Ниша у спаваћој соби (33 слике): од сухозида преко кревета, дизајн нише, како украсити у оријенталном стилу

Сваки дан почиње у спаваћој соби и завршава се тамо. Ово место у кући је дизајнирано за самоћу и одмор. Дакле, мора бити удобно и удобно. Поздравља минимум намештаја и лаконизма. Али модерне спаваће собе не могу без оригиналних дизајнерских одлука. Одлична дизајнерска идеја - ниша у спаваћој соби.

Ако је већ предвиђено планом у стану, треба само размишљати о обнови нише. Иначе, удобна ниша је лако изградити својим рукама. На овај начин нећете једноставно направити новину у ентеријеру, већ ћете добити и практичан елемент декорације.
7 фотографија

Карактеристике и предности

Инсталирање нише у вашој спаваћој соби може се веровати професионалцима, али није тешко управљати њиме и без помоћи других. Неколико листова сухозида, профила и успјешног пројекта - и овдје већ можете планирати на полицама око кревета. Ниша ће у своје дубине лако поставити читаву библиотеку или изложбу породичних фотографија. Узет ће и функције полица за сувенире, замијенити ормар и бити најбоље мјесто за смјештај телевизора. Предности суве градње су:

 • расположива цијена материјала;
 • брза монтажа;
 • безбедност и заштита животне средине;
 • могућност стварања оригиналних облика;
 • лагани дизајн.Ниша се прави у складу са општим концептом унутрашњости спаваће собе. Посебно занимљивоИзгледају нише, направљене у источном стилу, када су лежерно лоциране простране кревете са малим украсним јастуцима.

Додавањем одговарајућег осветљења можете добити праву атмосферу оријенталне бајке.

Сорте и главни типови конструкција

Нише могу бити најразличитијих облика и разликовати се не само по дубини, површини и дизајну, већ и по функционалности. У свакој спаваћој соби помоћу сухозида можете створити јединствену боју и удобност. Захваљујући ниши коју ћете желети да проведете у кревету данима. И вашем интеријеру ће завидети сви који ће моћи да гледају у вашу собу:

 • Ниша моста у зиду изнад узглавља кревета. Такав дизајн импресивно наглашава узглавље. Поред лепоте, веома је практична. Ако се у њему пресијече мале полице, питање складиштења панела, мобилних телефона и ноћног живота ће се ријешити једном заувијек. И више неће морати размишљати о томе гдје ставити кутију с накитом или омиљеном арома лампом. Мјеста су довољна за њих.

  • Не постоје правила о распореду полица у ниши. Могу се налазити изнад спаваћег дијела, а на бочним странама, поуздано блокирање извана изгледа све оно што желите увијек имати при руци у вашој спаваћој соби. Практичност - главно правило које треба водити у питању постављања удобне нише за опуштање од дневних брига и ноћног живота.


  • Мала декоративна ниша. Углавном служи као акцент у модерном дизајну, дакле,по правилу, допуњено пригушеним позадинским осветљењем. Конструкција од гипс картона ове врсте великодушно је украшена стакленим и огледалским уметцима, украшеним тканинама. За завршну обраду користи се гипс, имитација цигле, фото тапете. Дизајн нише са гломазним фото-дршкама је храбра одлука, избор оних који желе направити нишу као главни детаљ интеријера.

  Погодна опција за простране спаваће собе и мале просторије којима недостаје волумен. Полица дуж ивица дизајна служиће за постављање малих акцента - декоративних фигура, минијатурних букета, слатких ситница.


  • Одвајање ниша у сегменте подразумева употребу рефлектора. Свако одељење са меким осветљењем може лако и елегантно да истакне предмете поноса - спортске чаше, почасне награде, такмичарски трофеји, антикни предмети. Мјеста су довољна за све што желите свакодневно размишљати.

  • Нисха под телевизором. Увек се налази у глави и савршено се носи са два задатка: обезбеђује функционалност и естетику. Ниша се може замотати само помоћу панела који симулира оквир за слику. И могуће је направити сухозид у облику камена с освјетљењем и дизајном у једном стилу са спаваћом собом. Унутрашњи простор таквог дизајна ће омогућити заклањање свих каблова и жица.

  • Ормар-ниша у спаваћој соби. Сан о гардероби у спаваћој соби може лако постати стварност ако постоји дубока ниша иставите у собу, где да ставите широки кревет. Иначе - најбоље је да се соба не насути намјештајем, већ да оставите кревет у угодном продубљивању. У плиткој ниши ће такође бити могуће подићи нешто попут ормара. Неколико сетова полица - и практичан комода спреман за употребу по договору. Остаје да се размисли о фасади, тако да се ствари не држе на уму.


  Савјети за дизајнере по договору и дизајну

  Дизајнирајући нишу у "Хрушчову", можете промијенити собу у непрепознатљиву, као да је то дизајн модерне градске куће. У обради популарних течних или текстилних тапета, текстуриране жбуке, бојења, пуцкетања, игре са бојом и свјетлом. Ниша се може одвојити од других зидова светлијим или тамнијим тоном или у контрастним нијансама боја.

  Важно је да не буде превише тамно на позадини блиских светлих зидова. Да не би умјесто оригиналног рјешења дошло до осјећаја искричаве рупе у зиду. Изнад кревета, ова визуелна празнина ће изгледати депресивно. И у спаваћој соби, не само да неће допустити да се опустите, већ ћете притиснути и психу.

  На тамним зидовима, напротив, светло контрастне депресије изгледају спектакуларно и концизно. Таква одлука ће привући пажњу на унутрашње пуњење, тако да се у отвореним одељцима организују само лепе, елегантне ствари. Немојте преоптеретити претинце са сувенирима и статуама. Појединачне композиције су најбоља опција. Ово су основна правила професионалног и компетентног дизајна:

   • од мањих димензија продубљивања, више минијатурних објекатадекор у њему;
   • направити малу нишу исте боје као и цијели зид;
   • украсна ниша сета плитких полица је боље ставити у оквир;
   • користи удубљење да створи украс средњег века, пећину пећину;
   • осветљење је важан елемент за спектакуларан дизајн.


    нијансе осветљења

    Да не би оптеретили компликовани дизајн сухозида дизајна спаваће собе, он мора бити украшен позадинским освјетљењем. Поред декоративне функције, светлост у ниши може носити функционално оптерећење. На примјер, ви сте љубитељ читања прије спавања, али можете спријечити остатак ваше друге половице. Тада ће вас ненаметљиво бочно осветљење у ниши заменити ноћним светлом.

    Интересантно решење за осветљавање нише је употреба ЛЕД траке. Игра боја ће створити посебну интимну атмосферу у спаваћој соби. И овдје је прикладно као и другдје. Али немојте претјерати, распоређујући позадинско освјетљење. Превише светле сфере неонске светлости ће учинити да спаваћа соба изгледа као диско. Ова зона треба да изазове смиреност и хармонију, тако да оптимално топло светло.

    Спаваћа соба је дизајнирана за самоћу, љубав, опуштање. Зато је његова унутрашњост промишљена до детаља и створена је душом!


    О томе како да направите своју нишу својим рукама, погледајте даље.