Необичне тапете у унутрашњости дневне собе: фотографије и идеје за дизајн

Правилно одабране тапете у траци могу промијенити величину просторије.Кућа је мирна мирна лука, а срцем, као што је познато, постоји дневни боравак. Овде се окупљају сва домаћинства, славе породичне празнике, деле вести, овде се осећа кохезија и јединство породице. Дакле, дневна соба би требала бити најугоднија и најљепша, тако да би свима било лијепо да остану у њој и да се врате у материцу мога дома.

Лијепе бијеле позадине у дневној соби: фотографије и примјери

Неки од нас више воле да су собе у становима и собе соба светле. У ту сврху, бијела позадина је сјајна. Да би бијеле тапете у интеријеру дневне собе изгледале "гостољубиво" стерилно, у унутрашњости можете користити додатке различитих боја.

На пример, монохроматске беле тапете ће бити добро комбиноване са следећим бојама:

 1. црна . Такозвана класична комбинација црне и бијеле. Елегантан и помало ригорозан ентеријер је добар за пословне људе.
 2. црвена . На пример, црвени јастуци на софама, зидни оквири за фотографију.
 3. плава . На пример, са белим тапетама, плаве завесе добро пристају. То ће донијети у унутрашњост трунку мира и тишине. Ова комбинација је погодна за оне који желе уредити дневни боравак у ноти морских тема.
 4. зелено . Може да дода природан изглед и атмосферу у собу.

Унутрашњост дневне собе са белим тапетама увек ће изгледати сјајно исвечани

Дакле, просторија се може направити и лагана и прилично удобна на рачун обојене опреме или чак намјештаја.

Такође, беле позадине су добро комбиноване са тапетама других боја.

Такође, не заборавите да ће бела боја визуелно повећати простор, поготово ако у дневном боравку користите огледала или огледала и стаклене површине.

Јединствени дизајн дневне собе са две позадине у боји: фотографије и нијансе

Често се у унутрашњем уређењу дневне собе може наћи комбинација тапета двију различитих боја или различитих нијанси исте боје.

У овом случају, потребно је пазити да се све боје не могу комбиновати једна са другом, тако да прије него што одаберете позадину требате смислити сву одговорност.

Размотримо најпопуларнију комбинацију боја за дневну собу.

Свака верзија сиве позадине може учинити дневни боравак елегантним и лијепим

Неки од њих су изграђени на хармоничној интеракцији, а неки су, напротив, у пуном контрасту:

 1. Жута бојаизгледа добро у комбинацији са нијансама плаве, зелене и црне, као и добром комбинацијом жуте и браон боје, ово је једна од природних комбинација.
 2. тиркизне позадинесе често не налазе у дизајну дневних соба, али не заборавите на ову боју. Изгледа складно у паровима са црном, златном и обојеном зрелом пшеницом, као и беж и црвеном. Комбинација црвене и плаве боје погодна је за креативне појединце, а не застрах од експеримената и светлих ствари.
 3. Љубичасте тапетена зидовима могу се комбиновати са црном, жутом, плавом и ружичастом. Љубичаста боја се зове боја магије, тако да ће дневна соба, украшена употребом љубичасте позадине, изгледати прилично шармантно и чак фантастично. Црно-љубичасте тапете често се налазе у хотелским собама.
 4. плава тапета . Лагане боје ваздуха ће вам помоћи да се опустите и доживите лакоћу кроз тело после напорног дана. Плава боја наликује небу, тако да је најприроднија и складнија комбинација са белом. Дневна соба са плаво-белим тапетама биће светла, поред тога, плава, као и све друге нијансе, визуелно ће увећати собу.
 5. граи валлпапер . Позадине сивих нијанси могу бити и светле и тамне. У основи, комбинација сиве и других боја се заснива на акцентима у облику контрастних боја, на пример, жуте. Жути уметци тапета ће изгледати елегантно, наглашавајући укупни стил дневне собе. Исто ће бити и хармонија интеракције сивог и љубичастог тапета. Такве комбинације су популарне у хотелским собама.

Распрострањена популарност линк тапета је такође покупљена. Јоргован је једна од нијанси љубичице, и може бити у хармонији са цветовима као што су беж, светло ружичаста, боја бисера, кораљ.

Необичне беж тапете у унутрашњости дневне собе: фотографија и декорација

Беж боје, захваљујући широком спектру нијанси, могуда се састану у дизајну ентеријера многих станова и кућа.

Ова боја ће створити топлу удобност у дневној соби, као и визуелно проширити простор.

Такве тапете могу бити, као у облику једнобојног платна, и користити у комбинацијама. Беж позадине се могу комбиновати са великим бројем различитих боја.

То може бити:

 • Наизменичне беж и друге позадине у боји.
 • Присуство цветног узорка на беж платну.
 • Стрипес. Могу бити хоризонталне и вертикалне, дијагоналне или сломљене, таласасте и комбинација неколико типова трака различитих ширина.
 • Присуство на платну тапета геометријских цртежа различитих боја.

Тапете в вертикальној линии, подходасеј от правого угла к пода, визуално повечават височину стропа

Позадина са траком, веома популарна одлука за дневну собу.

Дозвољена комбинација беж тапета и пруга других боја:

 • плава;
 • жута:
 • Злато;
 • Бровн.

Таква комбинација често се може наћи у дневним собама, која траје у стилу земље. Беж, у комбинацији са смеђим, изгледа природно и природно, нарочито ако ће у дневном боравку бити елементи намјештаја или прибора од природног дрвета, на примјер стол и полице, столице и декоративни елементи тапецираног намјештаја: уметци или наслони за руке.

У унутрашњости дневне собе примењујемо тамне тапете: фотографије и дизајнерске карактеристике

У правилу се у унутрашњости користе тамне тапете"узгојем" у облику светлијих нијанси исте боје као и главни зид тапета, или у хармоничном односу са тапетама друге боје.

Да би се створила лагана минималистичка атмосфера, бирајте тапете тамних боја за дневну собу

По правилу, у дизајну дневне собе можете наћи такве тамне тапете као:

 • браон;
 • зелена;
 • плава;
 • Љубичаста.

Тапете тамних боја налазе се и монохроматске и пругасте или са шаблоном. Слика може бити различите боје, а можда и исте боје као и главно платно за тапете, али, на примјер, свијетлија или тамнија нијанса.

Елегантне пругасте тапете у унутрашњости дневне собе (видео)

Проналажење праве комбинације ваше дневне собе заиста није тако тешко као што се чини, али за почетак морате изабрати стил дневне собе, и какву атмосферу желите да створите у њој: посао, умирујуће, тонирање итд

Дизајн тапета у траци у дневној соби (унутрашња фотографија)


)