Монтажа зидних панела властитим рукама

Монтажа зидних панела често се доживљава као поправак у економској класи. Али то није сасвим тачно. Уосталом, покривање собе таквим материјалом може имати огроман ефекат не само при решавању проблема јефтиног зида.

Инсталирање зидних панела је одлична опција за познаваоце трајности и удобности. И такође одличан начин да брзо направите козметички поправак у економској класи својим рукама. У продавницама су зидни панели представљени у великом асортиману: дрвени, пластични, МДФ, ХДПЕ, као и глатки, са отвореним шавом или имитирају различит рељеф и текстуру.

Упркос чињеници да је самостална монтажа панела у стану - то је ништа друго него јефтина унутрашња декорација сопственим рукама, али они такође имају експлицитне заслуге које значајно доприносе избору овог материјала. А главни од њих је да ће зидни панели трајати јако дуго и лако ће се чистити од разних загађивача, за разлику од тапета. Чак и ако их мала дјеца обоје у свим бојама дуге - лако ће их се очистити. Поред тога, ако је декоративни премаз оштећен, њихово демонтирање и замена се обављају једноставно и брзо.

За опремање зидова таквим материјалом потребно је да купите следеће:
• Темељни темељни премаз за обраду зида;
• Дрвене шине;
• Директно декоративни панели;
• Украсне угаоне шине у боји панела;
• Универзални грађевински лепак или каранфили без костију за уградњудекоративне шине.
• Саморезивање у одговарајућој количини;
• одвијач;
• Хацксав;
• Грађевински кламерица са залихама;
• Колица или стабилна столица.

Фаза 1"Калкулационо-мерно"

Као и сваки други ремонтни и грађевински догађај, постављање зидних панела властитим рукама почиње мјерењима. Користећи рулет, морате одредити висину од пода до стропа, као и укупну дужину зидова. На основу добијених мјерења могуће је израчунати површину реновираних простора.

фаза 2- "набава"

Надаље, неопходно је извршити куповину потребног материјала (по могућности са малом маргином).

фаза 3- "Конструкциа"
1. Чишћење зидова. У овој фази, морате уклонити стари декоративни премаз у његовом присуству (нпр. Тапете или плочице), као и видљиву контаминацију.

2. Обрада зидова раствором прајмера у складу са упутством.

3. Монтажа оквира на који ће се изводити уградња зидних панела. Може бити направљен од дрвених трачница, које су причвршћене за зид паралелно с подом. Удаљеност између монтираних елемената оквира нема посебан значај. У овом случају, четири реда шина су постављена тако да је плафон висок око 3 (три) метра. 4. Непосредно довршавање зидова са ПВЦ панелима. Да бисте то урадили, морате прво, са посебном пажњом, потпуно осигурати први панел. У супротном, ако се први панел инсталира искривљено, онда ће са сваком наредном закривљењем инсталације битиможе се видети јасније и јасније. За причвршћивање панела на решетку, користи се кламерица. Величина конзола зависи од дебљине материјала панела.

5. Ако на поправној површини постоје електрични прикључци и прекидачи, тада треба унапријед припремити отворе за њих. Такође, саме утичнице и прекидачи су боље купити заједно са куповином свих других материјала и алата, тако да се складно комбинују са панелима.

6. Након прекривања цијеле површине потребно је обрадити углове зидова украсним трачницама. Могу се "ставити" на љепило. И могуће је ојачати помоћу ноктију без огртача. Зидни панели су идеални за ходник, кухињу, дјечју собу. У овом случају, не треба мислити да је уградња зидних панела властитим рукама или једноставно овог материјала у потражњи само када се економска класа поправља. Не! Могу се савршено уклопити у сваку просторију, чак и тамо гдје нема потребе за јефтиним украшавањем зида.