Оригинални наранџасти тапети: полет у ентеријеру

Наранџасте позадине су сјајан начин да освежите ентеријер и донесете сјајне напомене, а модерне људе, посебно активне и енергичне, привлаче свијетле боје, од којих је једна наранчаста. С друге стране, ова боја има много нијанси, од неон наранџасте до меке брескве. Осим што је наранџаста позадина не само монокромна, већ има и тапете са рељефом, са шаблонима и цртежима.

У којим случајевима одговарајућа позадина наранчасте боје

Наранџасте тапете су погодне за осветљене собе. Таква зидна облога може надокнадити недовољно осветљење, али треба имати на уму да је ова боја у стању да визуелно смањи величину просторије, тако да је употреба наранџастих тапета или тапета широког спектра нијанси ове боје намењена само за собе са довољним бројем снимака.
Такође је потребно избегавати наранџасте тапете у спаваћим просторима и просторијама за одмор.

Посебно је корисно у зимским данима када нема довољно природног сунца и његових жуто-наранчастих боја.

Наранџасте позадине ће помоћи да простор буде лакши и удобнији

Користи тапета од наранџасте боје такође говоре доктори, истичући да такав премаз доприноси нормализацији крвног притиска и циркулације крви.

Наранџасте тапете у унутрашњости куће

С обзиром на чињеницу да је наранџаста боја енергије, она даје задужење нових снага, у таквом окружењу, да се одмарају од остатка илиподршка романтичном расположењу ће бити изузетно тешка.

Светло наранџасте тапете најчешће се налазе у унутрашњости таквих просторија као што су:

  • кухиња или трпезарија;
  • Дечија соба;
  • кабинет;
  • Купатило, ако је ово тапета направљена од специјалног фибергласа, погодна за просторије са високом влажношћу.

За купатило ће бити предност комбинација наранџасте и бијеле. Када бирате такву комбинацију боја, морате знати да бела нијанса чини још живљом и агресивнијом, због тога је боље направити само мали акценат, тј. Наранџаста боја мора бити мање бијела. У овом случају, наранча ће енергично дјеловати на особу која се тушира ​​у таквом купатилу.

Наранџаста боја је најбоља за кухињу: она стимулише апетит и подешава позитивне емоције

У зависности од стила ентеријера будуће собе и сврхе саме просторије, може се применити једна или друга наранџаста боја.

На пример, тамне нијансе или нијансе излаза из комбинације наранџе и смеђе боје најбоље се користе у оријенталним интеријерима.

Ако су тапете намијењене дјечјој соби, онда је прије свега потребно одредити у којој зони ће се зид залијепити таквим тапетама. За подручје спавања, пастелне боје брескве ће бити најприкладније за зону играња која ће бити употребљивија како би подржала бебину енергију.

Кухиња ће се уклопити у топлу боју меда, или кајсију. Такви субоје не само да повећавају апетит, већ и побољшавају пробавни процес. Доручак у таквој кухињи ће поставити све чланове породице на добро расположење.

Оригиналне наранџасте позадине са сликом

Често на тапетама наранџасте боје постоје обрасци и цртежи различитих врста и величина. То могу бити линије, мале или велике цвјетове, геометријске или оријенталне узорке.

Приликом одабира тапета са узорком морате узети у обзир компатибилност боје платна са схемом боја цртежа, као и одакле ће се тапети залијепити у спаваћу собу, дневну собу или купаоницу.

Најчешћи обрасци у облику линија, могу бити и различите нијансе наранчасте, могу бити источног стила, онда ће слика бити тамније тонове, ближе смеђој боји, за узорке са цветовима се активно примјењују нијансе црвене.

Приликом одабира наранџастих тапета са шаблоном, потребно је узети у обзир карактеристике просторије у којој ће бити лепљене

Најчешће се ове позадине користе за акценте, односно појединачне уметке. У овом случају, мора се водити рачуна да се комбинује наранџаста боја са бојом главне тапете.

Које позадине су комбиноване са наранџастим тапетама

У основи, наранџаста боја се користи у унутрашњости просторија као нагласак на овај или онај део просторије, што значи да такве тапете неће бити свуда, већ ће делимично прекрити површину зидова. Морате знати које боје главне тканине изгледају добро заједно са наранџастим.
Комбинација зависи од тога шта се очекује као резултат.

Ако се дизајн ентеријера заснива на контрастним комбинацијама, можете користити тапете у плаво-плавом распону.

Многи се користе у ентеријеру комбинације наранџасте позадине са љубичастом или црном. Ово се сматра аристократском комбинацијом.

Добра компатибилност со следните тандеми:

  • наранџаста и црвена;
  • Наранџаста и жута.

Често се састају, јер су повезани. Ово се лако може разумети, знајући да је у светлосном спектру наранџаста боја суседна жутој и црвеној.

Наранџа се добро уклапа са скоро целом палетом боја, али најбоље је са светлим пастелним бојама

Такође ће бити лепо комбиновати наранџасте тапете са кремом, ова нежна комбинација је погодна за дневне собе. Кремасте нијансе ће умирити јарко наранџасту боју која ће бити прихватљивија људском оку него комбинација снежно-белих тапета.

Компатибилне живописне позадине и сиви зидови. У овом случају, у соби, људи који су блиски наранџастом и мирном, који су удобнији у мирним сивим тоновима, осећају се удобно у себи. Такође, таква комбинација се може користити иу канцеларијама, а ако се дода хладно сива у наранџасту позадину, тада ће изаћи модеран хигх-тецх ентеријер. То се најчешће користи у поправцима у кухињи.

Тандеми плаве и наранџасте боје у унутрашњости ће додати дневни бораваксвеж изглед и биће одличан показатељ доброг укуса од власника.

Лепи, мекани прелази у нијансама иу наранџастој иу плавој компоненти.
Важно је запамтити да је комбинација са хладним нијансама немогућа с обзиром да је сама наранџа топла боја и тандем је могуће само уз топле нијансе боја.

Наранџасте тапете савршено су комбиноване са сивим металним површинама у хигх-тецх стилу

Поред тога што се тапете морају комбиновати једна са другом, неопходно је и да се наранџасте тапете, саме по себи свијетле, комбинују са намјештајем, завјесама и другим елементима унутрашњости.

Када се планира будућност ентеријера, најбоље је обратити пажњу на намјештај мирно, топле пастелне боје, као што је крема, свијетло зелена, беж, свијетло плава.

Као примјер кухиње можете видјети како се наранчасте тапете комбинирају са схемом боја цијелог интеријера.
За кухиње, комбинација наранџасте и зелене је популарна. У овом случају, главна боја је често зелена. Сет, у основи, у зеленој боји, овде се може применити читав низ нијанси.

Генерализација комбинације наранџастог и зеленог може бити завеса. Идеално, ако је зелено-наранџаста завеса, онда ће прелазак из једне боје у другу бити хармоничнији.

Наранџасти дизајн ентеријера (видео)

У закључку, напомињемо да наранџаста боја има велики плус: стручњаци који практикују терапију бојама, то имају на умунаранџаста боја се може користити за спречавање депресије и меда. Јарко наранчасте нијансе изазивају осмех и појачавају расположење.

Дизајн наранџастих тапета (фотографија)


)