Пахир - професионална нега за мали баобаб (68 фотографија)

Вода Пахира је биљка рода Бомбакс или Баобабс. Друго име Пахире је малабарски или гвајански кестен, као и орах-сага. Ми познајемо ову биљку као дрво новца. Довезао из Пахире у Јужну и Централну Америку.

Пахира биљка у трупу штеди воду и расте до великих величина. Можете видети фотографију Пахире, где њена висина достиже 20 метара.

Стабло дрвета се протеже близу корена - биљка се понекад назива бочицом. Кора и листови дрвета су глатки и зелени. Цвет Пахире у пречнику расте и до 10 цм, а цветови дају шик ванилин укус и имају потпуно различиту боју. Сви су сахрањени са прашницима.

Од плода биљке сазрева од 10 до 25 семена, која се називају ораси. Од ових ораха можете направити брашно и пећи хлеб, можете их и скухати, пржити или само јести сирове орашасте плодове.


Невјеројатан, чоколадни напитак се припрема од ораха. Али не само плодови овог дрвета се сматрају јестивим, већ и лишћем и цвећем.

Источна Азија Пахира

Ово дрво се звало новац. У Јапану се верује да доноси новчану срећу. На Истоку, биљка је толико популарна да расте на фармама, приватним кућама и разним пословима.

Ово дрво се добро продаје: подигло је економију на Тајвану.

Ако је једно стабло испреплетено са неколико стабала у једном дебелом стању, онда се сматра скупом инстанцом, даклекао што је покушао у овом, наравно, не у природи.

За Фенг Схуи, вјерује се да дрво доноси срећу, материјално богатство и здравље кући, као и позитивну енергетску ауру.

Нега код куће

Пахир код куће може изгубити својство ако му недостаје свјетла. Ово дрво треба добро осветљење. Боље је ставити га на западну или источну страну куће.
Љети је боље држати пергамент на свјежем зраку, али без пропуха. Ако је кикирики на отвореном, мора бити заштићен од директне сунчеве свјетлости и кише.

Најбоља температура за узгој овог дрвета је 20-25 степени. А у хладној сезони - не испод 14-16 степени и морате га држати подаље од батерија и гријача.

Биљка треба добру кућну негу. Пахира савршено расте у стану са прегрејаним ваздухом. Али свакодневно је прскајући водом, она се неће мешати.

Приликом заливања потребно је осигурати да цијев није стално у води, тако да дрво не почиње да трули.

У време узгоја дрвета корисно је хранити га различитим ђубривима. Требало би што је могуће чешће залијевати топлом кишницом тако да лишће не изблиједи. А зими, залијевање дрвећа може бити потпуно заустављено.

Више тајни бриге

Ако је дрво младо, онда га треба пресадити једном годишње у плитко дрвоЛонац са пречником већим од претходног је 4-5 цм, што је неопходно урадити на почетку пролећа. Ако је дрво зрело, онда не захтева трансплантацију.

Ако је папагај снажно заливен и дао му мање светла, онда ће одрасти. Да би се дрво подигло на висину, потребно је почети резање од извора. Тада престаје да расте и постаје све бујније.


  • Екетер - како се бринути за затворене сукулентне биљке? Заливање и посебности селекције земљишта (55 фотографија + видео)

  • Ецма: биљна цветна биљка. Грооминг анд Узгој (54 пхотос)

  • Циперус - захтјеви за температуру, влагу и тло за брзи раст. 51 фотографија фабрике

Модерно је дати Пахиру округли облик. Да би се постигло преплитање неколико трупаца у Пахиру, потребно је провести више од годину дана, а таква стабла нису јефтина.

Пахирино семе се сади у влажним земаљским лонцима, чија температура треба да буде 25-30 степени. Семе мора бити свеже.

У лонцу се налази депресија у којој заспу, а затим се лонац покрива филмом 3 недеље. Али за то време семе треба повремено проветравати.

Ако саслушате сва правила и пратите их тачно, онда ће паша расти за вас много година и донети вам благостање, здравље и срећу!

Пахир


  • Епипремнум: расплод, врсте, нега, болести и штеточине (52 фотографије)

  • Непентес - биљне врсте, храњење и наводњавање. 69 фотографија неопходне неге

  • Иукка: како посадити у лонац и држати корак с растом. 76 фотографија узгоја биљке


  • Фиттониа - 66 фотографија о бризи о биљци код куће

  • Циклама - како расти из семена и луковица? Правила за бригу о кући (50 фотографија)

  • Дендробиум: корак по корак инструкција за бригу о луксузном затвореном цвету (82 фотографије + видео)