Није могуће наплатити телефонску е-књигу! Растављање, замена УСБ конектора и поправка конектора за напајање на Веклер Т7055

Ако се електронска књига не наплаћује, поправка ове корисне опреме може се обавити сама. И у овом раду, у великој мери, нема никаквих посебних потешкоћа. Главна ствар је да се одреди извор квара. Као пример, размотрите Веклер Т7055

Стога, прије свега, потребно је извршити дијагнозу, чији резултати ће разумјети што узрокује неправилно функционирање уређаја. То можете урадити без анализе књиге:

  • Ако уређај није у могућности да напуни телефон искључиво на каблу из јединице за напајање или УСБ кабла, или се пуњење врши под било каквим манипулацијама (притискање конектора, уметање конектора под углом, итд.), Проблем је у " лоши контакти.
  • Ако се е-књига не пуни ни преко конектора напајања, ни преко УСБ конектора, чак и са различитим манипулацијама жицама (покривајући објекте, чврсто притискање конектора, итд.), Онда са великом вероватноћом може бити наведено, да је батерија наџивела. У овом случају, замена батерије е-књиге је неизбежна.

У овом примеру, Веклер Т7055 еБоок не може да напуни телефон ни на каблу из напајања нити преко УСБ кабла. Али са овим, притиснемо конекторе, можете постићи да ће процес пуњења почети. А то значи да недостатак у раду лежи у "лошим" контактима. Следећи корак је растављање Веклер Т7055.

За почетак, два вијка се морају одврнути од врха и дна кућишта

Затим уклоните оквир екрана. У овом случају, одлагани додир УСБ конектор је одмах пао. Истовремено је нестао заједно са путањама матичне плоче. У принципу, траке можете лемити до места. Али то ће бити много сигурније и практичније ако замените УСБ Веклер Т7055 конектор. Шта ће се, у ствари, наставити испуњавати.

Када погледате конектор напајања, испало је да један од контаката нестане. Са осталима, све је испало добро. Сходно томе, проблем пуњења у овом случају се врши враћањем неисправног контакта између конектора и плоче лемљењем.

Даља демонтажа Веклер Т7055 се састоји у одвртању вијака, причвршћивању матичне плоче на задњу маску кућишта.

Сада је на располагању електронска књижица за поправке.

Ако је потребно заменити батерију Веклер Т7055 онда:

  • распакујемо жице за батерију из матичне плоче;
  • уклања неисправну батерију;
  • замијенити га новим;
  • Спајати жице нове батерије на плочу.

У овом случају, потребно је замијенити УСБ Веклер Т7055 конектор.

Помести нови конектор.

Уређај прикупљамо обрнутим редоследом, након чега провјеравамо његово функционирање. Проблем са којим се е-књига не наплаћује је решен.