Ограде од ливеног гвожђа - функционалност и декор

Већина степеница имају рукохвате, које се ослањају на посебне елементе - балустере. У многим случајевима, ови регали имају не само функционалну намјену, већ и декоративне елементе. Уз помоћ умјетнички изведених балустера степеницама се даје љепота и јединственост. Међу многим производима ових производа, балустери за ливење гвожђа посебно се истичу методом уметничког ливења. Имају бројне предности које их повољно разликују од других типова регала.

Позитивне карактеристике балустера од ливеног гвожђа

Могу дјеловати као засебни архитектонски елементи, а да нису дио било којег састава. Ово су веома издржљиви дизајни, од којих су многи постали занимљивији. Балустери су направљени од сировог жељеза и других висококвалитетних метала, који на крају не губе своје предности. Умјетничко лијевање прошлих стољећа и даље је украс многих архитектонских споменика. И стари и модерни мајстори изгледају веома лепо. Структуре које користе балустере од ливеног гвожђа имају изглед који се може представити. Они стварају осјећај поузданости и издржљивости. Комбинацијом узорака чипке и других елемената стварају се стилски елементи који могу постати вриједна декорација сваког производа.

Креирање балустраде почиње скицом. Након тога се прави дрвени модел. Имајући готов модел, моделари почињу да раде. Формација се састоји од израде ливних калупа, након чега се добијају отисцибудуће производе. Печат се сипа у растопљени метал, где остаје до потпуног хлађења. Производ се затим екстрахује, чисти и подвргава неколико фаза припреме за уградњу. Лајсне гвоздене балустре након сликања обојене су у правој боји. Након тога се монтирају између степеница и рукохвата. Такви производи могу да делују као одвојени елементи, на пример, декоративни стубови, ноге стола или други елементи. И у свакој улози они изгледају увијек лијепи и јединствени. Упркос префињености екстеријера, они се разликују по дубини и поузданости. Због јачине метала, балустери су веома издржљиви. Захваљујући професионалном таленту мајстора, они могу бити истинска уметничка дела. Лепота производа такође зависи од промишљеног избора облика, шаре, волумена.