Омотавање стаклених влакана и стаклених влакана на сухозид

Гипсане картонске плоче у обради просторија често се користе за стварање идеално глатке површине, и за плафон и за зид. Да би се повећала чврстоћа премаза, добро је користити стаклена влакна, а као декоративни материјал - стаклене тапете. О томе како правилно лепљено стаклено влакно на сухозиду ће бити детаљније објашњено у овом чланку.

Шта је дифузија стаклених влакана из стаклених влакана

Тапете од стаклопластике, за разлику од стаклопластике, обављају декоративну функцију. Основа таквих тапета је специјално стакло, загријано на високу температуру - 1200 степени. Из ње извлаче влакна и обликују пређу различитих врста, густине. Процес плетења материјала је сличан плетењу вуненог џемпера, само за производњу плоча од стаклопластике различите дебљине и густине. Да би се добила стабилна форма, стаклена влакна се третирају посебном импрегнацијом.

Присутни су:

 • лимета
 • Кварцни песак
 • Сода
 • доломит

Стаклена влакна су еколошки производ, не садрже штетне састојке, а отпорност на хабање је прилично висока.

Захваљујући одличним перформансама и различитим рељефним премазима, тапете су профитабилно декоративно решење.

валлпаперс

За разлику од стаклених перли, стаклена влакна се углавном користе као подлога за друге завршне материјале. Обично се прилепи на зидове и плафон ГКЛ-ом како би се сакриле маледефекти, спојеви, како би се спријечило појављивање пукотина у мјестима спајања лимова у завршној обради. Фиберглас значајно олакшава процес припреме површине за спацклинг, бојење.

Састав овог материјала је сличан саставу стаклених влакана, али је његова структура значајно различита, слична је папиру. Платно је резултат прешања нити фибергласа. Због релативно мале густине до 50 г по квадратном метру. м. Овај тип материјала је окарактерисан као једноставан и лак за употребу. Али густина висококвалитетних стаклених влакана је 3 пута већа.

Стаклена влакна се производе без икаквих узорака, рељефа, могу се бојати неограничено. Наочаре се могу бојати не више од 25 пута.

Што се тиче трошкова материјала, стаклене полице су скупи материјали, што не значи да је реч о трошку пресованог материјала.

Стаклено влакно

припрема сувог зида

У циљу квалитетног лепљења стаклених влакана и тапета на сухозиду, потребно је пажљиво припремити радну површину:

 1. Прије свега, демонтирати све старе завршне облоге из сухозидних плоча;
 2. Проверити вијке, чавле и друге избочене елементе;
 3. Затворити постојеће недостатке и неједнакости с мјешавином и машћу. Прије спајања шавова на сухозиду, препоручује се њихово чишћење од честица прашине, грађевинског отпада. Исправно изведено полагање свих недостатака ће осигурати дуги вијек трајања завршног премаза, који не траје годину дана;
 4. Осушите сваки слој китаи брусни папир са брусним папиром;
 5. Поравнајте површину, обрадите је темељном дубоком пенетрацијом.

Сва врата и прозори морају бити затворени у затвореном простору, а температура ваздуха у просторији не сме бити мања од 10 степени. Да би се ограничио приступ директној сунчевој светлости на зидовима, прозори ће морати да се објесе.

Како лепљивати на тапете од гипсаних плоча

Материјали и алати

Потребни су следећи неопходни алати за лијепљење стаклопластике:

 • ваљак
 • Лествич
 • Маказе или грађевински нож
 • Спужваста гума
 • Не баш широка лопатица за спацклинг
 • Радна одећа
 • Гумене рукавице

Љепљење тапета за тапете направљено од стаклопластике није препоручљиво, јер да издржи такав густ материјал не може сваки састав. Приликом избора љепљиве композиције за лијепљење стаклене посуде, користите висококвалитетни специјални производ.

Ако је површина превише порозна и влага се добро упија, треба додати још воде у љепило. За лијепљење тканине са већ постојећим љепљивим слојем, треба је навлажити водом прије употребе, а затим залијепити директно на зид или строп.

Неке смеше дају адитиве који повећавају брзину сушења, повећавају ниво отпорности на влагу и штите од појаве гљивица и других патогених микроорганизама.

Да би добили спектакуларан декоративни премаз, потребно је разумети како се лијепе тапете за сухо зидно сликарство. За рад је потребно носити заштитнерукавице То ће спречити улазак малих честица стаклених влакана у кожу, док изазива свраб и иритацију.

Радни процес

  Прије тога морате затворити све неједнакости и оправдати површину;
 1. Са ножем за сликање или маказама, потребно је да сечете траке са претпоставком до 10 цм, што ће вам омогућити да правилно комбинујете слику;
 2. Нанесите лепак на зидове или плафон пластичном лопатицом или ваљком. Није потребно сликање тапета;
 3. Положите траке, избјегавајући празнине и пукотине. Да би се тачно идентификовала обрнута страна материјала, произвођач је предвидио посебну траку плаве или сиве;
 4. Лепак за ваздух и вишак треба одстранити шпатулом и натопити сунђером.

После лепљења тапета потребно је нанети раствор од лепка и воде одозго, што ће вам помоћи да поједноставите процес наношења боје. Време сушења трака - у просеку 8-16 сати.

Технологија лијепљења стаклених влакана за сухе зидове под бојење

Биће потребни потребни материјали и алати:

 • Специал Адхесиве
 • стаклена влакна
 • Рулет, оловка
 • Четка, ваљак
 • спатула
 • Капацитет за припрему лепка
 • Маказе од

Воркфлов:

 1. Прије лијепљења стаклених влакана, уземљите површину и причекајте да се зид осуши;
 2. Припремите лепак у складу са упутствима на паковању;
 3. Ролл листове и исећи траке жељене дужине;
 4. Нанесите лепак на материјал идиректно на радну површину помоћу ваљка;
 5. Оставите зид и плоче неко време да се импрегнирају љепилом;
 6. Залијепи траке са размаком од 2-3 мм испод кита. И даље се могу закрпати, али онда ће шавови бити видљиви;
 7. Напуните га и очистите након сушења листова;
 8. Бојање треба обавити након свих претходних поступака.

Често се код домаћих мајстора поставља питање: Да ли је потребно да се љепила стаклена влакна за суху градњу?