Опције за пројектовање висећих гипсаних жбука у ходнику

ходник за многе људе у смислу поправке је једна од проблематичних подручја у цијелој кући. Поред својих димензија, које су скоро увек безначајне, коридор често има издужену или погрешну пројекцију (посебно плафон). Дакле, направити добар и квалитетан поправак у соби, који није "набијен" прилично проблематично.
Најбоље рјешење за завршну обраду стропа у ходнику су привјесци израђени од сухозида.

Због тога ћете ријешити све проблеме и учинити коридор достојним "лица" вашег стана.

Аргументи иза

Спуштени строп у ходнику је најпрактичније рјешење за поправку, јер омогућава:

 • трансформисати плафон из проблематичне области, посебно ако је закривљен и на више нивоа, у врхунцу просторије;
 • елиминише све неједнакости и недостатке преклапања бетона;
 • створити спектакуларан дизајн коридора;
 • направите издржљив поправак, који, ако желите, можете само мало поправити (префарбати, додати нове елементе декорације, итд.);
 • да спроведе цијелу скупштину са својим властитим снагама;
 • превести у стварност било коју идеју дизајна.

Правим приступом, чак и најтамнији и непретенциознији ходник може се претворити у угодан и лијеп ходник.

Дефинишемо конструкцију

Прва ствар коју треба да изаберете приликом планирања изградње висеће конструкције од сувог зида је његов тип.

Обратите пажњу! Дизајн коначног дизајна плафона зависи од типа дизајна који одаберете.

Усавремене поправке и спуштени плафони могу бити следеће опције:

 • на једном нивоу. Ово је најпогоднија опција за ходник. То је зато што је коридор, посебно у изградњи вишестамбених зграда, мали. Стога ће дизајн у једном нивоу бити идеално рјешење овдје. Захваљујући употреби сухозида, његов дизајн може бити најразличитији;

 • дизајн на неколико нивоа. Погодан за пространи ходник. Али уз употребу малих димензија, такав плафон се може урадити у малом ходнику.


У сваком случају, треба имати на уму да било који тип горе описаних висећих стропних конструкција треба да се спусти за најмање 5 цм, тако да у присуству ниских плафона треба бити изузетно опрезан да се не смањи значајно преклапање.
Међутим, користећи прави дизајн, можете постићи ефекат визуелне експанзије простора. За то је конструкција сухозида направљена од више нивоа. У овом случају, други ниво би требао бити нешто нижи од првог. Овде на периметру је кутија за суву градњу, у којој је за максимални ефекат потребно поставити скривено осветљење.

Овај дизајн и висећи плафон ће имати добар поглед у дугим ходницима, а кутија неће преоптеретити простор, скривајући се иза ормарића у ходнику.
Као што видите, проналажење оптималног дизајна за одређену ситуацију не може бити проблем, ако знате шта да тражите. Запамтите, од било кога, чак и од себеуски и ниски ходник, можете направити пристојан ходник.

Дефинишемо форму

Као што знате, уз помоћ сухозида лако је створити различите облике за спуштене плафоне. Према томе, свака соба, укључујући и ходник, може се веома импресивно промијенити на боље. У ове сврхе, треба да се "играш" са облицима:

 • круг или полукруг. То су најчешћи подаци који се најчешће налазе у савременим поправкама. Стога ће за улазну халу бити одговарајуће рјешење. Али у свој својој слави, такав уређај се може користити само у великим просторима. Круг даје соби мекоћу, ау комбинацији са светлим тоновима ће изгледати добро у ходнику са недостатком осветљења;
 • правоугаоник и квадрат. Употреба таквих цифара ће вам омогућити да визуелно проширите границе просторије, као и да је поделите на одређене области. У ходнику, када се комбинују са ЛЕД траком, они ће створити ефекат "високог ваздуха";

Обратите пажњу! У присуству издужене и уске просторије, одједном треба користити неколико геометријских облика. То ће визуелно омогућити да коридор буде мање издужен.

 • талас. Дизајн модерних хала често садржи испрекидане линије које формирају таласи. На тај начин можете повући простор и ниво стропова преко ормара или спојева. Присутност бркова даје целој просторији извесну глаткоћу облика и чини је хармоничнијом и балансиранијом.

Остале опције дизајна као што су цвијеће, сложени полиедри итдизгледају помало непримерене чак иу пространом ходнику.
Приликом одабира фигуре за украшавање стропа треба бити врло уредан и унапријед, размислите. У супротном, нећете моћи да додате жељени изглед у просторију, и уместо да побољшате општи изглед, можете уништити ивицу.

Да, биће светло

Освежење у ходнику је посебан разговор. Ова ситуација је посљедица чињенице да је у многим вишестамбеним зградама, гдје већина нас живи, коридор обично мали, уски, дуги и тамни. Пошто прозори овде нису а приори, остаје сва нада за вештачко осветљење.
Када се користе спуштени плафони од гипсаних плоча, систем осветљења може бити следећи:

 • традиционално. У овом случају говоримо о стандардном лустеру, који се обично налази у средини стропа. Постоји и таква опција када се умјесто лустера инсталира лампа на зиду. Ово није веома удобан систем, јер када постављате ормаре за одећу, светло из лустера или зидне лампе може да се преклапа. Као резултат, дио ходника ће бити у мраку. Дакле, данас из таквог система расвјете покушава се ријешити онога што вам је најучинковитије омогућити да направите висећи уређај;
 • спот или растер светла. Такви расветни уређаји се најчешће користе. Могу се поставити на различитим местима изграђеног стропа, чиме се спречава стварање замрачених подручја. Одлично решење за једноставни плафон на једном нивоу;

Обратите пажњу!Растерска свјетла, због свог изгледа, могу дјеловати као декорације.

 • ЛЕД трака. Овај тип осветљења се користи у спрези са скривеним нишама. Бити у њој, трака ствара ефекат "високог ваздуха". Такође се формира и због чињенице да дно траке није видљиво, а светло из њега само иде горе;
 • флуоресцентна лампа. Биће добро решење за уски ходник са високим плафонима. Таква лампа ће засијати по аналогији са ЛЕД траком.

У случају софистицираних плафона, можете користити свој властити тип освјетљења на сваком нивоу. Али главна ствар овде није претеривање, иначе ће светлост победити пред очима, ау ходнику ће бити неугодно остати.
Врло је добро да за различите типове расвете направите посебан режим и истакнете одређене области само ако постоји таква потреба.
Сада знате све како бисте исправно и без потешкоћа реализовали своје идеје за строп од сухозида у ходнику.