на брикетима или пелетима, утовар се врши аутоматски са датим временским интервалом или када се гориво сагори.

Врсте горива:

 • огревно дрво;
 • Евродова (пенибрикуеттес) - прешана црногорична или листопадна пиљевина;
 • био-пелете - врста биогорива у облику гранула добивених од пољопривредног отпада, тресета, четинара или листопадне пиљевине;

Пхото 4 Биопелети, пелет

 • угаљ, укључујући кикирики или угљен-антрацит;
 • отпадно дрво и пољопривредапроизводња.

Пећи на гас - стварност или маркетиншки потез?

Сагоревање у свим пећима на чврстим горивима условно је подељено у 2 фазе - сагоревање одговарајућег горива уз стварање гаса и сагоревање (оксидација) самог гаса. Корекција снаге конвенционалне пећи врши се и вратима. Која је онда разлика између генератора гаса и обичног?

Његова главна разлика лежи у чињеници да је овде процес сагоревања једне књижне ознаке огревног дрвета много дужи него што је уобичајено. То је због сагоревања огревног дрвета (они тињају), као и због чињенице да су запаљиви гасови реда хладније него у обичној пећи. При томе долази до значајног недостатка гасних пећи, јер хлађени гасови проузрокују стварање кондензата и, као последица тога, појаву поларног. Овај недостатак се може изравнати изолацијом димњака.

Слика 5 Шема изолације димњака

Загријте димњак одмах након што је пећ инсталирана. Ако се то не уради, временом пећ престаје да ради ефикасно и почиње да пуши.

Видео 1 Плинска пећница након 6 година

Друга разлика између конвенционалне пећи и генератора гаса је двокоморна метода рада, као што је раније објашњено. Спаљивање горива и прерада гасова се врше у различитим, али међусобно повезаним коморама.

пећи за пелетирање

Аутоматска пећ за дуготрајну кућу за огрјев са воденим кругом, као и без њега, чији је принцип заснован на преради пелета.

Представљени су пелети - потпуно биогорива, представљени у формипресоване цилиндричне грануле, направљене од отпадног дрва и пољопривредне индустрије, сламе итд.

Слика 6 Шема рада пећне пелете

Кључна разлика између стандардне пећи за паљење и пеллетнои је постојање коморе за гориво. На месту је одређена количина пелета, а ограда се врши аутоматски са спаљивањем претходне ознаке. Предност такве пећи је у томе што ради без људске интервенције. Сигуран рад, изолација комора и запремина бункера омогућују да се пећ укључи у празну кућу неколико дана. Достављање гранула врши се помоћу ротора, који испушта пелете из резервоара њиховим скупљањем, временом храњења - као сагоревањем или са датим интервалом.

Такав уређај је ефикасан, прилично снажан уређај за гријање, чији је капацитет довољан и за гријање просторија, и за кухање и снабдијевање топлом водом. Истовремена примена два грејна елемента истовремено - сама пећ и радијатори, којима се преносник топлоте креће, омогућава равномерно и равномерно загревање великих просторија у релативно кратком временском периоду.

инсталација пећи

Пошто је пећ потпуно спремна за употребу, уградња на лицу места није посебно тешка.

Главне фазе:

 • повезивање пећи са димоводном цијеви и њеном изолацијом;
 • у присуству електронског контролног система - прикључак на електричну мрежу.

На зид, пећ је инсталиранадужина млазнице, додатна заштита у облику рефлектирајућих или ватроотпорних екрана није потребна.

Упркос чињеници да је гасна пећ сигурна за употребу у уређају, препоручује се да се заштити од зида металним лимом или керамичким плочицама у дрвеној кући.

Популарни домаћи брендови

\ т

Сврха овог чланка није рекламирање одређене марке или произвођача. Ефикасност евалуације заснива се на оцјенама корисника у мрежи. На пример, међу домаћим брендовима подједнако се истиче дизајн бренда Лаворо и Ермак. И једна и друга пећ раде на једном дијелу горива за 8-10 сати, што се одликује 100% одрживости, високе учинковитости и приступачне цијене.

Пећи за дуготрајно огријевно дрво са воденим кругом су оптимално рјешење за економично и учинковито гријање куће. Велики распон горива, могућност интеграције са постојећим системом гријања, разноликост дизајна (постоје чак и камини с воденим кругом) - све то вам омогућује да ријешите проблем гријања просторије и топле воде у одсуству плина.