Монтирани вијенац (29 фотографија): изабрати дворедни, троредни и један ред за завјесе, дужину стропне алуминијске гуме

Завјесе у собама - ово је предиван украс просторија. Обично се преферирају округли вијенци, иако је распон таквих производа прилично широк. Ако постоји проблем са постављањем оваквог вијенца, овај задатак можете ријешити куповином гума.

Карактеристике

Вратни зупчаник је плоча на којој се налазе уздужни жљебови клизача. Ова трака се састоји од:

 1. Гуме од пластике или метала одређене дужине.
 2. Паре завршних капица које не дозвољавају кукама да исклизну из жљебова.
 3. Елементи за повезивање. Користе се ако гума има недовољну дужину. У овом случају, требало би га повећати.
 4. Делаиертра. Ово је шипка која се користи за чврсто затварање жалузина. Омогућава замрачење просторије.


Постоје вијенци на којима постоје власници или заграде. По броју редова производи се деле на неколико типова:

 • Једноредни. Уз помоћ таквих надстрешница може се причврстити само један текстил. Намењен је само за завјесе мале тежине. Управо из тог разлога у њега је укључена и тканина са једнослојном драперијом или лаком.
 • Дворедни. То су класични вијенци, који се често користе у модерним апартманима. Обојени су тилом и завесама.
 • Троредни. Њихова посебност је универзалност. Трокраки вијенац гуме је потребан да би се формирале сложене композиције, гдје је трећи слој ламбрекуин.Класификација

Купци гума купују често, тако да постоје многе врсте таквих завеса. Производи су категорисани према одређеним критеријумима:

 1. Материјали. Такви производи се обично израђују од алуминијума и пластике. Неки модели имају дрвене елементе који дизајн чине префињенијим и разноликијим. Алуминијумски вијци имају високу поузданост и стабилност у механичком утицају на њих. Они су само сребрни, а пластични производи су обично бијели. Дужина алуминијумских и пластичних гума на плафону може да достигне 6 метара.
 2. Карактеристике употребе. Гуме су подељене на производе који су дизајнирани за веома тешке завесе и опције за материјале који су од велике тежине.
 3. Образац. Корице су равне, савијене. Постоје криволинијски вијенци сложених облика, али то није уобичајено, јер се изводе само по појединачном налогу.
 4. Врста контроле. У класичним врстама постоје само привјесци, у којима случају завесе треба отворити рукама. Али за данас постоје модели где су куке причвршћене на посебан конац. Ово вам омогућава да померате платно са електричним мотором. Такав модел ће бити допуњен даљинским управљачем, другим уређајем за управљање.предности

Пинворм цорнице је јединствен дизајн који може постати украс сваког ентеријера. Такви производи карактеришу бројни позитивни квалитети:

 1. У производњи таквих производа кориштени су само квалитативни материјали, што повећава вијек трајања њихових услуга.
 2. Широк асортиман модела омогућава вам да приликом куповине штапа изаберете такав модел који ће се најбоље комбиновати са дизајном завеса, завеса.
 3. Производ је високе трајности, тако да се може користити за причвршћивање жалузина, које имају велику тежину. Такве завесе могу висити и више од два.
 4. Што се тиче цене, она је прилично приступачна. Из овога произилази да је могућност постављања таквог вијенца готово сватко тко жели.
 5. Уређај за пнеуматике ће омогућити инсталацију чак и таквој особи која нема никакво искуство. Монтажа надстрешнице може бити на плафонима од гипса, као и на затезним строповима.Ако се вијенац користи погрешно, може се сломити. Посебну пажњу треба посветити употреби оних дијелова који долазе с вијенцем у комплету.

Често се пластика користи за стварање таквих производа. Дужина може бити различита, са максималном величином - 3 м. Ширина одређује број колосека на којима се налазе завесе.

Дворедни аутобус се може назвати најпопуларнијим, јер се поставља на завесу и тил. Ово је класична опција. Важно је напоменути да величину треба изабрати у складу са условима и личним захтевима.

Имајте на уму да гуме могу бити не само јасне, већ и закривљене. То је разлог зашто се они могу користити за прозоре. То су намотајне конструкције на сувом зиду.


Вреди напоменути опције боја у дизајну. Стандард, наравно, је бела гума. Можете изабрати било коју другу нијансу. Ово је такођефабричку боју, или премаз који можете сами израдити - уз помоћ специјалних материјала за лакирање и лакове купљених у радњи.

Вијци за гуме су различитих величина. У зависности од величине, у зависности од стила, можете без напора покупити завесе. Стандардни производ има неколико врста ширине - 350 цм, 400 цм и друге.

Врло важна предност производа је одсуство размака између стропа и овјеса. Због тога ће дужина завјесе бити много већа, због чега ће видљивост повећати висину просторије.

Приликом монтаже на зид користе се конзоле. Када се монтира на плафон, носач није потребан.


Немају сви модели вијенаца додатак у облику закривљених уметака. Користе се као декор и имају искључиву употребу. Типично, декор гума - облога од пластике и дрвета.

Привлачност таквог производа - у његовој универзалности. На пример, у дворедној гуми постоји могућност да се налази непосредно уз прозор или да се савије као отвор еркера. Можда се чак и не фокусира на прозор.
Ако је дечија соба за различиту децу одвојена текстилном нијансом са овим производом, можете успешно одложити простор на поду. Деца ће бити заштићена од различитих удараца.

стилови

Има доста завеса, као и саме вијенце. Следеће су најпопуларније:

 • Француски стил. Да би ове завесе користиле транспарентну тканину или свилу,који су густо сакупљени у фестонима.
 • Италијански стил. Завјесе су врста вертикалних платна, које имају врпчасте куке или везице. Они су рафинирани, лагани и необични.
 • Роман стиле. Такве завесе имају хоризонталне наборе. Они су причвршћени за плафон и подигнути посебним механизмом.Закључци

Вијенци гума омогућују кратко вријеме украшавања прозора просторије завјесама. Ови производи су доступни и једноставни за употребу. Ако имате прилику купити такав вијенац, немојте размишљати о избору. Аналоги су компликованији.


Приликом одабира вијенца гуме ријешит ће се неколико задатака: фиксирање, надопуњавање декорирања простора бојом, јединство стила.

О томе како да сами инсталирате вијенац гуме, погледајте испод.