Одељци за врата у ормару: монтажа и монтажа властитим рукама, фотографије, опције за употребу

Могућност постављања ствари у засебну гардеробу је несумњиво значајна погодност. Све ствари су уредно уредјене и таквом систематизацијом проналажење нечега што је неопходно је довољно једноставно. Осим тога, одјећа дуже и боље задржава изглед. Међутим, ако у кући нема такве просторије, могуће ју је самостално подићи. То је лако урадити тако што ћете у спаваћој соби поставити купе типа врата, одвајајући их тако мало испод простора за гардеробу. Систем клизних врата ће вам омогућити да лако уштедите простор и додајте мало простора и елеганције простору.

Врсте врата са клизним системом

Приликом одлучивања о уградњи у механизам врата гардеробе са клизним системом потребно је одредити која вам врата истог типа највише одговарају. Постоји неколико варијанти клизних врата за свлачионицу, који се разликују по принципу рада и начину инсталације. Они су:

  • Цоупе тип;
  • Тецхно;
  • кутија за оловку;
  • књигу;
  • хармоника;
  • ротациони.

Приликом избора одређене конструкције потребно је узети у обзир расположивост слободног простора за отварање и затварање одабраног типа механизма врата, рационалност инсталације и аспект цијене.

Врата купе

Принцип дизајна је да се тканина помера уз помоћ механизама ваљака паралелно са зидом. У таквом систему једна од врата иде у другу. Ваљкасти механизми су опремљени лежајевима, што осигурава глаткоћу и лакоћу кретања вратабешуман када га користите. Усмерене шине су постављене на врху и дну конструкције.

Производ ове врсте операција је релативно јефтин. Међутим, недостатак таквог система је присуство прага у облику доње водилице. Приликом рада одјељка врата ормара бит ће потребно прећи и повремено очистити унутрашњост нагомилане прашине и смећа како би се осигурало функционирање механизама ваљака.

Тецхно

Дизајн је једна од варијанти врата купеа. Посебност система је да се за свој рад користе само горње трачнице. Обезбедити елемент може бити и на зиду и на равни плафона. Значајне предности врата оваквог типа "висења" је недостатак прагова и уочљива уштеда простора.

кућиште за оловке

Такав систем је веома контроверзан, јер има један велики недостатак и многе заслуге. Предност овог дизајна је у томе што се приликом отварања платна врата потпуно скривају у посебном одјељку у зиду, остављајући потпуно слободан пролаз. Међу недостацима је, међутим, чињеница да је потребно поставити специјални лажни зид исте величине са вратима платна. Друга могућност може бити израда додатне облоге на постојећем зиду, која ће, без сумње, заузети значајан дио простора и неће увијек изгледати естетски.

У конструкцији лажних зидова зида користе се специјални механизми-затварачи, који обезбеђују врата за заустављање врата на правом месту.

Механизам "књиге"

Одељци врата за гардеробу таквог плана методом причвршћивања слични су техно вратима, јер имају само горњу шину. То је крило врата које се састоји од два врата која се преклапају приликом отварања као да је књига затворена. Врата овог типа имају занимљив спектакуларан изглед, али при њиховој инсталацији потребно је узети у обзир могућност обезбјеђења потребног простора за композитни механизам при пуном отварању.

хармоника

Конструкција крила врата овог типа је заправо идентична механизму књиге. Међутим, у овом производу, крило врата се састоји од неколико врата и као резултат отварања формирају се врата, формирајући неку врсту лажних хармоника. Приликом уградње таквог система, потребно је узети у обзир и расположивост довољног простора за отварање капака. Али, за разлику од механизма књиге, која их заузима, простор ће бити мањи и истовремено мало шири.

Врата са роторским механизмом

Производ је прилично занимљив и необичан дизајн. Користи специјални ротациони механизам. Оригиналност лежи у чињеници да приликом отварања крила врата не може само да се креће са једне стране на другу, већ истовремено и да се окреће са обе стране.

За поуздано затварање врата овог типа, обични системи закључавања језиком нису увек погодни, јер се слободно крећу и ротирају. За практичност, у овом случају, можете користити магнетни систем.

карактеристике локације

На основу локације врата купеасвлачионица, могу се поделити на:

  • праволинијски;
  • Угао.

Гардероба је најчешће правоугаона. У таквим случајевима, на улазу је монтиран систем врата праволинијски купе. Међутим, у неким случајевима, када је за свлачионицу предвиђен угаони део просторије или просторије, неопходно је користити систем клизних врата угаоног типа. Сваки од система у инсталацији има бројне специфичне карактеристике.

Материјали за израду клизних врата

Приликом израде врата одељка за гардеробу, могуће је користити широк спектар материјала и њихову комбинацију. Дакле, за израду платна погодан је: природно дрво, алуминијум, фурнир, МДФ, иверица са ламинатним премазом, пластика, огледала и стакло. Главни захтеви у процесу избора материјала за производ је његова практичност и компатибилност са укупним стилом ентеријера.

Дакле, у собама са класичном декорацијом најбоље је користити природно дрво. Могућа је примена асоцијативне технике у виду додавања стакла, огледала или витража.

Добра опција буџета је употреба материјала МДФ или ЦХП. Захваљујући великом избору облика и решења у боји, лако је направити клизна врата у свлачионици која је погодна за скоро сваки стил. Врата МДФ-а са механизмима за књиге или хармонику изгледају најбоље.

Осветљеност и оригиналност могу додати дизајн са апликацијомобојена пластика, стакло, метал и огледала у различитим комбинацијама. Исто тако, стакло може имати мат изглед или посебан цртеж. Због употребе одељка за врата специјалне технологије ормара у производњи стаклених панела, такав производ неће бити само одлична декорација просторије, која се може видети, имајући у виду различите фотографије, већ и веома безбедну. У случају оштећења тканина фрагменти ће се чувати у посебном филм-премазу и неће се распасти на поду.

Међутим, треба имати на уму да, упркос значајним предностима стаклених и зрцалних елемената, укључујући визуелно осветљење и проширење простора, израда клизних врата је прилично скуп и дуготрајан процес. Рад са таквим материјалима захтијева значајне вјештине у смислу израде ормара врата купе, као и кориштење специјализираних алата у процесу рада.

Израда клизних врата властитим рукама

С обзиром да конструкције као што су оловке и врата са ротирајућим механизмом имају веома тежак дизајн, боље је да њихову производњу и инсталацију повере професионалцима. А за самостални ормар за врата за гардеробу можете користити дизајн било којег другог типа. Сам процес израде састоји се од неколико важних фаза.

Након избора типа конструкције потребно је измерити отвор ормара у којем ће се монтирати клизни механизам. За тачност мерења вреди искористити ниво и нагиб. Формерење хоризонталне и нивоа вредности у траку. Са падине израчунати висину. Такође је неопходно да мерења у угловима и на средини врата.

Према прорачунима, шема приказан пројекат за одређивање броја потребних грађевинских материјала. Када ће величине тоалет рупа које су доступне у 100 мм или мање бити довољно једна врата. Уз димензије не прелази 200 цм, оптимално решење је производња дизајн двоја врата. У случају великог улаза ће бити удобан инсталирањем додатних платна прави тип.

оквира платна на врата купеа за облачење може бити од алуминијума или дрвета величине 2-2.5 цм. Дрвне Апликација поједностављује поређењу са алуминијумом, међутим, недостатак материјалних потреба за њену даљу прераду и бојења или лакирања. За консолидацију веб-пуњење потребно шине.

У процесу израде са ручком врата, неопходно је да се прати једнакост свих углова и правовремено прилагодити их ако је потребно. На основу изабраног типа градње, мора стећи профил са легура алуминијума фраме ивице процедуре крилна врата, погодном пунилац (обично мале честице већа и пластифицирани лимови). Исто тако, потребна ваљка механизме ограничавачима курс на шине и одговарајућа опрема.

Принцип монтажне шине и ваљка механизам, у већини случајева, који су детаљно описани у приложеним упутствима за релевантнепроизвода.