Олифу Комбинована марка К-3 (28 фотографија): техничке спецификације композиције и ГОСТ

У изградњи и преради просторија постоји потреба за широким избором материјала. Распрострањена апликација прима стабло. Међутим, када га користите, можете наићи на неке проблеме. Избјегавајте било коју од њих, као што су плијесан, влага и паразити, помоћи ће у кориштењу уља за сушење. Природна уља у свом саставу стварају заштитни филм на површини, што помаже продужити животни вијек производа.

Карактеристике

Уље је самостално рјешење које је дио разних уља као што је ланено, соја, сунцокрет. Важна компонента уљаних боја.

За брзо сушење мазива до његовог састава додан је елемент као што је сикати. Овај адитив је намијењен заштити обрађених површина од деформација с вањским штетним учинком.

Употреба уља за сушење је широко распрострањена, тако да нема проблема са куповином. Доступан је у свим специјализованим продавницама. Поред тога, састав се може кувати самостално код куће користећи сунцокретово и ланено уље.


врсте мазива

Тренутно разликује неколико врста мазива, у зависности од састава, обима и техничких карактеристика.

Најбезбедније и еколошки најприродније се сматра природним сушењем. Карактерише га мала количина сикативе, која се, као резултат тога, суши мало дуже од других. Светло је жуте боје и глатке конзистенције без падавина.Оксол се назива и полу-природним уљем за сушење. Садржи око 55% природних уљамање него у другим врстама. Захтева разблаживање са сикативима или растварачима. У поређењу са другима, има нижу цену.

Ако су природна уља замењена синтетичким, могуће је добити синтетичко ланено семе. Складиште нема карактеристике према ГОСТ-у, што се односи на категорију ниске цијене. Разликује се по квалитету, има стабилан лош мирис, поред тога, може проузроковати оштећење здравља. Синтетички тип се не препоручује за унутрашњи рад. Углавном се користи у припреми смеша за гит и гипс.


Композиције се састоје од једног или више природних уља и бензина, разблажених са лименком. Најпопуларнија је мешавина уља и гуме.

Комбиновано сушиво се производи оксидацијом природних сушних и полу-испаравајућих уља, која су око 70%. Обично се користи у уљаним бојама, ретко - за завршне радове.


Карактеристике и разлике комбинованих мазива

Ради лакшег коришћења, различите врсте композиције једињења су обележене. Препоручује се унутрашњи завршни радови са ознакама К-2, К-4, К-12 и спољашњим - са К-3 и К-5. Распрострањену популарност стекли су брендови К-3 и К-2, које карактерише мала количина уља и сикатива.

Готово су прозирне, са благим нијансама. Време сушења траје око 24 сата. Када се К-3 складиште користи кратко вријеме, на површини се формира густа површинафилм који захтева брз рад како би се створио равномеран премаз.

У већини случајева, комбиновано уље семенског памука се користи када се ради са дрвеним елементима мале величине. Додаје се у уљаним бојама како би се добила потребна дебљина. Бренд К-2 се користи при раду са зидовима и плафонима.
К-3 се односи на тип нафтних решења. Користи се за довођење смеша до жељене конзистенције, као и за разблаживање уљаних боја. Поред тога, намењен је за импрегнацију дрвених површина пре него што их се боји лаком и лаком.

Ова свила је прозирна и има жућкасту нијансу различитог засићења. Третман дрвених премаза даје им сјај и карактеристичну боју. За потпуно сушење уља потребно је око 24 сата на температури од 19-22 степена. Када се користи уље за сушење, препоручује се наношење материјала у малим порцијама.

Сушење К-3 се може користити и за спољашње и за унутрашње радове. Има својства отпорна на влагу.Примена комбинованог састава

На основу састава К-3 према ГОСТ-у произведен је ограничен број материјала: уљане боје, Мумииа МА15, Орах МА15 и Сурик МА15.

Бренд је стекао широку популарност захваљујући могућности његове употребе за различите врсте послова. Постоје две варијанте: прва и друга. Први разред се користи за мешавине различитих боја због чињенице да је транспарентнији, а други због засићења изгледа добро са тамном бојомсхадес


Приликом рада са мазивом можете заборавити на сигурност, јер је то запаљива и експлозивна смјеса. Просторија треба да буде добро проветрена или опремљена безбедним системом вентилације. При контакту са раствором коже обавезно обришите и исперите подручје сапуном и тијелом.

Потрошња уља комбинованог уља

Пре наношења уља, површина мора бити третирана. Прво се уклања прљавштина, а премаз одмашћује. Неприхватљиво присуство влаге.

Сушење и слагање на бази се може наносити четком на мале површине. За више волумена рада боље је користити спреј или ваљак. Не треба заборавити да отопина треба да натопи површину, тако да се не може сачувати када се нанесе на њу. За дубље продирање препоручљиво је користити вруће уље за сушење. У просеку, 1 ск. Км. м. иде око 130-160 милилитара складишта.

Обично се премаз наноси у 2-3 слоја, али количина може варирати у зависности од потреба. Природно сушење обично не траје више од једног дана. Оптимална температура је око 20 степени Целзијуса. Такође морате покушати да искључите могућност израде нацрта.
Формулације на бази уља могу бити превише густе, што ствара потешкоће при раду са њима. Да би се решио овај проблем, они се могу разблажити уљем за сушење да би се добила жељена конзистенција. Ове манипулације могу значајно смањити трошкове главног производа.

Након завршетка радаСви елементи морају бити збринути, иначе могу бити опасни због чињенице да су запаљиви и експлозивни материјали. Остатке уља за сушење треба чувати на сигурном мјесту, избјегавајући ометање ватре, сунчеве свјетлости и електричних уређаја, те заштитити од влаге. Ако се раствор згусне, треба га разблажити било којим растварачем који се може користити са уљаним бојама, у размери од 1 до 10.

Танка селекција уља за сушење

Прије почетка рада потребно је одабрати материјал који ће бити квалитативан и сигуран. Пре свега, потребно је да процените изглед производа: квалитет утиче на његову хомогеност, присуство талога или других честица. Након тога треба да проверите документе. У зависности од врсте уља, оцењује се усаглашеност ГОСТ-а, сертификата о усаглашености или хигијенског сертификата.О томе како можете додатно покрити површину третирану сушењем, описана у сљедећем видеу.