Обим и својства перфорираног сухозида

Данас се савремени поправак не може обавити без сухозида. Користи се за разне намјене: постављање сложених стропних уређаја, поравнавање зидова, склапање разних структура унутар куће, креирање намјештаја и још много тога. Постоје различити материјали за различите сврхе и просторије. У зависности од тога који ћете суви зид користити, добићете различите резултате.
Једна опција овог материјала је акустични или перфорирани суви зид.

На тржишту грађевинских материјала, немачка фирма Кнауф је неспорни лидер у продаји ове врсте сухозида. Производи ове компаније су посебно популарни због чињенице да има највише техничке карактеристике.

карактеристика материјала

Лист перфорираног сухозида или Кнауф-акустике је чак и споља различит од осталих врста плоча.
Особитост таквог слова је присуство великог броја отвора (перфорација) на његовој површини. Типично, пречник једне рупе је 1 цм.Овај облик има предњу страну плоче.

Лист на задњој страни садржи посебну неткану неткану тканину која упија звук као што је спандобонд.
Таква конструкција даје плочама високу звучно изолирану особину, што утиче на подручје њихове употребе. У овом случају, материјал материјала има својства апсорпције звука резонантног типа.

Област примене

Због своје структуре, перфорирани суви зид произведен од стране Кнауф-а има сљедеће примјене:

 • инсталација бушених листова врши се у студијима за снимање. Лист је прикладан за покривање зидова и плафона. Уградња материјала по ободу просторије чини га потпуно звучно изолованим;

Обратите пажњу! Комплетан покривач просторије, поред употребе звучно изолационих материјала испод сухозида, створит ће потпуно изолиран од вањских звукова просторије.

 • третман концертних дворана, музичких соба;
 • уградња таквог материјала на зидове и строп у стану или кући омогућиће вам да створите кино у кући и уживате у одличном звуку без прекидања сусједа;
 • Осим тога, облагање таквих плоча врши се у пумпним или котларским станицама.Ово смањује продор буке споља.

Као што видимо, у случају употребе перфориране плоче за све предности сухозида додаје се још једна јединствена својства - звучна изолација. И прилично висока.
Наравно, из перфорираних плоча, тешко да ће ико градити преграде или ступове, али ће уградња на зидове и плафон донијети више од опипљивог ефекта.
Важно је напоменути да сви пројекти у просторији, који су се користили за постављање плоча таквог сухозида, могу ефикасно кориговати свој акустични медиј на ниским фреквенцијама.
Осим тога, акустични суви зидови се могу користити у свим завршним радовима просторија намијењених за најразличитије намјене. Али главни услов овдесвеједно је потреба просторије за повећану звучну изолацију.

Кнауф акустика се може користити за ублажавање буке од возова, авиона, аутобуса и других типова возила. Широко се користи у позориштима, изложбеним дворанама и галеријама, у просторијама у којима се често окупља велики број људи (да, њихова инсталација се одвија у конференцијским дворанама). Овај систем је неопходан у контролним просторијама.
Осим тога, Кнауф-акустика се користи у дворанама за третман санаторијума. Овдје доприноси стварању мирне и угодне атмосфере, која благотворно дјелује на ментално и физичко здравље туриста и особа које се лијече.
Такође је важно напоменути да је кнауф акустика веома тражена у образовним институцијама, где спољна бука може одвратити ученике од образовног процеса. Таквим материјалом могуће је створити здраву психолошку атмосферу, што позитивно утиче на образовни процес.
Својства сузбијања звука која апсорбују звук се активно користе у болницама. Бити апсолутно еколошки чист производ, акустични суви зид у болницама сматра се најтраженијим завршним материјалом.
Као што можете видјети, подручја која захтијевају такве јединствене квалитете као звучна изолација, огромна количина. И свуда идеално решење ће бити коришћење перфориране гипсане фирме Кнауф.

звучна изолација

Звучна изолација се односи на способност материјалаугасити његову структуру са свим звуковима који пролазе кроз њих. Такви материјали се користе за опремање места где су ови показатељи изузетно важни.
Користећи акустични суви зид моћи ћете да креирате посебну акустику у вашем дому или обрнуто, како бисте спречили продор спољашњих звукова у кућу. Ово је посебно важно ако живите на бучном терену, у близини аутоцеста и железничких станица или имате само бујне и бучне сусједе.
Добра звучна изолација је неопходна ако у кући постоји мало дете. Деца су веома поспана, а употреба акустичне обраде лимова ће вас спасити од многих невоља и бесаних ноћи, као и снажном здравом спавању.
Инсталација перфорираног сухозида практично се не разликује од уградње конвенционалног лима. Тако можете без проблема обављати своје задатке и уживати у кући мирно и тихо. Иако се за обраду станова овај материјал не користи тако често, али у неким ситуацијама то је једноставно неопходно.

Како функционише суви зид

У свакој просторији у којој је потребна звучна изолација, Кнауф-акустика ће бити обавезна у току грађевинских радова.
У ситуацији са стандардним плочама, материјал делује као мембрана за звучне таласе. Истовремено, перфорирани лим, због мноштва отвора на предњој страни, прескаче читав звук кроз саму себе. Звучни таласи који нису наишли на сметње при проласку кроз површински слој, продируна нетканој тканини и делимично губе свој интензитет. Затим их коначно угаси звучни изолатор који се налази иза материјала.

Испод листа перфориране гипсане фирме Кнауф можете ставити различите врсте звучно изолираних материјала: пјену, минералну вуну итд. Овде треба направити избор, на основу онога што су карактеристике звучне изолације инхерентне једном или другом материјалу.
Обрати пажњу! Најмања својства звучне изолације је пјена. Због тога се под сувим зидом инсталира врло ријетко. Минерална вуна је најпопуларнија.
Кнауф-акустика ефикасно смањује ниво звучних таласа без приказивања, стварајући тако најснажније карактеристике апсорпције звука у просторији у којој се користи.

параметри продукта

Компанија Кнауф се бави производњом разних врста перфорираних сухозида. Дакле, слово може имати црну или бијелу боју платна. Све дефинише дизајн плоча.

У овом писму може бити више опција за перфорацију:

 • коло;
 • квадрат;
 • Чврсто;
 • блок.

Зависно од типа перфорације, материјал ће имати различита својства апсорпције звука.
Величина плоча може варирати у одређеној мјери, у зависности од типа дизајна и типа перфорације. Истовремено, одступање од стандардних параметара, захваљујући високопрецизној опреми, не прелази +/- 0,1 мм.
Слова се издају у стандардним величинама:

 • Хиљаду и девет стотинадеведесет осам к + 1188 к 12,5 мм;
 • 1200 к 2400 к 12,5 мм;
 • 2448 к 1 224 к 12.5 мм

Тежина једног листа је у распону од 8.5-9.6 кг /м2. На ову бројку може утицати врста перфорације.

предности материјала

Будући да се такав систем звучника користи у "сухој градњи", он већ има одређене предности у односу на друге "мокре" типове обраде.
Главне предности су следеће:

 • корекција акустичног медија;
 • пријатељство према околини;
 • брза и једноставна инсталација;
 • могућност сликања у апсолутно било којој боји;
 • хигијена;
 • висока чврстоћа;
 • дуга писма о раду;
 • материјал ствара оптималну микроклиму у просторији;
 • лакоћа одржавања;
 • велики капацитет прераде у преради.

Као што видите, предности система су прилично погодне за употребу у широком распону просторија.

нијансе инсталације

Кнауф-акустика, да би повећала своју способност да апсорбује нискофреквентни звук, треба да има одређену вредност додељивања плоча у односу на тврду површину.
Да би се повећала апсорпција звука на већим фреквенцијама, потребно је осигурати да се лист постави унутар простора између облоге и чврсте површине.

уградња материјала

Уградња перфорираних плоча се не разликује много од уобичајених стандардних сухозидних плоча.
Са Кнауф-акустиком, заиста је могуће креирати непрекидне стропне површине,када се монтира оквир или шавове може се избјећи.
Када инсталирате било коју конструкцију користећи акустични суви зид, следећа шема рада се може водити:

 • монтажа оквира од металних профила или дрвених шина;
 • облагање оквира листовима;
 • размазивање китом шавова;
 • довршавајући дизајн и дајући му естетски изглед.

Важно је напоменути да акустични суви зид није потребан схпакилни. Кит ће једноставно покрити све отворе, а његов материјал за звучну изолацију ће изгубити материјал. У присуству шавова након уградње, треба их третирати армирајућом траком и лагано стегнути на врху, избјегавајући материјал који се спушта унутар отвора. Уз одговарајућу вештину у овом процесу, можете се носити лако и брзо. Овде редослед радова има следећи облик:

 • Прво, нанесите танак слој кита на шавове;
 • даља папирна љепљива трака;
 • поново поспите танким слојем.

По жељи, акустични суви зид се може обојити у различите боје како би се добила светлост простора и свијетле боје.
Склапање конструкција са употребом таквог материјала омогућава израду контролних отвора за додатне инсталиране различите инжењерске системе. Они ће бити практични и погодни за пројектовање, инсталацију и крајњу употребу.
Запамтите, захваљујући овом сухозиду, можете створити апсолутно све варијанте дизајна из њега, дајући им додатне звучне особине.Нарочито је важнија на мјестима велике групе људи. Овдје можете комбинирати у једну цјелину практичност и љепоту, која ће привући много људи.
Као што видите, употреба перфорираног сухозида данас је тражена како у грађевинској вали тако иу локалним поправкама. Овде можете затворити сваки дизајн и дати му звучну изолацију. Одговорност за рад и сви ћете изаћи у најбољој форми.