Како одабрати позадину, одаберите позадину

Стан или приватна кућа постају заиста удобни само ако у потпуности задовољавају жеље власника. Да би се постигао склад и стил помоћи ће исправитиизбор тапета . Али ипак обратите пажњу не само на ваш укус, већ и на друге факторе, на пример, просторије, недостатке зидова, итд.

Како правилно изабрати позадину, узимајући у обзир све карактеристике собе

Боја и узорак платна морају директно зависити одвеличине собе . Такође, много важних плафона, односно његове висине. Да би се визуелно повећала просторија, купите тапете са узорком у обликувертикалних пруга . Исти ефекат ће пружити и њихова нијанса. Ове траке ће смањити величину просторије, али ће повећати висину стропа. Ако желите визуално смањити строп - одаберите тапет с узорком у обликухоризонталних пруга . Или испод плафонске облоге залијепите границу.

Обратите пажњу!

Траке су тање што се подручје више стисне. Простор се визуално повећава ако има један зид закрпан тапетама са великом фигуром. Ако вам је потребно да вештачки направите зид мало "дубље", онда је сјајан светлим платном са малим узорком. Уосталом, као што сви знају, цртеж у облику великих слика повећава собу. Из тог разлога, мале просторије треба да се залијепе са тапетама са минималним и практично неприметним узорком. Ако је потребновише плафонтежак , онда ће платно са равномјерном шемом у облику ћелија помоћи да се постигне овај ефекат. Наравно, соба ће се истовремено повећавати.

Како правилно изабрати тапете, узимајући у обзир недостатке у просторији

Није тајна да се различите позадинске грешке могу сакрити испод тапета. На пример, савршено скривени недостаци платна са уоченим обрасцем. Али ове позадине не одговарају обожаватељима класика, јер више воле невидљиве цртеже. Такве тапете скривају мале "таласе" зидова, а папир са живим узорком покриваће површину великим пројекцијама.

Одабир позадине по боји

Истраживачи су открили да боја тапета значајно утиче на људску психу. На пример,црвенаизазива бес, агресију и узбуђење, исветли тонови , напротив, смирују нервни систем. Нијансе су подељене у 3 главне групе:

1. Хладна ( сива, зелена, љубичаста). Они визуелно повећавају собу.

2. Топло(жуто, наранџасто, црвено, жуто-зелено) - Визуално смањите собу.

3. Неутрално.

Пазите! Не користите платна са веома живописним обрасцем, они ће, наравно, привући пажњу гостију, али нећете бити у могућности да се у потпуности опустите у својој соби.

цурбс

Представљају папирнате хоризонталне траке ширине 10-15 цм. Захваљујући њима у собиствара леп дизајн ентеријера. Препоручује се да се ивичњаци користе у собама са високим плафонима, али се мало смањују. Разноврсност декорације се може обавити коришћењем три различита обрасца: испод граничног, изнад њега - другог, а сам рубник - трећи.

Обратите пажњу на комбинацију тапета и стила соба

Многи људи бирају платно са неутралном позадином, јер се савршено уклапа са свим елементима интеријера. Слика је светлија, теже је покупити намјештај и друге атрибуте просторије. Ако желите да обесите слике, панеле или неке декоративне слике на позадину, најбоље је да то урадите на светлом платну. На пример, тапете са хаотичним орнаментом изазивају панику и узнемиреност. Ако се одлучите да га објесите точно, не прекривајте под линолеумом или тепихом с много узорака, јер простор ствара видљивост превирања.