Опције за тријем од поликарбоната у приватној кући на фотографији

Сваки тријем је украс куће. То чини ентеријер атрактивним, а такође штити кућиште од прљавштине и прашине. Функција тријема је веома интересантна. Да бисте му дали недвосмислен одговор, прво морате дефинисати концепт самог тријема. То је анекс, у којем се налазе надстрешница и степенице. Многи су се навикли на присуство у зградама ове зграде, тако да питање шта је његова сврха, мало њих може дати темељит одговор.

садржај

 • Врсте тријема за кућу
 • Материјали за израду тријемова за кућу
  • секундарни материјали
 • Карактеристике тријема од поликарбоната
  • предности поликарбоната
 • Предности и мане тријема од поликарбоната
 • Конструкција поликарбонатне веранде
 • Како градити тријем од поликарбоната
 • закључак

Ако говоримо о главној функцији, ондазаштиту дома од различитих фактораоколине, који могу донети неугодности у људском животу, треба сматрати као такву. Тријем штити зидове и врата куће од кише, снијега и хладноће. У случају да се прстен налази директно са тла, он обезбеђује заштиту темеља од природних фактора. Његов горњи дио може досећи под. Ово решење је веома практично, јер се у овом случају степениште налази на врху, што омогућава удобно и удобно подизање до врата.

Још једна функција тријема је декоративна. Ова структура може бити веома разнолика. Његово појављивање је многокоји зависи од стила становања. Одабир схеме боја за украшавање тријема, украшавање елемената, друге врсте завршне обраде ове зграде, боја - прерогатив власника зграде. Нема ограничења у том погледу. Као додатак кући треба дјеловати тријем и са њом представљати једну цјелину. Ова зграда треба да буде у складу са главним архитектонским стилом становања. Упркос томе, наши преци су изградили тријем углавном да би заштитили од спољних фактора.

Врсте тријема за кућу

Ако је власник одлучио допунити смјештај тријемом, потребно је узети у обзир материјал из којег је кућа саграђена. Ако је тријем складно комбинован са главном конструкцијом, задовољит ће око, али само ако су дизајн, материјал и структура зграде слични кући. Тренутно постојинеколико главних типова патуљака:

 • са успоном;
 • отворено;
 • без подизања;
 • затворено.

Између ових врста ових врста разликују се локације. На пример, када се гради тријем без подизања, он се треба налазити на нивоу куће. Његов изгледподсјећа на терасу . Међу његовим функцијама не постоји заштита од еколошких фактора. Али тријем са успоном је и оригинално и практично решење. Обично су један метар испод нивоа куће. Да бисте ушли у кућу са таквим тријемом када се пењате степеницама, морате остати на шинама, ходати низ степенице. Тренутно се претпоставља да су такве структуре најрелевантније за попуњавањекуће.

Затворени и отворени тријем се међусобно разликује по присуству крова и зидова. За сеоску кућу, отворено двориште је најбоље рјешење. Пожељно је да сама кућа буде добро изолована, јер конструкција овог типа не пружа заштиту од кише и вјетрова. Ако је на улици добро време, трем отвореног типа ће бити неопходан. На његовом мјесту можете поставити лежаљке и сунчати се. Или ставити стол, столице и користити игралиште као мјесто одмора.

Материјали за производњу тријемова за кућу

Када се гради зграда као што је тријем за кућу, користи и примарне и секундарне материјале . Међу главним су следећи:

 • цигла;
 • дрво;
 • поликарбонат;
 • метал;
 • камен.

Као што је горе наведено, приликом изградње тријема, потребно је узети у обзир материјал о изградњи саме конструкције. Ако желите да изградите структуру која ће се разликовати по свом изгледу, онда можете одмах користити комбинацију из неколико материјала. Дрвени тријем је добро комбинован са дрвеним тријемом. Међутим, можете показати оригиналност и користити дрво у комбинацији са каменом или циглом.

Није препоручљиво комбиновати метал и дрво . У овом случају, зграда причвршћена за кућу ће изгледати бесмислено. Ако је кућа сама од опеке, онда ће у том случају метал бити одличан избор за изградњу тријема. Можете користити тријем за стварање удобности на платформиразне идеје које су предложили дизајнери. Поред њих можете украсити његово игралиште цвећем и јастуцима.

секундарни материјали

Током изградње се користе и секундарни материјали. Они су неопходни за причвршћивање, спајање, лепљење елемената. На пример, ако је зграда направљена од цигле, ондане може без цементног раствора . И ако је дрво изабрано као материјал за изградњу ове конструкције, онда ће током рада бити потребно:

 • чекић;
 • врата;
 • нокте.

Не радите без изградње било ког тријема без обзира на карактеристике зграде.

Карактеристике тријема од поликарбоната

Релативно риједак феномен тријема, који је у потпуности израђен од поликарбоната. Све зато што се већина овог материјалакористи за надстрешнице у зградама . Израђени од поликарбонатних шупа су елемент који има велики скуп функција:

 • Уградња веранде из овог материјала обезбеђује било коју структуру готовог облика. Захваљујући њему изгледа оригинално. У овом случају, структура испуњава функције својствене тријему;
 • Још једна функција визира од овог материјала је да обезбеђује заштиту улазних врата од сунца и кише. Када га поставите испред своје куће, унутра ће увек бити хладно и суво.

предности поликарбоната

Опћенито, практични материјал од поликарбоната, иако је јефтин, има оригиналан изглед. Он детектује најбољи квалитет када се користи саизградња шупе за куће.

Густина је једна од битних карактеристика овог материјала. Управо то је узроковано чињеницом да се данас широко користи.

Једна од важних особина поликарбоната је његова флексибилност, која омогућава стварање различитих облика приликом употребе.

Њен распон боја је прилично разнолик. Стога, знајући модне трендове у изградњи, можете створити надстрешницу оригиналне врсте, која ће изгледати елегантно у структури куће.

Предности и мане тријема од поликарбоната

Поликарбонат има многе предности. Практично нема никаквих контра. Једна од његових предности -је добра отпорност на температурне флуктуације . Због овог тријема, створеног из овог материјала, дуго ће служити, а спољни фактори ни на који начин не утичу на његов изглед. Такође за овај материјал карактерише висока чврстоћа. То значи његов стабилан квалитет, чак и када се користи у тешким условима. Широка скала боја даје могућност да се одабере материјал најпогодније боје за креирани дизајн. У овом случају, веранда ће бити у складу са структуром.

Ако говоримо о недостацима овог материјала, онда, наравно, и они га имају. Међутим, они нису типични за крошње, већза конструкцију затвореног типа . Они настају у случају да се поликарбонат користи не само за конструкцију крова, већ и као материјал за зидове. Такав дизајн, изграђен у потпуности од поликарбоната, изгледа неестетски. Стога стручњаци препоручују грађевинске радовекомбинујте овај материјал са неким другим. Не изгледа баш као трем, који има кров и зидове - од поликарбоната. Али ако га користите у комбинацији са другим материјалима, на пример, са дрветом или каменом, онда структура постаје модерна и оригинална.

Конструкција поликарбонатне веранде

Не ради се о материјалима за градњу, већ о томе како кућа изгледа. Ако је ваш дом скромна конструкција, а по свом архитектонском стилу, неке оригиналне идеје нису реализоване, онда је у овом случају најбољи изборуобичајени визир , направљен од поликарбоната. Има пристојан изглед, изгледа скоро.

Ако је структура укусно украшена и њена површина је просјечне величине, онда би у овом случају добра идеја била да се направи кров од поликарбоната, који је повезан са кровом од дрвета. Поликарбонат је добро комбинован са дрвеним оквиром. Можете користити материјал било које боје. Ова опција ће бити посебно хармонична у структури дрвета. Челични оквир се користи за израду надстрешница од палача, јавних зграда и предузећа. Употреба таквог дизајна даје зградама готов изглед и додаје чврстоћу.

Како изградити тријем од поликарбоната

Пре него што наставите са грађевинским радовима, неопходно је да одлучите која је опција за вас атрактивнија. Ако је ваш избор балдахин, у овом случају је потребно купитиматеријал жељене боје , након чега је потребно додати материјал у форму погодну заВаш дизајн. За причвршћивање материјала користе се вијци. Најбоље га је причврстити на оквире од гвожђа или дрвета.

Ако је ваш избор пао на дизајн овог материјала, онда почните да радите са инсталацијом оквира. Ово је веома важно, јер зависи од чврстоће и поузданости конструкције. Труп од дрвета или метала прије уградње мора се обрадити у посебним складиштима. То ће обезбедити заштиту од глодара, корозије и рђе. Тек тада можете инсталирати поликарбонат. Као прикључак можетекористити вијке, чавле .

закључак

Поликарбонат је практичан материјал. Осим тога, то је јефтино. Ако одлучите да комплетирате кућу са тријемом, избор у његову корист је паметна одлука. Изградивши га, у вашој кући ће бити зграда која ће је украсити и дуго ће служити, без потребе за пажњом.

Поликарбонат доме