Ограда од обаполе (59 слика): све варијанте кориштења неравних дасака, прекрасна дрвена ограда

Сада је веома престижно бити господар једне сеоске куће. Управо у таквој кући можете се лако повући у врућим љетним мјесецима, овдје је прикладно сакрити се од градске буке и гужве и ужурбаности. Један од главних услова за сеоско имање је чврста ограда.

поуздана ограда

Особа која жели да има природно, лијепо и поуздано ограђивање треба обратити пажњу на такву опцију као баријеру с горбилинима. Нетко би могао наћи такву варијанту апсурдно, јер нови трендови у дизајну сугеришу да бирамо ограде које наглашавају елегантан стил виле за њихову кућу. Међутим, упркос чињеници да је брдо расипање шумарске индустрије, слична дрвна грађа је такођер атрактивна, као и низ дрва. Лако можете постати креатор оригиналне и поуздане ограде.


Најјефтинији облик дрвене ограде је баријера од горбилина. Такву ограду лако можете направити ручно. Дрво за ваш рад можете увијек купити без проблема на пилани за симболичну плочу. Иако, ко зна, можда ћете имати среће, а брдо ће бити потпуно бесплатно.

Ограда од таквог материјала ће бити јака и чврста, а ако се највише потрудите, онда је она прилично лијепа и креативна.


Погледајмо вас, које су карактеристике овог материјала и како од њега направити дивну ограду?

Шта је ово дрво?

Једноставним језиком, грба је заједнички отпад који се појављује у процесуактивности предузећа дрвне индустрије.

Горбил је спелована страна даске, а друга страна има свој првобитни изглед. Он има текстуру необрађених трупаца.


У прошлости су једноставно каменовали или украшавали привремене и нацртне зграде. Међутим, временом су људи почели да стварају чврсте и необичне ограде из ове дрвне грађе. Цена такве ограде варира у зависности од врсте дрвета, њене величине, начина прераде.


Предности такве ограде:

 1. Буџет.
 2. Лака уградња ограде.
 3. Трајност и квалитет.
 4. Пријатан изглед дизајна.
 5. Отпорност на влагу.
 6. Индивидуалност и особеност.
 7. Екологија.
 8. Мултифункционалност.


Овај материјал има неке негативне аспекте:

 1. Процес обраде материјала је сложен. Морат ћете полирати и темељито обрадити све плоче на једну. Такав посао вам може одузети много дана.
 2. Запаљивост. Не заборавите да су стијене још увијек обична дрва. Таква ограда се врло лако може распламсати. На ову чињеницу потребно је обратити пажњу при избору материјала за ограду до колибе, јер нико не треба ватру у кући.


избор обапола

Постоје два типа обапола - дрво и бизнис.

Дрво се не користи за стварање ограде. Ова врста обапола има неравну површину. Често - то је пљувачка нестабилног дрвета.

Пословна грба се користишкољке шупе, оплате, ограде и преграде.

Овај тип обаполе се такође конвенционално дели на:

 • дебела;
 • танак.


Цена препакованих канти је много већа од пада у хрпу. Ова грба има мању количину смећа. Најбоље је калибрирани изглед, другим ријечима, блок-кућа или имитација дневника. То је скуп реда величине скупље од једноставног пословног грба. Међутим, такође захтева пажљиву обраду и чишћење.


Горбил привлачи пажњу на текстуру типичну за њега, али постепено кора почиње да се топи, а кора највјероватније у унутрашњости плоче. Печење и склон брушењу, брдо изгледа много и престижно. Након одговарајућег третмана са специјалним решењима, таква ограда ће вам гарантовати да ће остати у вашој земљи најмање двадесет година. Полирање глине ће вам помоћи да зарадите новац за раднике на пилани.


Сасвим је могуће да очистите стакленик својом руком - сјекиром и брусилицом.

Ни у ком случају не купујте даске тополе, јер се врло брзо окрећу. Ограда од њега ће бити неописива. Немојте саветовати мајсторе да купе бреза - веома је тешко. Када вам се материјал достави, биће потребно да га што пре решите сортирањем и обрадом, јер ће штетна коренска репа веома брзо покварити цео материјал. Дрво ћете морати да осушите након обраде.


сорте ограђивања

Постоји неколико главних типоваограда:

 1. Вертикална ограда. Најједноставнији облик изведбе ограде, за његову производњу, мора бити причвршћена окомито на подлогу, претходно припремљену.
 2. Хоризонтална ограда без прелаза. Горбилини се монтирају хоризонтално, са или без размака.
 3. На обје стране се монтирају двостране баријере, необрезане плоче. Ова опција израде ограде је најскупља, јер је дрвету потребно много више.Грађевински материјали и алати

За производњу ограде ће бити потребно:

 1. Горбилини.
 2. Стубови од метала или дрвета.
 3. Спојни елементи.
 4. Укрштања - стубови, греде или дуге летвице.
 5. Пијесак, дробљени камен.
 6. Супстанца третирана са стаблом.
 7. Мастиц.
 8. Боје.
 9. Течни цемент.


Тоолкит:

 1. Коноп и мерна трака.
 2. Ак.
 3. Машина за брушење.
 4. Пила за метал
 5. Лопата за седло, избушити.
 6. Кијев.
 7. Четке за боје.


Да бисте изградили баријеру, морате одабрати сунчан дан. Потребно је да се плоче осуше након свих манипулација.

Како градити?

Цео процес изградње баријере конвенционално се дели на фазе:

 1. Израчунајте површину баријере и количину потребног материјала.
 2. Припремите и исцртајте парцелу.
 3. Припремите материјал.
 4. Укључити се у уградњу потпорних стубова и темеља.
 5. Причврстите брдодо базе.
Припремни радови

Израчунавамо површину баријере и потребан број дрвне грађе.

Да бисте израчунали потребан број колона и материјала требали бисте користити калкулатор који се лако може пронаћи на интернету или га све израчунати самостално. Потребно је започети обрачун од мјерења периметра територије, који ће бити заштићен оградом. Затим треба да дефинишете растојање између носећих стубова и израчунате количину потребних грађевинских материјала.


На пример, ако је површина локације дванаест стотина, онда ће њен периметар бити сто четрдесет метара. Када је размак између колона један метар, а ширина капије један метар, онда ће вам требати седамдесет ступаца. Има даску дужине два метра, ширину од десет центиметара и дебљину од два и по центиметра до читаве површине ограде, односно 278 квадратних метара. метара, требат ће вам 1390 горбилина или 6,95 кубних метара ове дрвене грађе.

Боље је купити више обапола, па онда не морате ићи и купити.

Када је висина ограде једнака два метра, а ширина између делова за два метра, биће вам потребна метална цев 76 мм за 4 мм.


Затим треба да израчунате дубину на којој треба да се закопају колоне да бисте сазнали која је дужина овог грађевинског материјала неопходна. Да би се поуздано добила баријера која не пада са оштрих ветрова, дубина јаме треба да буде најмање шездесет центиметара.

Обапола баријера не захтева земљу. Међутим, метални носачи ће морати да буду фиксирани, у ту сврху они ће бити бетонски. Стубови са стабла морају бити покривени слојем битуминозних китова или угља.


Ако је тло мекано на мјесту, морат ћете гомилати ступове у унапријед припремљене рупе.

Упутства за израду баријере

 • Фаза 1. Припрема дрвета за рад. Покривање материјала је неопходно, потребно га је направити конвенционалним сечивом или сечивом. Тада грба означава, скуеалинг и оскуриват. Пажљиво, након брушења, наноси се слој заштитне супстанце на стакленик. У ту сврху користите спреј или четку.


 • Фаза 2. Док се горбилини исушују, обележите бунаре и поставите колоне подршке. Интервал између стубова треба да буде око два и по метра. Материјал се може причврстити на дрвену или металну колону. Носачи од метала копају се у земљу на дубини од 50 цм и сипају бетон. Подлоге од дрвета треба прекрити слојем битуминозних китова. Запамтите потребу за одводом дробљеног камена.

Пуњење се врши у деловима са накнадним хватањем. Сви колони морају бити поравнати са нивоом.


 • Фаза 3. Учвршћивање Горбилина. Пре него што започнете процес причвршћивања, морате одлучити како ће изгледати ваша будућа баријера. Ако материјал причврстите окомито, тада ће вам бити потребне хоризонталне дрвене даске. За причвршћивањематеријалом се користе чавли или шрафови који су прекривени слојем ланеног уља или машинског уља. Приликом планирања хоризонтално, даске нису потребне, јер су горбили причвршћени директно на ступове носача или слојева. Морате инсталирати плоче једну по једну. Ово ће вам помоћи да монтирате свој производ без празнина.

Горбилини - ово дрво је хетерогено, али му то својство даје неку оригиналност.


Изнад плоча треба да причврстите визир. То ће штитити ограду од штетних ефеката атмосферских падавина.

  \ т
 • Фаза 4. Декорација баријере.

методе декорације

Постоје многе методе украшавања једноставне баријере:

 1. Уметничко резање крајева горбилина.
 2. Сликарство, тонирање, лакирање.
 3. Спаљено, праћено лакирањем дрвета.
 4. Вештачко старење дрвета - мека влакна дрвета четком и накнадно нијансирање производа. Прије процеса брахиворование, дрво може бити спаљено - као резултат ће бити добра ограда.


Бојење дрвених баријера је обавезно. Ова врста декорације је веома важна, јер сирово дрво неће бити дуго за вас да уживате у његовој новини.

Одлична идеја је да се сачува природна боја дрвета - она ​​ће се морати третирати једноставно уз помоћ посебних хемикалија. Они ће увелико продужити живот ваше ограде са дрвета. Можете сами израдити боје за фарбање ограде. Унутра јеисто може сачувати ваш породични буџет.


Све што вам је потребно за рад, можете лако пронаћи у било којој специјализованој продавници. Теже је набавити жељезни миникет и купорос - они се продају на грађевинском тржишту.

Рецепт за израду је врло једноставан: потребно је разрјеђивати брашно у једном литру воде и кухати пасту. Без уклањања из ватре, морате додати мало соли и жељезног сулфата. Све треба мешати док се честице потпуно не растворе.


Напуните оловни сумпор и мешајте насталу супстанцу. Затим додајте сушење и мешајте док се не добије хомогена маса. У готовој боји потребно је напунити пола литре воде. То ће вам помоћи да добијете густину слике. Сада је боја спремна за употребу. Можете одмах почети да сликате баријеру.


препоруке

\ т

Током изградње неће бити никаквих проблема ако се придржавате препорука:

 1. За попуњавање плоче један за другим потребна је удаљеност не мања од једног и по или два центиметра.
 2. Одговарајућа ширина дасака за баријеру је двадесет центиметара. Горбилини веће ширине током операције су делимично подељени.


Да резимирамо

Ограда са веслом је нека врста креативног у свакодневном животу. Морате показати своју машту, онда ће вам ограда дуго времена задовољити својим ексклузивним изгледом. Пондерси моде и стила у ентеријеру могу радити и изрезати на његовој огради прекрасан украс.

Процјењује се да је препрека за опструкцију стара око десет или двадесет година.


Били смо убеђени да је стварање баријере без премца горбеин - рад није јако компликован, већ трајан и буран. Незнатни новчани издаци за изградњу такве ограде ће вам надокнадити високу комплексност грађевинских и инсталатерских радова.


Да бисте правилно искористили своје лично време, прво направите план за изградњу ограде. Затим, поделите цео рад на одвојене делове, извршавајући сваки корак по корак, у складу са састављеним планом. Ово се посебно односи на власнике великих површина које су са свих страна заштићене од сусједа. Треба их припремити за дугорочне грађевинске и инсталационе радове. Већина практично свих ограда није у потпуности, већ за елементе, од којих је прва - вањска страна.

О томе како изградити ограду из обаполе, погледајте сљедећи видео.