Ограда од профила: 53 фотографије најбољих идеја за дом и дом

Ограда профилисаних лимова, израђених властитим рукама - није само елегантна ограда, која означава границе земље, већ и поуздану заштиту од туђих занимљивих погледа. Разноврсност боја омогућава да се покупи материјал који је у складу са постојећим кровним покривачем или фасадном фасадом.

Лака тежина и једноставност инсталације омогућују вам да самостално изградите такву ограду без прибјегавања помоћи извана.

Предности профилисаних лимова као материјала за ограду

Профилисана фолија се широко користи у различитим грађевинским подручјима, нпр. За изградњу ограде. Овај популарни материјал има следеће предности: он

 • Високо издржљив и издржљив.
 • Отпоран на вјетар.
 • Има широку палету палета боја.
 • Универзално.
 • Савршено изолује буку.
 • Једноставна и лака за инсталацију.
 • Једноставно руковање.
 • То је релативно јефтино.
Приликом одабира профилисаних лимова за ограду боље је остати на зидној верзији мање тежине, која има различите облике профила. То је јефтиније од кровних валовитих плоча, али без проблема може издржати оптерећење од вјетрова.

Метални лимови за зидове који се користе за конструкцију оградних конструкција разликују се у посебном профилу са висином трапеза 0,8-2,5 цм и једноставним, софистицираним премазом.

Величина профилних листова и њихових трошкова

За тачан израчунПотребан број листова и исправно планирање степеница између оградних носача треба испитати њихову величину и обиљежавање.

Постоје сљедеће ознаке за валовиту плочу:"Ц" - ова слова су намењена за зидне и друге затворене конструкције. Осим тога, они се користе као декоративни материјали и као гријач.

"Х" - носе, користе у изградњи и јачају потпорне структуре.

"НА" је универзални профил. Користе се као кровни покривачи, у завршним радовима зидова и плоча преклапања. Карактеристична је висока висина листа са малим параметрима дебљине и таласне дужине.

Зидни металопрофил се разликује од носивог аналогног висине трапеза и додатних ребара крутости. То је због чињенице да се профилисани листови са ознаком "Х" користе за конструктивне елементе који су изложени већим оптерећењима.

Произвођачи производе профилисане плоче различитих дужина у распону од 40 цм до 12 м. Стандардни лист има дужину од 2 м. ]

На цену утичу фактори као што су дебљина профила, облик профила, тип заштитног премаза. Што је слово дебље, то је скупље.

Опција буџета је поцинкована профилисана плоча. Они су мање подложни корозији од других. Метални профил, прекривен полимерним слојем, има виши степен заштите, али кошта много више.

ГоворОблик профила, што је виша висина, већа је крутост ребра и укупне носивости. Број означен словом слова означава висину вала у милиметрима.

Ограда се обично прави од зидних профила, који се сматрају најекономичнијим. У неким случајевима користи се метални профил.Пројектна решења за монтажу профилисаних лимова

Данас, без проблема, можете покупити профилисане плоче готово било које боје. На фотографијама ограда из профилисаних плоча видљиво је да су најчешће направљене од чоколаде, зеленог и трешњиног дрвета. Популарно користите валовиту плочу са текстурама испод дрвета или гранита.


 • Нивелир - главне врсте и употреба у изградњи куће. 79 фотографија најнапреднијих савремених уређаја

 • Основе плоча: основни прорачун, цртежи и правилна инсталација. 75 фото идеја и савјета

 • Уземљење куће: уређај, прорачун и инсталација система заштите дома. 87 фотографија реализације
\ т

Валовити лим се може комбиновати са елементима од дрвета, природног камена, кованих делова и цигле.

Како направити ограду од профила

Да би се изградила метална ограда, потребно је пажљиво прочитати њене особине и особине, проучити инсталационе материјале. Све информације које су вам потребне могу се лако пронаћи на Ворлд Виде Вебу или у специјализованим часописима.

Добра, трајна и поуздана оградаМеталне конструкције се лако израђују властитим рукама. Постаће предмет поноса власника и величанствена декорација сеоске куће.

Пхото фенце фром профиле схеет

  \ т

 • Оплате за темељ - главне врсте и методе примјене. 73 фотографија како дати конкретан облик

 • Вибрација бетона: како ојачати ојачани естрих? 60 фотографија, методологија рада, професионални савети

 • Камин сопственим рукама (81 фотографија): како је исправно постављена добра ватра

  \ т

 • Облачење цигле - шта је то и како се ради. Савети мајстора +65 фотографија

 • Дијагонала темеља - припремни радови, дијагностика и процена оптималних форми (77 фотографија + видео)

 • Рупа у носивом зиду: како направити пролаз без нарушавања равнотеже оптерећења (70 фото-идеја)