Огледало у спаваћој соби: избор, избор и декор

Огледало - прилично уобичајено у унутрашњости објекта, јер уз његову помоћ можете не само визуално повећати простор, већ и додати оригиналност постављањаСовременних дизајнера играју са огледалима у унутрашњости како желите, узимајући пуну функционалност ове теме. Мала соба компетентно смјештена огледала могу визуално повећати, с прекрасним освјетљењем огледало постаје унутрашњи нагласак. Може се допунити великим полицама или малим полицама, украшенима са стране, покупити намјештај, објесити се на врата, итд.

Декоративни елемент - огледало у ентеријеру спаваће собе

Често огледало окреће досадну унутрашњост. У овом случају, обавља готово само декоративну функцију. Понекад се налазе лепа огледала тако да их не можете видети. Али они стварају лепе визуелне ефекте у унутрашњости спаваћих соба.

Данас је сигурно говорити о конструкцији огледала у спаваћој соби. На пример, мода је била таква техника: овална и округла мала огледала попут капљица воде разбацаних по централном зиду. Ова техника се користи за дизајн спаваће собе у медитеранском стилу - свежа је, живахна, елегантна.

Дизајнери тврде да је употреба огледала у ентеријеру - врхунац сваког стила

Дуго времена унутрашњост спаваће собе радо ће угостити чувено огледало-сунце. Ставите овај предмет високо на зид испред прозора, и он ће додати собу светлости. Такво зрцално сунце често надопуњује дизајн веома различитогЛооп - изгледа веома кул на тамном тапету-ситотисак.

Понекад се огледало украшава нечим огледалским орнаментом - овај узорак ће помоћи да се изгладе праве линије у унутрашњости, а понекад понавља узорак текстила. Дешава се да је читав зрцални зид украшен таквим украсом. Или су уметнути огледала на великом панелу.

Да ли имамо огледало у спаваћој соби: добро или лоше је

Ако вјерујете у езотеризам, сљедбенике многих филозофских струја и религија, многи се слажу у чињеници да је огледало глатка ствар. А за употребу у унутрашњости спаваће собе треба бити врло опрезан. Психолози такође верују да огледало у соби подиже самопоштовање човека. То му даје самопоуздање. Ако слушате Фенг Схуи адептове, они кажу да ако огледало није правилно постављено, оно може постати прави енергетски вампир.

Оно што чини нагласак свим трендовима и филозофијама - не можете спавати испред огледала. Сматра се да је у сну особа ослобођена негативности, стреса, страха, лоших емоција, а огледало им враћа свој одраз.

Постоји неколико назнака о локацији огледала, и да ли они вјерују у њих или не, то је особни избор сваког од њих.

Огледало у спаваћој соби каже следеће:

  • Брачни кревет не треба нужно да се рефлектује у огледалу;
  • Не вјешајте зидно огледало испред улазних врата;
  • Више од два огледала у спаваћој соби - вишак;
  • Висеће огледало (ако није строго декоративно) иматако да глава изгледа у потпуности приказана.

Обично се у спаваћој соби огледало приказује у истој линији са креветом. Узми га и преко узглавља кревета, што ће додати собу дубине. Можете објесити огледало на бочне зидове, али опет, тако да кревет није видљив.

Огледало у спаваћој соби насупрот кревета: зашто не

Огледало насупрот кревету је лош знак. И то је у веровањима многих култура. Славени су одавно вјеровали да нам такво стање допушта да отворимо врата у свијет духова који су непријатељски расположени према људима. То је била идеја да када особа спава, његова душа иде на путовање, и ако се врати у тело, она ће се одразити, биће повучена у други свет.

Не можете вјеровати, али чак и скептици кажу да су се спавали на кревету испред огледала ујутро пробудили сломљени, а често и главобоља. Поред тога, стиче се утисак да огледало испред кревета узима енергију од особе - он ће патити од несанице, раздражљивости, може бити мучен ноћним морама.

Најбоље огледало треба поставити тако да се не налази наспрам кревета

Нека веровања кажу да је огледало пред брачним креветом пут ка издаји, а ако једна особа спава на кревету, он неће бити срећан. Вјеровали или не, одлучите за себе, али ако тако велик број увјерења, филозофија, народних примједби о томе говори, има смисла слушати.

Тоалетни стол са огледалом у спаваћој соби

Ово је најраширенија употреба - ова табела се налазиобично поред кревета. Многи људи повезују тоалетни стол са епохама, тако да не само столови попут ИКЕА-е активно траже и купују, већ и моделе у винтаге естетици.

Тоалетни столови са склопивим огледалом су данас веома популарни

Одвојено, вреди споменути и тоалетне столове са склопивим огледалом - данас су посебно тражени. За мале спаваће собе ово је само изговор, јер се ова табела користи за различите сврхе. Спустите белу (или неку другу) тканину са огледалом и добићете мали радни сто, на коме можете да седите са лаптопом.

Подна огледала у унутрашњости спаваћих соба

Ово је погодна куповина - омогућава вам да процените свој изглед од главе до пете. Главно је да имате удобан приступ таквом огледалу. Унутрашњи стил није битан, огледало на поду ће се уклопити у било који - модерно, берба, минималистички, провансалски, итд.

Главни украсни акценат у овом случају лежи на оквиру који је одговоран за стилску усклађеност. Готово безбрижан - минимализам, исклесан и грациозан - берба, дрвена са биљним орнаментом - Провенце.

Подно огледало се савршено уклапа у сваки ентеријер, али треба имати на уму да изгледа најбоље у великој спаваћој соби.

Подни огледали донекле отежавају унутрашњост спаваће собе. Стога, у малим собама, они нису толико пожељни као у пространим спаваћим собама. Али можете наћи компромисе свуда.

Проширујемо простор: ормар за огледала унутраспаваће собе

\ т

Гардероба са огледалом фасаде данас се често користи, нарочито у уским спаваћим собама, које једноставно желе да се визуелно прошире. Кабинет, који је уграђен у нишу, спојит ће се са зидом спаваће собе. И неће бити сметње у соби. Испоставило се да ће врата таквих ормарића бити зрцални зид спаваће собе.

Али ова кутија ће сигурно бити преко пута кревета, како то може бити? Залепљено на ноћно огледало, наравно, није опција. Излаз ће се наћи дуго времена, и активно се користи широм света - повезивање огледала се инсталира на ноћ специјалном завесом. И јефтина, занимљива и практична.

Огледало у спаваћој соби ће помоћи да се визуелно повећа простор

Кабинет огледала има много предности:

  • Можете видети себе у пуној висини;
  • Он визуелно увећава просторију у великој мери;
  • Спаваћа соба је увек лакша на рачун тога;
  • Он је простран, што је такође важно.

Понекад су два зрцална ормарића постављена са обе стране кревета, и не треба да постоје завесе. Ако одаберете кутно огледало, визуелно ће га проширити дијагонално. Ово је добро за неудобне собе.

Како нацртати огледало у спаваћој соби (видео)

Огледало је лијепо и функционално и грациозно. Изаберите опцију по свом укусу, не заборављајући нијансе на које психолози и народне изреке указују. Такође, запамтите да ће више огледала морати да се пере често и дуго времена, а то је такође и нијанса избора.

Добре одлуке!

Примери огледала у спаваћој соби (фотографија у унутрашњости)