Ојачана фолија за стакленике - цијена, преглед произвођача, спецификације

Питање избора материјала за покривање стаклене баште увек је веома акутно. Неко користи стакло, неко је поликарбонат, а неко, трезвено процењујући своје финансијске могућности, преферира филм. Једна од модерних облога која се користи у башти је ојачани филм за стакленике. Њена цена и квалитет су веома атрактивни, и има неке предности у односу на обични полиетилен, па је зато популаран међу баштованима.

Оклопна фолија за пластенике - цена

Карактеристике материјала поклопца

Ојачани филм је покривни материјал од полиетилена, полипропилена и фибергласа. Филм се састоји од три слоја - два од материјала који стабилизира светлост (само филм), а трећи, који се налази између филмова, и је мрежа за ојачање од 0,29 до 0,32 мм, са ћелијама од око 1 цм. трећи слој филма и добија побољшане карактеристике.

Због своје чврстоће, филм је ојачан за стакленике који могу носити знатна оптерећења, механичка оштећења

Напомена! Захваљујући снази, ојачани филм служи дуже него обично. Просечан век трајања, у зависности од произвођача, варира од 3 до 6 година. Постоје и такве врсте сировина које, када пажљиво обављају своје функције и свих 8 година.

Филм оклопних стакленика карактеризира повећана трајност

Ојачани филм се често користи уВртларство, јер вам омогућава да брзо затворите припремљени оквир стакленика или стакленика уз минималан напор. Како се носити са овим задатком не може ни бити свјестан конструкције особе. На пример, затварање стаклене баште овим материјалом је сасвим могуће за само 30 минута. Такође, ојачани филм је добар и као самостални покривни материјал - може се једноставно ставити на кревет да покрије младе саднице у периоду мраза.

Фолија за стакленике, светлосно стабилизована

Ојачани филм се производи и продаје у пакирањима или ролама ширине 2, 3, 4, 6 м и дужине 15 или 20 м, а материјал би требао бити одабран, фокусирајући се на неколико главних фактора:

 • параметри (ширина и дужина);
 • боја;
 • густина;
 • из којег је материјал израђен;
 • произвођач.

У већини случајева, цена филма ће зависити од ових фактора. Главна карактеристика ојачаног филма је његова густина. То ће зависити од трајности материјала и трајности материјала. Оптимални индекс се креће од 120 до 200 г /м2.

Ојачана полиетиленска фолија

Ојачана фолија је бијела и прозирна. Да бисте изградили стакленик или сакрили стакленик, морате купити тачно прозирну, јер је довољно осветљење које може пружити важно за раст и развој биљака.

Квалитет филма у великој мери зависи од произвођача. Погледајте неке од оних чији су производи представљени на руском тржишту.

Прозирни ПВЦ ојачани филм запластеници и пластеници

Филмски продуценти

На руском тржишту можете купити појачани филм различитих карактеристика и произвођача из цијелог свијета.

Фолинет филм

Фолинет филм се производи у Кореји и представља материјал који се састоји од два слоја филма направљених од висококвалитетног полиетилена са својствима стабилизације светлости. Средње ојачан - слој је израђен од полиетилена високог притиска.

Фолинет АГРО - ојачане елитне полиетиленске фолије

Фолинет филмови нису застрашујуће истезање и кидање, савршено се носе са снажним налетима вјетра, мећава, киша, па чак и малих туча. Ако чак и она некако буде подерана, рупа неће прскати у свим правцима због присуства решетке. Осим тога, филм је лако поправити властитим рукама. Са таквом механичком снагом је прилично транспарентан.

Ојачани филм светло стабилизован

Фолинет филм савршено и без оштећења сам по себи трпи прилично јаке промјене температуре - од -40 до + 90 ступњева. Својства материјала се не губе.

Као део филма постоје специјални стабилизатори светлости који обезбеђују материјал и биљке испод добре заштите од ултраљубичастог зрачења. Услови коришћења филма Фолинет, које је декларисао произвођач, су 3-6 година.

Фолинет филм се продаје у ролама ширине 2, 3, 4, 6 м, дужине 25 или 50 м. Може се продавати иу паковањима дужине платна 10 м и ширине 2, 3, 4 м.

Ојачана фолија у пакетима

Предности Фолинет појачаног филма:

 • дуг период експлоатације;
 • висока чврстоћа и добра отпорност на лом;
 • способност да се безбедно толерише температурне разлике;
 • двосмјерна стабилизација свјетлости;
 • способност да се лако и брзо поправи подерани материјал;
 • сви ваљци, у зависности од густине, обележени су обојеном траком; ако филм иде у пакете, онда је обојен у одређену боју;
 • одлична хидроизолација;
 • мала тежина материјала;
 • роле филма се намотавају на специјалне калемове, који вам омогућују брзо одвијање.

Картонски рукавац (калем, рукав) за филм

Табела. Карактеристике армираног филма Фолинет.

\ т
Густина, г /м2 Метода паковања Означавање (боја) Ширина, м Дужина, м
120 ролл жута 2, 3, 4 25, 50
140 ролл плава 2, 3, 4, 5 25, 50
200 ролл ред 2, 3, 4, 6 25, 50
120 паковање наранџаста 2, 3, 4 10
140 паковање вхите 2, 3, 4 10
200 паковање бровн 2, 3, 4 10

Филм "Заштити"

Филм је произведен од стране компаније Протецт и има својства стабилизације светлости, не боји се пропадања, излагања ултраљубичастим зрацима. Филм се може користити не само за сакривање стакленика и стакленика, већ и за опремање вештачких резервоара у башти, силоса и другихпољопривредни објекти. Често се користи за креирање дизајна за биљке, јер одржава топлину добро и прозирно, и зато пролази довољно светла за вртне културе.

"Протецт", полиетилен ојачан ПА-120/2/25

Трајање филма "Заштити" - више од 5 година (у складу са правилима рада). Савршено издржава оштре флуктуације температурног режима, не плаши се дужег излагања влази. У исто вријеме, цијена јој је доступна - сваки вртлар може приуштити филм. Продаје се у ролнама и може имати густину од 100, 120, 140, 200 г /м2, ширина ролне је од 2 до 4 м, дужина 25 и 50 м.

филм Солариг

Овај филм производи израелска компанија ПицПласт од квалитетног полиетилена. Материјал се сматра једним од најјачих, па је тражен међу баштованима. Једна од предности је да се тканине могу зашити заједно, чиме се повећава величина пластеника који се могу покрити.

Оклопни стакленик Филм Солариг

Висока затезна чврстоћа произвођача постигнута је због посебности производног процеса. Такође, Солариг филм може издржати знатно више сњежних оптерећења него друге верзије ојачаних покривних материјала. Његова база је вишеслојни материјал израђен од ткане полиетиленске мреже, у складу са стандардима ИСО 9001 Пуиоугс. А жилавост лома је 1800 кг /м2.

Употреба Солариг филма у индустријском стакленику

\ т

Као део материјала покривача постоје и специјални адитиви Соларооф,који вам омогућавају да се савршено носите са штетним ултраљубичастим зрацима - он (материјал) се не боји њиховог утицаја и штити од њих биљке у стакленику. Филм расипа светлост, чинећи је меком и пријатном. Такође, због посебних својстава филма, изнутра не ствара кондензацију, тј. На унутрашњем зиду стаклене баште, прекривене овим материјалом, нећете наћи капи воде. Ово је постигнуто захваљујући јединственом АнтиДрип слоју.

Солариг филм савршено задржава топлину у стакленицима и стакленицима током мраза и преко ноћи због ИР-адитива. И са јаким оптерећењима ветра материјал се једноставно суочава са игром.

Напомена! Гарантни рок за филмСолариг је 6 година. Чињеница је да материјал садржи специјалне адитиве који продужавају век трајања платна.

Главне карактеристике филма Солариг:

 • тежина 1 м2 - 172 г;
 • дужина филма у ролнама - 25 или 50 м;
 • транспарентност - 88%;
 • расипање светлости - 55%
 • ширина платна - до 790 цм;
 • стабилност заштитног УВ слоја - 7 година.

Пример малог пластеника

Филм Вурал Пластик

Филм Вурал Пластик је произведен од стране руске компаније АгроХозТорг и сматра се вишегодишњим филмом за стакленике. Према произвођачу, употреба овог покривног материјала ће уштедети око 15% годишње покривености стаклене баште конвенционалним филмом. Материјал има високу чврстоћу у уздужном и попречном правцу. То је тофилм савршено издржава значајна оптерећења од ветра и снега.

Вурал Пластик филм је направљен коришћењем трослојне коекструзионе технологије, због чега сви слојеви уводе додатне, побољшане адитиве за квалитет материјала који утичу на животни век и карактеристике.

Филм пластеника Вурал Пластик

Филм Вурал Пластик се производи у ролама ширине 6, 8, 9, 10, 12 м. У овом случају, продукцијски набори у ролама су минимизирани, што значи да ће филм бити јачи и не разбити се у најнеповољнијем тренутку. Премда се транспортује због чињенице да се не састоји од великог броја слојева, филм ће бити неугодан. Због већег броја других произвођача, ширине филма, једна ролна може покрити врло велике површине - на примјер, стакленик на 600 м2. Не захтева додатно шивање комада платна и употребу лепљиве траке.

Табела. Цена армираног филма од различитих произвођача.

\ т
Мануфацтурер Цена филма, у рубљама
"Алтецх" Од 90 лг. м
Солариг Из 127 за пог. м
Вурал Пластик Приближно 34 по м2
"Протецт" Од 42 по м2
Фолинет Од 37 по м2
КритиФил Приближно 60 м2

Употреба ојачаног филма

Ојачани филм је, наравно, јачи од стандардног полиетилена, али и даље значајно слабији од својих карактеристика чврстоће стакла или поликарбоната. Она се боји снажног физичког напора и лако се користи када се користи нетачноће доћи до застоја и врло брзо. Филм је једноставно покварен чак и ако се прилагоди правилно припремљеном оквиру. На пример, ако има оштре избочене елементе или храпавост, лако ће оштетити материјал и скратити радни век. Стога, пре постављања филма, уверите се да је оквир глатка и равномерна.

\ т

Савет! Обојите труп у бијелој боји, која се мање загријава под ужареним сунцем. Али тамни костур може растопити филм на сунцу.

Пожељно је да оквир буде бели

Али такав материјал за покривање - најбоља опција за најјефтиније и најјефтиније. Осим тога, ојачани филм је једноставан за употребу, јер за то нема потребе за кориштењем било каквих сложених техничких уређаја.

Упутства за постављање армираног филма на стакленик или стакленик

Корак 1. Мјеримо двије дрвене трачнице. Требале би бити исте дужине као стакленик или стакленик.

Припрема дугих шина

Корак 2. Мало одмотати ролу са ојачаним филмом. Једна од припремљених шина се наноси на ивицу материјала и као да је мало умотана у њу, правећи 1-2 окрета.

Корак 3. Да бисте спречили клизање филма, причврстите га на шину хефталицом по целој дужини.

Фиксирање филма на трачницу

Корак 4. Омотајте траку шина која је наслагана дуж једне од ивица стаклене баште или стакленика и помоћу вијака причврстите на основу оквира.

Корак 5. Бацимо (овде нам треба помоћник)филм кроз стакленик.

Оквир је прекривен филмом

Корак 6. Пажљиво повуците филм и, након што сте га мало прихватили, ставите га на другу дрвену шину. Причврстите задњи на кламерицу.

Корак 7. Друга шина, као и прва, причвршћена је на основу оквира вијцима.

Корак 8. Резати остатак филма маказицом или ножем.

Шкаре се могу користити за резидбу

Корак 9. Фиксирајте филм око оквира.

Облагање дрвеног оквира ојачаног траком

Филм за пластенике

Филмска облога за стакленике се често користи због доступности материјала и једноставне инсталације филма на оквир. Распон фолија за покривање стакленика је прилично велик - од танких и јефтиних до јаких аналога са компонентама за стабилизацију.

Ако филм из неког разлога није био довољан, онда се у њега може залијепити још један материјал, што се може учинити на три начина:

 • лепљење специјалним водоотпорним лепком;
 • лепљење помоћу гвожђа од два дела материјала, положених преклопљених и прекривених папиром (тако да се гвожђе не лепи);
 • повезивање са лепљивом траком на обе стране; Овде се користи специјална лепљива трака за ојачани филмски спој.

Видео - Неколико речи о појачаном филму

Видео - Како лепити филм за стакленик

Ојачана фолија - одлична опција за јефтин материјал за покривање стакленика или стакленика. Продуценти таквог филмасада јако пуно Најважнија ствар коју треба урадити пре одласка у продавницу је пажљиво испитати све информације о изабраној верзији материјала. А онда ћете моћи грубо да израчунате услове коришћења филма и будуће трошкове.