Необична лила интеријера дневни боравак: 3 плоче и фотографије

Боја јоргована у дневном боравку помаже у стварању романтичне и угодне атмосфере, а приликом одлучивања о дизајну дневног боравка, многи се заустављају на питању - која боја одабрати за дизајн просторије. Дневни боравак је намијењен за опуштање и опуштање, као и за окупљање свих чланова породице и пријатеља. Стога је избор боје веома важан. Треба имати на уму да одлука о боји собе утиче на психолошко стање власника. Раскошна унутрашњост у дворани може изабрати не свакога.

Утицај боје јоргована на психолошко стање

Љубичаста боја формирана је од комбинације црвене и плаве. Ове две боје су веома јаке и емоционално богате. Боја јоргована је светлија нијанса љубичице.

Боја јоргована је смирујућа и радосна. Намењен је дизајну дневне собе изузетних људи.

Боја јоргована може уронити у другу реалност. Захваљујући њему, атмосфера постаје блага, прозрачна, готово неважна. Ову карактеристику треба користити за стварање места за одмор и приватност.

Типично, нестандардне и креативне собе за госте су уређене у лила боји

Карактеристике лила боје:

 • хармонија;
 • једноставност;
 • Мекоћа.

Међутим, треба имати на уму да је ово јака боја. Има снажан ефекат. Стога, за неке људе, он једноставно не може приступити физичком и емоционалном нивоу.

Угодна дневна соба у јоргованим тоновима

Боја јоргована има много нијанси. Па изаберитеодговарајући ће бити прилично тежак. Прије поправка потребно је проучити све боје. Користите посебан програм који визуелно уводи будућу дневну собу у овој боји.

Ружичаста боја се комбинује са различитим нијансама и бојама. Али да би их исправно одабрали, потребно је да се упознате са варијацијама највише лила боје.

Боја јоргована може се комбиновати са различитим бојама, а главна ствар - да су у хармонији једна са другом

Тако ће светли јорговни нијанс бити комбинован са одређеним бојама, тамним нијансама јоргована - са цвећем потпуно другачијим. Важно је одабрати праву комбинацију. Иначе дневни боравак неће бити хармоничан, већ налиописто.

Могућа комбинација боја

 • Бледо-љубичаста.Комбиновано: беж, љубичаста, жута, плава, љубичаста, златна, плава, кајсија.
 • Засићен-јоргован.Комбиновано: грожђе, тамно смеђа, бисерна, тамно љубичаста, зелена, ментол.
 • Светло љубичаста.Комбиновано: са плавом, плавом, наранџастом, смеђом, црвеном, жутом, беж, светло јоргованом.

Свака комбинација мора бити унапред осмишљена и одабрана. Важно је запамтити да боја може много рећи о власницима стана и њиховим предностима. Веома важна ствар је исправна комбинација боје и стила дневне собе.

Боја јоргована и комбинација у унутрашњости дневне собе

Избор стила зависи од личних преференција власника стана, подручја <собе> ифинансијску позицију. Избор боје за дизајн ентеријера зависи искључиво од индивидуалних карактеристика власника дневног боравка.

Боја јоргована савршено комбинована у ентеријеру. Важно је пронаћи праву боју за одређени стил.

Одлична опција за модерни дневни боравак је хи-тецх стил, у којем је љубичица комбинована са тамним бојама

Важно је правилно комбиновати третман зидова, плафона, подова, намештаја и украсних предмета. Боја увелико утиче на хармонију дневне собе. Стога, стил унутрашњости мора бити изабран са бојом.

Наношење лила боје у различитим стиловима:

 • Цлассиц.Комбинација јоргована и млека, крем, бела.
 • ВинтагеКомбинација јоргована и плаве, зелене салате, ружичаста.
 • Висока технологија.Комбинирајте лила и сиву палету, црну, белу, сребрну.

При избору комбинација важно је обратити пажњу на осветљење просторије. Код јаког светла, боје ће изгледати другачије него у тамном светлу. Ово треба увек узети у обзир.

Дизајн хале у јоргованој боји

Дворана у лила боји ће изгледати мистериозно. Његово расположење може се променити у зависности од боје којом ће се комбиновати јоргован. Дневна соба може бити разиграна или мирна.

Боја јоргована се преноси у други свијет у којем је стварност омеђена бајком.

Дневна соба, украшена јоргованом бојом, изненадит ће госте необичним дизајном

Ова боја ће изненадити све госте. Он ће рећимистерија и сањарост власника дневне собе. Ова боја је савршено у комбинацији са многим нијансама, што вам омогућава да мењате оптерећење боје.

варијанте комбинација

 • Вхите.Боју јоргована учините транспарентнијом и изражајнијом. Можете користити неколико нијанси јоргована, што доприноси атмосфери звучника. Соба ће бити деликатна, али у исто вријеме карактеристична и изванредна.
 • Зелено.Важно је правилно комбиновати светле и тамне нијансе. На пример, ако узмете тамно зелену, јоргован би требао бити светлији. И обрнуто. Такођер, зидови могу имати свијетли јоргован нијанс, онда би намјештај требао бити тамно зелене боје.
 • Бровн.Обе боје се опуштају и стварају меланколичну атмосферу. Комбинација ових боја ће инспирисати опуштање, спавање и опуштање. Ако је дворана дизајнирана за ове сврхе, онда ће се таква комбинација уклопити јер то није могуће успут.
 • Црвена.Заједно, ове двије боје носе снажно емоционално оптерећење. Ова атмосфера комбинује мистерију, страст и немир.
Избор боје треба да зависи пре свега од утицаја боје на емоционално стање власника станова. Ако је, из неког разлога, комбинација боја самодеструктивна или досадна, то не би требало да толеришете. Одлуке о бојама позивају се на позитиван утицај на ментално стање.

Опције дизајна ентеријера лаванде (видео)

Дневни боравак може бити распоређен у различитим бојама. За људе, изванредне и сновите ће се уклопити у љубичасту боју. Само по себи, ова боја се смирује. Али унутрау комбинацији са другим бојама, производи различите ефекте. Веома је важно пратити како се боја дизајна користи у боји јоргована. То зависи од избора боје, с којом се може комбиновати на најбољи начин.

Дизајн дневне собе од јоргована (унутрашња фотографија)

)