Монтирање пода глина, као што је то урађено, технологија везивања глине

У модерној згради поред последњих генерација грејача - минералне вуне, стиропора и, без губитка своју позицију и проширени глина, најпознатији и захтевао пражњење природног изолације. Његова као изоловани материјала у широкој употреби у прошлом веку. Али до сада није изгубио своју релевантност, дала свој добре перформансе и релативно ниску цену.

Шта је проширена глина

Материјал представљен у облику малих гранула добијених у фабрици, као резултат отпуштања глину у специјалном пећи бубња. Различита технологија припреме сировина, који су глина или шкриљца рок и бубњева екрани, проширио глина даје другачији густину и облик у складу са ГОСТ 9759-76. Екпандед глина се користи не само за уређаја кошуљице, али иу производњи лаког бетона, који је лак за пуњење уређаја за одводњавање поља су такође користе као плафона изолација, грејање, екстеријера воде система у уређење за загревање травњака.

Мали део житарица због отицања стицања сировине, што се постиже излагања високој температури глине.

Коротко о технологији производње експандираног глине

У зависности од стања и изгледа сировине користи једну од неколико технологија, чиме је керамзит

 • вет процес;
 • дри;
 • од масе сличне праху;
 • са влажном глином.

У мокром поступку, сировина са високом влажношћу има готово течну конзистенцију и зове се папуча. У том стању маса полупроводника улази у бубањ типа пећи, где под утицајем високе температуре и гаса постаје врста гранула или куглица. Метод је свјестан трошкова, с обзиром на високу цијену извора топлине, за уклањање вишка влаге из сировине. Међутим, овом методом је могуће увести одређене додатке у експандирану глину, која повећава њене техничке карактеристике, као и за чишћење масе од различитих инклузија у облику камења и других непожељних компоненти.

Сува метода укључује дробљење сухих сировина, ако се глина излучује у облику камења. Након тога, смрвљена маса улази у бубањ типа пећ, а онда све по једној технологији. Сличан метод је најједноставнији и најекономичнији.

Производња глина из прашкастих сировина састоји се у примарном дробљењу глине практично до прашкастог стања, након чега се разређује водом. Као резултат тога, маса налик пластелину, из којег се праве округле или кубичне грануле.

Најновији метод производње глина је сличан производњи црвене опеке, јер се сировина влажи и шаље у посебан миксер, гдје се добија у облику глине стрмог тијеста, које се пролази кроз прешу или ваљке с рупама. На излазу се налазе пелете цилиндричног облика, које улазе у пећи, гдје се суше и синтерирају.

ПослеПролазом фазе хлађења, која се одвија са фазним смањењем температуре како би се обезбедила потребна јачина експандиране глине, грануле улазе у фракциону комору, где им се даје одређена форма.

својства експандиране глине

Популарност гријача од глине не нестаје због његових карактеристика:

 • Екологија, јер је производ направљен од природних природних сировина.
 • Висока механичка чврстоћа добијена као резултат синтеровања глинених гранула до стања камена.
 • Одлична топлотна изолација због присуства најмањих ваздушних комора у материјалу, које се формирају у фази изливања глине. Десетметарски слој експандиране глине у својој способности да складишти топлоту замењује полумерски зид од опеке и дрвену конструкцију од 30 цм.
 • Отпорност на нагле промене температуре.
 • Отпорност на пожар.
 • Трајање операције.
 • Подношљивост са киселинама, алкалијама и другим хемијски агресивним супстанцама.
 • Мала пропорција не прелази 600 кг /м3, што чини гријач чак и прекривен великим слојем не врши велико оптерећење на подлогу.
 • Ниски трошкови са добрим техничким подацима.
 • Способност да се огради глина на било коју земљу, до земље.

У присуству многих позитивних својстава материјала једини је недостатак - способност апсорпције влаге у великим количинама. Али овај недостатак је услован, и односи се на грејач експандиране глине, који без сна спавазаштитни површински слој. На пример, за регулацију баланса воде у земљишту, посебно се додаје глина, где је засићена влагом и даје је када се земља суши.

Употреба експандиране глине у грађевинарству

Најчешће се материјал који се прави у три варијанте - глинени шљунак, дробљени камен и песак, користи у таквим радовима као кошуљица од глине.


Керамзитни шљунак, чији се пречник гранулира у распону од 5-40 мм, користи се за полагање слоја који се загријава на подовима, плафонима, цијевима за гријање.

Шљунак добивен од синтероване глине разликује се од шљунка по свом облику и величини гранула, која у ширини варира од 10 до 14 мм. Керамзит се најчешће користи у производњи лаког бетона.

Керамзитни пијесак, како произилази из назива, направљен је са величином грануле која не прелази 5 мм у пречнику. Користи се при слагању естриха мале дебљине.

Типови експандираних глинених кравата

У зависности од функционалности просторије и типа изолације пода конструкције, могуће је направити облагање пода глиненом глином користећи једну од неколико технологија:

 • полусухи остаци;
 • мокро;
 • суво.

Али са свим технологијама, препоручује се употреба глина са различитим величинама зрна како би се повећала густина гријача.

полусухи естрих

Уградња пода са глинаром полусухог типа је много лакша од свих осталих опција. Ако се слажуглина треба да покрива приземље или земљу у приватној кући, онда пре свега, пре него што се направи естрих, потребно је створити препреку за приступ влажности земљишта до грејача. Као хидроизолација под вијком одговарају свим материјалима мембрана, рубероид, пергамент, па чак и јефтин полиетиленски филм.

Оно што је најважније, спојеви хидроизолационих материјала, који су затворени са фластером од 10-15 цм, морају бити запечаћени бојом или обичном траком, ау случају фолијске траке помоћу исте траке.

Темељ треба очистити од смећа ако је ово тло равномјерно и затегнуто. Након тога можете инсталирати хидроизолацију. Ако у подземном простору постоје електрични каблови или ожичење, које ће се убудуће појавити у поновном захвату, оне се морају поставити у посебне кутије или валовиту цијев. Након тога, потребно је одредити ниво горњег дијела глинене експандиране глине. Да бисте то урадили, користите водени или ласерски ниво. Хоризонталне ознаке се постављају на зид помоћу конвенционалног маркера или оловке.

На ободу просторије потребно је оставити зазор ширине 8-10 цм за накнадну уградњу гријаћег слоја, који истовремено обавља функцију и звучни изолатор, јер се бука из сусједних просторија добро шири преко спојева плоча за прекривање.

Напомена: Плоче преклапајућих комада су прилично повољне за наручивање на локацији представништава ЗБВ постројења. По ценама се испоставља да је профитабилније.


На припремљену површинуКерамзит се сипа и равна се дрвеним правилом које изгледа као грабље, али без зуба. Затим се на експандирану глину постави арматурна мрежа (по потреби) и излије се текућа отопина цемента тако да глинени иловасти шљунак упија потребну количину влаге. У супротном, гријач влаге ће узети из отопине, која ће покренути главни естрих, што ће резултирати у његовој снази ће бити недовољно, а површина пода је неуједначена.

У другој верзији, када је изолација пода са глином проширена преко сувог филма гријача, што не допушта да влага продре у грануле.

Вет тие девице

Глетерица са глиницом, која је влажна са десне стране, може се назвати глидит, с обзиром на састав смеше и технологију производње.

У првој фази потребно је израчунати колико ће бити потребно за експандирану глину, пијесак и цемент, зависно од функционалности просторије, очекиваног оптерећења на поду. У стамбеним насељима, по правилу се користи мешавина, у пропорцијама 1: 1: 3: 2, где:

 • цемент и вода се користе у једном делу;
 • цлаидите -2 партс;
 • песак -3 дела.

Потребна запремина смеше израчунава се једноставно множењем површине пода са дебљином везе, узимајући у обзир неједнакости базе. Хоризонтални ниво готовог тла се одређује тачно као у претходној верзији. Слично томе, постављена је хидроизолација и гријач дуж периметра или траке за пригушивање.

За припрему смешеПотребан вам је велики капацитет, где глина први падне и сипа воду за 10-15 цм изнад њеног нивоа. Ова процедура је потребна тако да порозна структура експандиране глине апсорбује онолико воде колико је потребно. Степен апсорпције је одређен бојом гранула које се мењају. Треба да потамне. Након тога се у посуду додају цемент, песак, вода, а када је потребно, додаје се вода и све компоненте се добро мешају.

Прије полагања мјешавине керамсит бетона на подлогу, потребно је уградити свјетионичарске трачнице на нивоу који ће омогућити квалитетнији и бржи рад. Свјетионици се могу израдити од дрвених шипки или металних профила. Морају бити чврсто причвршћене на основној основи, тако да се не би померале са свог места током лијевања слоја керамичких плочица. Мешавина се излива између трачница за фарове и поравнава се са правилом, које мора бити израђено такве величине да његове ивице леже на светионицима. Онда ће се кретати дуж њих дуж шина, а испуна ће бити једнака.

Препоручује се да се смеша напуњена игличастим ваљком намотава како би сви мехурићи ваздуха изашли из смеше, а грануле заузеле компактан положај.

Након неколико дана моћи ће се премјестити или направити секундарни компензацијски премаз, будући да се не може постићи савршена једнакост за завршну обраду глина, с обзиром на величину гранула.

Проверите да ли је земља сува или не, то је народна метода. На вијак се стави стакленка или стакло, са доњом према горе. Након неког времена, ако влага још нијеИспарава из мешавине експандиране глине, на зидовима посуде ће се појавити капи кондензата. Тако да није могуће ходати по таквом поду.

Како направити суви вијак


Суштина ове методе је употреба експандиране глине и листова влаге отпорног сухозида, прешане вишеслојне шперплоче или иверице. Предности овог метода су следеће:

 • у одсуству прљавштине;
 • лако је радити на физичком плану;
 • лака инсталација комуникацијских мрежа у подземном простору;
 • минимално оптерећење на поду, што је посебно значајно када се такви радови обављају у зградама старог фонда;
 • максимални степен топлотне изолације;
 • могућност експлоатације одмах након рада.

Испуњење сувих веза почиње припремом базе. Потребно је уклонити старе подне облоге, смеће, затворити велике пукотине и пукотине. Након тога, испод експандиране глине на спљоштеној бази, шири се слој хидроизолације. Траке материјала наслагане су преклопом, чија је величина обично 10-15 цм, а обликовани спојеви се лијепе траком. У том случају, хидроизолациони материјал треба да буде инсталиран на зидовима, нешто вишим од нивоа будућег пода. У будућности видљиви остаци хидроизолације могу се лако обрезати и прекрити лајснама. На ободу просторије налази се трака за пригушивање, која служи за ублажавање буке покретних плоча горњег слоја сувог естриха.

Сада морате хоризонтално поставити водилице свјетионикаједнак Да бисте то урадили, морате имати следеће уређаје и алате:

  \ т
 • ласер или ниво воде;
 • одвијач;
 • одвијач;
 • завртњи жељене дужине.

Хоризонталне ознаке се постављају на зидове. Беацон трачнице или метални профили изложени су гипсу раствора гипса у складу са означеном хоризонталом. Зашто отопина гипса? Одговор је једноставан, гипс, за разлику од цементног песка, који се практично одмах привија, очигледно штеди време.

Између светионика треба да буде ширина једнака или мања од дужине правила. Керамзитни шљунак се сипа преко цијеле површине просторије, или у одвојеним дијеловима између трачница и поново се поравнава с правилом. Цлаидите треба бити мало увучен, који се користи за пластичне гратер.

Испод естриха се понекад поставља подлога у облику пјенастог полиетилена, који ће додати горњи слој плоча ГКЛ или другог материјала, високу стабилност и створити додатну буку.

Последњи корак је полагање материјала у два слоја. Приликом полагања плоча, морате се придржавати завојних шавова тако да се спојеви плоча доњег слоја налазе у средини горњег слоја. Између материјала се причвршћује уз помоћ посебних љепила или вијака. Шавови су залијепљени серпским појасом и стављени у кит.

Основна тачка чланка

Глетерица са глинаром ће помоћи да база буде топла, да створи потребну косину, са оптерећењем на потпорну подлогудизајн ће бити минималан. Избор технологије уређаја за спајање и врста експандиране глине зависи од функционалности просторије и очекиваног оптерећења.