Најава за сигурносне системе: Главна вриједност је људски живот

Од памтивијека, људи су се бринули о својој сигурности и научили да преносе различите сигнале како би пријавили пријетњу од невоља. Савршенство техничких иновација није учинило задатак људи мање важним: у ту сврху добро значи све.

"Пажња, ватра!"

Научни и технолошки напредак омогућио је побољшање система алармних порука. Детектори свјетлости за сигурносне системе - техничка средства сигурносног и ватродојавног система, намијењени упозоравању свих који се налазе на или у близини мјеста кршења, а који могу бити:

  • продирање у заштићени објекат;
  • паљење или мирис.

Додатне функције уређаја су повезане:

  • спровођење мјера евакуације из просторија, указујући на пут до излаза;
  • обезбеђивање позадинског осветљења у затвореном простору у мраку.

Уређаји мале величине на комбинованој дијети намијењени су за 24-сатни рад. Могуће је имати два пара енергетских терминала који су паралелно прикључени за повезивање више уређаја.

Уређаји изгледају овако: стробоскопска лампа или сигнални уређај који се састоји од ЛЕД диода високе свјетлине у прозирном кућишту, црвене боје. Уређај трепће на одређеној фреквенцији, умножавајући звучне или говорне сигнале опасности.

Према међународним стандардима, црвена боја захтијева хитно заустављање са накнадним уклањањем опасности и провођењем мјера евакуације.

Правила која спасавају животе

На тржишту постоји много домаћих и страних произвођачапроизводе производе за осигурање објеката. Модели представљени на сајту хттпс://цомалфа.ру/цатегори/оповесхатели-световие/онлине продавница задовољит ће и најзахтјевнијег купца.

Приликом одабира модификације, не заборавите правила за инсталирање уређаја. Сјетите се најзначајнијих од њих. Детектори свјетлости за сигурносне системе могу назначити смјер вожње и морају бити инсталирани на одређеним мјестима:

  1. Коридори дужи од 50 м у интервалу који не прелази 25 м, на кривинама.
  2. Не изнад два метра.
  3. У дворанама, биоскопима, стамбеним зградама и предузећима у којима се може смјестити више од педесет људи, обавезно је постављање ознака изнад излаза ван.
  4. На наведеним локацијама, на основу техничких услова.

Ако се напајање електричном енергијом врши из електричне мреже, оно је укључено у главно освјетљење.

Потребно је запамтити да је куповина светлеће диоде одговорност свих који су одговорни за животе људи на послу или у мировању.