Најбоље сорте жуте малине

Сви земљаци желе да се узгајају на свом подручју нису једноставне бобице, воће и поврће, већ занимљивије и необичне биљке. Да сачувате све око себе и гледате вашу жетву са ентузијазмом. А да то не учините није довољно тешко, довољно је да у башти узгајају жуте малине. То је веома ретко, али ако покушате да га растете бар једном, онда једноставно није могуће одустати од овог подухвата. жуте сортемалинене само да пружају корисне бобице, већ и украшавају викендицу.

Главне предности жуте малине над црвеним малинама

Жуте бобице садрже минималну количину киселина, тако да су слађе и сочне на укусу од црвених малина.

Њихов састав не укључује, у ствари, антоцијанине (ово су елементи за бојење у траговима), па се бобице могу додати вашој дијети за дјецу и труднице. Високи нивои фолне киселине указују на предности воћа, жута малина јача здравље, чисти крв, уклања вишак течности из организма и одржава имунитет на одговарајућем нивоу. Такође, вреди јој платити, малина помаже у стварању нових ћелија.

На исти начин као и црвене бобице, жута малина се сматра одличним средством за избацивање. Помоћу њега топлота се смањује, зној из тела се приказује. Жута малина уклања проблеме са цревима и уклања токсине.

Когато работает житние малини

Наравно, нема ништа укуснијег бобица у свјежем облику! Међутим, жуте малине такође праве пастиле, мириснеџем и компоти. Из ње пеците пите, пите.

Карактеристике узгоја жутих малина

Готово све сорте жуте малине сматрају се поправкама, тј. Онима који доносе жетву два пута годишње. Апсолутно све сорте имају одличан принос усева, од једне биљке можете сакупити око 8 килограма бобица, чија маса варира од 6 до 12 грама. Сорте су отпорне на нагле промјене температуре, неочекиване нападе штеточина.

Неки туристи тврде да пресађивање малина не може бити, јер престаје да задржава облик. Исто важи и за њене бобице. Ове изјаве нису лаж, али треба напоменути да се оне односе само на старе сорте жуте малине, док нове имају облик и бобица и сам грм.

1. "Жути див".Сорте одговарају семиремонту. Друго плодоношење пада у јесенском периоду. Сматра се врло слатким из сортних таблица. Јагоде веће величине, једна тежина око 10 грама. Малина угодно мирише. Ако жетву жетве на време, онда се неће распасти. Јагоде се могу користити у комерцијалне сврхе, јер малине не цуре или нису оштећене током транспорта. Ако ћете се бринути о квалитети и правилној њези, онда из једног грма можете скупити око 7 килограма усева. Грм је висок, са разидидним гранама, брзо формира бочне избојке. Малине могу да издрже хладну зиму, отпорну на болести.

2. "Јутарња роса."Малине се сматрају једним од нај мириснијих. Јагоде су великешарени, тежина од око 8 грама. Кушајте мало киселости. Од једне биљке можете скупити око 4 килограма усева. Сам грм је низак (1,6 м), расте равно, стабљике су јаке и снажне. Не захтева посебну негу, има одличну отпорност на разне болести. Прва жетва доноси у јуну, а друга је ближа мразу. Постоје врсте "Морнинг Дев" које доносе жетву једном годишње.

3. "Сластон је жут".Винтаге доноси једном годишње, односи се на сорте средње класе. Уз правилну негу, она може издржати лагану хладну, али дуге и тешке зиме не могу преживјети. Биљка је веома отпорна на штеточине и болести. Бобичасто воће је чисто или жуто или бело-жуто. Величина није превелика, маса једне малине је око 5 грама. Имају цидну арому и десертни укус. Од биљака бобице се не потапају, али нису прилагођене за превоз. Квалитетном негом из једног грма можете добити око 7 килограма малине. Грм је низак, са раисидними гранама, пуца без шиљака.

4. "Росианитса" или "Иарославна" или "Брусвиана иеллов".Односи се на сорте средње класе. Жетва доноси два пута годишње. Узгој малина је бољи у јужном региону. Карактерише га два периода плодности: 1 - од средине јуна; 2 - од средине августа. Јагоде су укусне, светло жуте, тежине од око 8 грама. Бродови се могу транспортовати и пресадити. Из једног грма излази да скупи око 3 килограма усева. Грм је висок 1,7 метара. Није потребно везати га. Практично нема бодља.

5. "Фолголд". Односи се на поправак сорти. Не плашим се болести. Јагоде су веома мирисне, слатке, десертне, са тежином од око 6 грама. Из једне биљке излази да скупи око 6 килограма малине. Плодоношење је дугачко, грм је јак, гране су разидне, потребна је потпора, јер достиже висину од око 2,6 метара.

6. "Оранге мирацле".Односи се на поправке сорти. Попут својих сељана због непретенциозности. Подноси све зиме, било какве хладноће или мразеве. Не може напасти штеточине. Јагоде су лагане са наранџастом нијансом. Структура је веома густа, тежина једне бобице је око 5 грама. Малине не падају са биљке, могу се транспортовати. Из једног грмља излазите да скупите око 2 килограма усева. На висини малине достиже око 1,6 метара, па му је потребна подвезица.

Фулгол.Савршено се доказао у сушама и ниским температурама. Плодови јантарне боје, слатки, мирисни, тежина једне бобице је око 8 грама. Лако се креће од места до места. Висина грма достиже 1,5 метара.

Жуте малине тек почињу да освајају срца чувара, онда не будите удаљени, покушајте да узгајате било коју најбољу оцену жуте малине, а ваше подручје ће увек бити јединствено и његов врхунац.