Опције за преградне плоче од гипсаних плоча у ентеријеру: 35 фотографија

Помоћу преградних зидова од сухозида лако можете извршити зонирање било које просторије, а сврха било какве поправке је конверзија и реновирање простора. Добар асистент у овом случају је суви зид. Уз његову помоћ могуће је поравнати већ постојеће зидове, направити вишеслојне стропове и смањити преграде. ГЦЛ линије могу бити глатке линије савијања, различити облици, необични ормари. Поновна изградња простора увијек се сматрала волуметријском и проблематичном. У модерним временима постоји маса материјала за израду преграда од сухозида. У ентеријеру изгледају сјајно, а поврх тога површина иде савршено. Преграде од сухозида украшене су готово уметничким делима.

Декоративне преграде од сувог зида

Гипс картон - универзални материјал, широко се користи у обради стамбених и нестамбених простора. Преграде са ГЦЛ-ом не могу једноставно поделити простор конструкцијама, већ их често чине декоративним за зонирање зона.

Декоративне преграде сухозида могу бити апсолутно било којег облика и могу се монтирати заједно са додатним материјалима.

Декоративне преграде имају одличне оперативне и естетске квалитете

Сам дизајн може имати и додатне функције:

 • Можете направити нишу у партицији;
 • Постављање полица за књиге;
 • преграде са уграђеним ормарима;
 • Постављање додатне расвете у тело преграде.

Лепа декоративнапреграде немају врата, често замјењују лук различитих облика. Лучни листови ГКЛ су довољно флексибилни и омогућавају вам да креирате много јединствених облика партиција, али су веома танке и боље да фиксирају двоструки слој сувог зида. Поред тога, унутар партиције можете сакрити различите комуникације. То је потребно урадити када је једна страна оквира потпуно затворена ГЦЛ словима. Гипс картон - материјал је ватроотпоран, сигуран је за људско здравље, отпоран је на влагу ГКЛ, што је посебно добро за влажне просторије.

Пројектовање преградних зидова од сухозида

Дизајн преграде од сувог зида је прилично разнолик. Све зависи од намјене дизајна и његових жеља. Партиције могу бити прекинуте и чврсте. Конструкција чврсте преграде је врло једноставна, али испрекидани дио може бити отворен или затворен са доста сложеним елементима.

Дизајн преграда сухозида има сорте:

 • Преграде прелазе валовиту пажњу на савијање материјала прије уградње;
 • Нивои не захтевају деформацију материјала који се користе.

Одлично решење је уградња рефлектора на прегради сухозида

Различити преградни зидови савршено се уклапају у укупни дизајн ентеријера. Декоративне таласасте преграде су прилично необичне, такав дизајн неће остати непримећен.

Поред естетских квалитета лажног зида са ГКЛ-ом, имам и многе предности:

 • брзина изградње преграде;
 • мала тежина;
 • Могућностсакриј комуникацију;
 • Савршено глатка површина;
 • Могућност самосталне инсталације.

Међутим, не заборавите да је суви зид прилично ломљив материјал и да издржи велика оптерећења, потребно је ојачати структуру додатним профилима или двоструким слојем ГКЛ плоча.

Својим рукама правимо украсне преграде од сухозида: фотографија

Простор је могуће преобликовати декоративним преградама. Оригинална решења за ентеријер ће помоћи да се направи различит дизајн са ГКЛ. Означавање таквих преграда је прилично разноврсно, а лепе опције су декорација ентеријера. Декоративне преграде од сухозида могу се обавити властитим рукама у присуству потребних алата: одвијача, рулета, нивоа и ножа.

Инсталација сухозида се изводи на оквиру од металних профила

Пре почетка рада потребно је одредити који тип партиције ће се инсталирати и проучавати технике имплементације елемената:

 • Формирање ниша и полица захтева армирање у оквиру помоћу металних профила;
 • Формирање утора започиње постављањем круте конструкције и припремом за савијање профила и сухозида;
 • Савијени лукови и лукови формирају се из засвођеног профила или резањем главног и припремљени за савијање сухозида.

Гипсана плоча је, упркос својој чврстоћи, врло лако савијати због гипсане подлоге. Да би се обезбедило неопходно савијање сухозида, требало би да прође кроз површину игличастог ваљка,затим ставите преко ноћи влажну крпу. Лајсни лист добија жељену кривину или облик. Ова метода траје доста времена.

Постоји и сува метода савијања, лист се реже са једне стране да би се добила потребна стрмина савијања.

За израду малих простора можете користити лучне сухе зидове, лако се савијају без претходне припреме. Независна инсталација декоративних преграда - креативни рад, али без посебних вештина, биће тешко инсталирати партицију. Прије почетка рада потребно је пренијети њихове идејне идеје на папир, цртајући детаљан цртеж.

Вафлена преграда сухозида

Гардероба за преградне зидове ће бити одлична опција за раздвајање соба. Поред тога, у ормар можете поставити потребне предмете, ствари или додатно осветљење. Конструкција таквог кабинета је једноставна, потребно је правилно израчунати количину материјала, неопходан алат и унапријед израдити.

Ормар-преграда сухозида добро ће се уклопити у ентеријер, направљен у стилу минимализма или хи-тецх-а

Типови таквих партиција:

 • са нишама;
 • са прозорима и полицама;
 • Затворени тип са вратима;
 • Ормар-преграда-партиција.

Свака преграда је састављена од металних профила. Оквир је причвршћен за под и плафон помоћу водилица профила. Преграда са нишама се обично изводи за даљњу уградњу у кућне апарате или акваријуме. Ормар са прозоримакористи се за зонирање простора и постављање на прозоре разних додатака.

Преграда затворених врата са вратима се користи као комплетни ормар за чување ствари. Исто именовање и преграда у облику ормара.

Ако је потребно, сасвим је могуће направити комбиновану структуру, на пример, да се у прегради комбинирају гардероба и ормар. Даља обрада преграде врши се у складу са предвиђеном конструкцијом. Можда једноставно сликање или лепљење са тапетама. Наравно, прије завршетка радова потребно је зашити све шавове и потпуно цијелу површину преграде.

Варијанте преграда од гипсаних плоча у ентеријеру (видео)

Лијепе преграде у унутрашњости ће допринијети профињености и јединствености стана. Функционални суви зидни ормарићи ће вам омогућити да користите заузети простор партиције.

Дизајн преграда од сухозида (унутрашња фотографија)

)