Паметно загревање пластеника сопственим рукама: 4 варијанте

Ако се стаклена башта користи зими, онда она мора бити опремљена опремом за гријање.Готачка вам омогућава да добијете високу квалитету и велику жетву, а понекад иу таквим климатским условима, гдје се чини да је немогуће узгајати краставце или парадајз. Важно је напоменути да је у стакленику могуће узгајати различите културе не само током љета, већ и током цијеле године. Да бисте то урадили, морате загрејати стакленике, а то можете урадити својим рукама. Грејање стакленика отвара нове могућности и хоризонте, на пример, у виду повећања обима жетве, побољшања квалитета и потрошње воћа и поврћа 365 дана у години.

Загревање стакленика сопственим рукама

Лако је направити велики стакленик - премали је за одличну жетву, као што вам је потребно: ојачати, направити изолацију и загријати.

Врста загревања стаклене баште може бити најразличитија, и то :

 • гас;
 • пећ;
 • 9) Стеам;
 • Вода.

Не препоручује се загревање стакленика са филмом

Да би стакленик могао испунити очекивања, потребно је пажљиво приступити избору гријања, јер то треба учинити не само исправно, већ и тако да конструкција не штети биљкама.

Систем огревања треба да се изабере према одређеним критеријумима :

 1. Димензије стаклене баште.
 2. Какав систем грејања је инсталиран у простору куће или гараже.
 3. За које се очекује да ће потрошити буџет.
 4. Карактеристике система грејања,на пример, да ли је уређај самосталан или нормалан.

Данас постоје готови системи гријања, али њихова цијена је прилично висока, а јефтино је одабрати кућну опрему, коју је лако провести. Поред тога, вредно је обратити пажњу на то колико је тешко провести одређено грејање, што ће захтијевати додатне материјале и прибор или материјал за причвршћивање. Будите сигурни да узмете у обзир предности и недостатке сваког типа грејног уређаја, израчунајте како ће он функционисати ефикасно и да ће захтевати додатна подешавања, који ће помоћи у стварању повољне климе у затвореном простору.

Како направити грејање у стакленику: пројектовање воде

Међу свим врстама грејања, искусни вртлари више воле да бирају саму воду, јер је много лакше да то урадите сами.

А также :

 • је издржљив;
 • висок квалитет;
 • практично;
 • Једноставно руковање.

Производството на загревание за стакленици моʻе да бъде направљено от оби ~ ни метални цев

Загријавање воде сматра се најповољнијом опцијом јер се може користити за загријавање цијелог стакленика, укључујући земљу и зрак. Насупрот томе, грејање ваздуха само загрева простор унутар просторија, али не и земљу. Због тога се због круга грејања воде ствара најповољнија клима која промовише активан раст биљака било које врсте.

Штавише, овај метод не суши ваздух, и стога неће бити потребно додатноинсталирајте хидратантне креме и брините о појави болести од тешке суше.

Наравно, систем гријања стакленика ће у потпуности испунити све потребне захтјеве под увјетом да се инсталација проводи на квалитативан начин. Осим тога, уз његову помоћ можете загрејати стакленик било које величине, а систем се загријава: дрва за потпалу, тресет, смеће, разни отпад, угљен.

Систем грејања са :

 • Пећи или котлови;
 • цеви;
 • радијатори;
 • димњак;
 • Експанзиона посуда;
 • Пумпа за циркулацију воде.

Важно је напоменути да је избор котла неопходан у зависности од комуникације на локацији. На пример, у присуству гасовода, вреди инсталирати гасни котао, а ако је могуће прикључити струју, онда је дозвољено инсталирати електрични котао, који ради на трошак чврстог горива.

Препоруке: како изградити велики стакленик са грејањем у 2 круга

Топлота се сматра ефикаснијом у 2 контуре, као што је: квалитативна, практична, практична и што ефикаснија. Због тога је вредно формирати двокружно грејање, али је обезбеђена инсталација циркулационе пумпе, која доводи воду у цеви. Само уградња цеви без пумпе неће постићи жељени ефекат и задржати оптималну температуру дуго времена.

Пре изградња стакленика са грејањем, потребно је извршити његово цртање

Конфигурација прве контуре се састоји од ПП цеви које могу да издрже високе температуре, и оне су положене у коренуделови биљака.

Због другог круга, обезбеђено је загревање простора испод куполе и вода тече кроз цеви и радијаторе. Ако је систем прикључен на термостат, он ће бити аутоматски и без власника стакленика ће контролисати грејање просторија, што ће искључити превисоке температуре и оштећења биљака. Радијатори, повезаност са системом могу бити различитих типова.

Конкретно :

 • биметални;
 • алуминијум;
 • Лијевано жељезо.

Обавезно присуство експанзионе посуде затвореног и отвореног типа. Сасвим је могуће направити тенк властитим рукама, за што ћете морати користити лим од метала. Ништа мање важно је да се подигне десни димњак, који се користи за цеви од метала или азбестног цемента. Неки инсталирају сендвич цијев на димњак.

Упутство: како се загревање воде у стакленику

Да би се загрејала у стакленику, иако парна, иако је геотермална била висококвалитетна, потребно је: правилно покупити цеви, инсталирати потребан број радијатора, извршити правилну монтажу и локацију уређаја за гријање. Грађевински котлови и пећ су инсталирани у простору предворја стакленика, гдје је потребно опремити и посебне полице за угљен и огрјевно дрво. Да бисте инсталирали уређај за загријавање просторије у самом стакленику - то је прилично оптимална и повољна опција, будући да неће загријати улицу, већ само сам стакленик.

Мед предности на огреването на вода е ефикасност и долгорочносервис

Ако је планирано додатно полагање цијеви за водоснабдијевање, потребно је извршити низ одређених радњи :

 1. За изградњу темеља на којем ће се инсталирати пећ, а за зидану конструкцију потребно је одабрати бетонску подлогу, а за метал или котао бити ће израђени од азбестно-цементног или челичног лима.
 2. Мора бити присутан димњак кроз који ће бити присутни производи изгарања, као и чађи и чађи.
 3. За мортове спојеве, користите раствор на бази глине. Цемент на превисоким температурама ће се разбити и постепено ће почети да испада.
 4. Не заборавите инсталацију висококвалитетне вентилације која је направљена од металних цијеви истог промјера.
 5. Пре инсталирања грејања воде, потребно је инсталирати експанзиону посуду која треба да се постави на највишој тачки просторије поред пећи и котла.
 6. Регулатор система за грејање се затим монтира.
 7. Ако се на радијаторима налази славина, потребно је направити краткоспојник између излаза и улазних цијеви.

Искусни туристи радије сами обављају све поправке, јер не захтијевају додатне трошкове, већ ће бити и квалитативнији, јер ће гаранција, коју је проузроковао мајстор, бити у стању учинити све по потреби. Осим тога, потребно је одабрати само квалитетне материјале који ће трајати пуно времена, у потпуности ће задовољити све захтјеве и моћи ће се загријавати, способни за гријање просторије.

Гријање у стакленику властитим рукама (видео)

Није тешко створити микроклимуприхватљив за биљке различитих врста, али само уз поштовање горе наведених препорука. Када користите грејну воду са воденим кругом, потребно је да надгледате безбедност производа и његов рад, како би се искључила девастација цеви и експлозија резервоара.

Примери грејања у стакленику сопственим рукама (фото)

)