Најбоље сорте грожђа у вашој колиби

Искусни туристи и вртлари никада нису питани о избору грожђа, често заинтересованог за придошлице. И то је тачно, јер пре него што нешто посадите, морате пажљиво да размислите детаљно. Узгајивачи преферирају десет врста грожђа. Али не заборавите да свако има свој укус, па овај списак резимира мишљења многих професионалаца.

Бест Грапес:

1. Аркадиа.Ово грожђе је украшено не само приватним објектима, већ и огромним плантажама. Сорта је препозната захваљујући одличном приносу и брзом животу. Такође се односи и на рано грожђе. Аркадија је откривена у великим кластерима, који по тежини могу достићи 3 килограма. Односи се на сорте са месом и сочном пулпом.

2. Уживање.Ово грожђе спада у све десетине најбољих сорти. Као и Арцадиа, он припада раним врстама. Његова главна предност је да бобице не пуцају и не труле. Да, а проценат појаве болести и штеточина на грожђу је практично нула.

3. Кишмиш бели.Мало је људи чула за то, грожђе има широке бојице у облику цилиндра. Величина је мала (око 250 грама), али бобице су веома меснате и укусне. Овај тип је веома тражен, како међу својим творцима, тако и међу купцима. Кисхмисх бобице помажу људима да се ослободе иритација и нервних поремећаја. У њима нема пољубаца, кожа је танка.

4. Цодребан.Врло лијепаформе Односи се на сорте Молдавије. Цодреана је једноставно незамјењива, јер доноси богату и укусну жетву, рано сазрела и има велике тамноцрвене бобице.

5. Женски прсти.Сви такви туристи знају за такво грожђе. Облик бобица - овал је благо издужен без сјемена. Мали грмови. Они нису слатки, али се не разликују у вишку киселине.

6. Плевен.Он се показао као један од најпродуктивнијих грожђа, јер количина жетве увијек прелази очекивања. Очигледно, за то је укључен у првих десет најбољих сорти. Купи грожђе Плевен може бити практично било гдје у земљи. Отпоран је на временске прилике, способан за пењање по било којој земљи.

7. Супервалент елегантно.Рано сазријевање, отпорно на прехладе, суше и разне природне појаве, готово се не разболи. Сорта је велика, добра бобица. Плантажа је једноставно елегантна и не захтева посебну бригу. Његови гроздови не труну, а бобице се не пуцају, па грожђе има трговачки изглед.

8. Лаура.Ова сорта се појавила не тако давно, али се већ доказала на најбољој страни. Зрело у исто време када и Ентузијазам. Има дуге жуте бобице. Она сазријева брзо, без икаквих проблема, издржава и јаке мразеве.

9. Кесха-1.Потомак хобија, и он је укључен у извођење нових хибрида. Доноси велику жетву, брзо сазрева, отпорна је на болести. Популаран и за почетнике и за искусне вртларе.

10.СтразенскиЗатвара десет најбољих сорти грожђа. Може да издржи сложену конкуренцију. Главна предност је да сорта може да преживи и расте чак иу веома сухим данима. Има округле плаве бобице које формирају велику гомилу бобица. Неки од њих се чак не уклапају у канту за 5 литара. Сорта можда није сазрела ако је јако преоптерећена, тако да се број кластера мора пратити.

Ово су најпопуларније врсте одабиром једне од њих - никада нећете пожалити.