Модерне тапете-слике на зиду: мајсторска класа властитим рукама

Сликарство израђено од тапета, омогућит ће вам да украсите зидове животног простора шарено, постат ћете оригинална декорација интеријера, а ријетко се користе декоративни материјали као декоративни елементи за додавање простора индивидуалности, шарма, елеганције. Дакле, питање како створити слику из позадине властитим рукама, занимљиве модерне мајсторе и само људе који желе експериментирати у интеријеру. Одмах морам рећи да сви радови направљени самостално нису серијски, стварају заиста јединствено умјетничко дјело.

Фото тапете - слике тапета у ентеријеру

Фото тапете се сматрају најпогоднијима за креирање таквог сегмента декорације као позадинске слике, јер је по својој природи испрва готова слика. Али овај сегмент захтева квалитативне ревизије, промене, јер није јединствен. Неријетко, упуте о дизајнерској умјетности препоручују кориштење фото тапета као позадину на којој ће се налазити други детаљи. Сви додатни елементи могу бити направљени од остатака након поправке позадине. Прекрасно уклапају остатке завршног материјала са другим цртежима или шаблоном, комбинујући тако да могу створити најнеобичније у елементима форме. Фото тапете се такође могу користити у производњи малих слика.

За то следите:

 1. Изрежите комад тапета.
 2. Направите руб других материјала.
 3. Направите занимљив оквир.

За израду слика најприкладније су тапете са геометријским обрасцем или фикцијомбиљни орнамент

\ т

Таква слика са фото-лопатицом изгледа сјајно и може украсити ентеријер било ког стилског правца.

Материјал са шаблоном: слике остатака тапета властитим рукама

Скоро сви приручници који дају савјете о томе како направити тапете слике властитим рукама савјетују у раду примијенити материјал који садржи много узорака, цртежа, слика, орнамента и различитих елемената. Чињеница је да све ове објекте треба резати како би се применили као радна јединица у креирању њихове необичне слике. Од њих ће бити коначни цртеж. Једнако важна акција је избор праве основе за будућу слику, која ће дјеловати као позадина.

Важно је да се позадина идеално комбинира са изрезбареним детаљима. У вези с тим, дизајнери не саветују да користите тапете у једној колор шеми.

Специјалисти препоручују да се користе остаци усјева или да се из складишта купе остаци материјала. Такође, мајстори нуде, пре него што почну да прикупљају своје уметничко дело, нацртати слику, мали план, који ће једноставно направити готову слику. То ће помоћи да се избегну грешке.

За поуздано фиксирање елемената на зиду, користите универзални лепак ПВА

Ако се елементи стварају директно на зиду, онда се цртеж мора нанијети на његову површину и тек тада се постепено прикупља.

Упутство корак по корак

Направите позадину сваки, нема ништа компликовано, главна ствар није журба и вођењеправила дизајнера:

 1. Фиксирање елемената на зиду је боље уз помоћ љепила ПВА или сличног алата за љепило. Ово љепило сигурно учвршћује елементе на зиду.
 2. Ако се планира да се у просторију постави неколико слика које су направљене властитим рукама, треба осигурати да се оне међусобно комбинују, било са позадином или са заплетом.
 3. Боље поставите слику испред улаза у собу. Елемент мора бити на највидљивијем месту.

Узимајући у обзир савет мајстора, можете учинити собу светлијом и занимљивијом. Нема посебних вештина за рад, али без фантазије и маште за стварање невероватне, јединствене приче биће тешко.

Модерне модуларне слике властитим рукама из тапета

Модуларне слике нису иновације нашег времена. Популарност овог феномена била је шездесетих година, када је у моди постојао стил минимализма. Овакав начин декорације поново је оживљен данас, у време када дизајн собе користи малу количину намештаја, а акценти се праве на посебним светлим елементима. Шта су модуларне слике? Ово платно је подељено на неколико сегмената, модула, али задржава једну причу.

Приликом креирања оригиналне слике из позадине, потребно је узети у обзир опћи стил интеријера, освјетљење, величину собе

Једна слика, подијељена на дијелове, гдје је сваки елемент смјештен на истој удаљености један од другог, другим ријечима.

Модули могу имати исте и различите величине. Није као да сами стварате модуларну сликуто је тешко. У ту сврху се обично користе фото тапете или репродукција готове слике. Можете узети било коју фотографију коју желите да штампате и примените је у раду.

Рад у фазама

Рад се изводи у фазама, у складу са сљедећим упутама:

 1. У зависности од цртежа, изаберите основу за слику.
 2. Користећи кламерицу за градњу морате се растегнути на подоквиру.
 3. Могуће је равномерно лепљење фотопринта из експандиране полистиренске пене.
 4. Детаљи треба да буду лагани и дебљине не веће од 1,5 цм
 5. .
 6. Слика се мора подијелити на сегменте.
 7. Одвојене дијелове слике треба залијепити за земљу.
 8. Распоредите елементе на зиду на малој удаљености један од другог, главна ствар је да се придржавате униформности слике.

Шема распореда модуларних слика на зиду

Модуларне слике имају једну особину. Сваки сегмент мора имати одређену маргину која преклапа цртеж. Стога је неопходно имати не само једну штампану тканину, већ и опште платно, подељено на одвојене елементе са залихом. Лакше је направити модуларне слике појединачних комада тканине растегнуте на оквиру. Изгледа елегантно и занимљиво, дизајнери препоручују почетницима да почну са једноставнијим опцијама.

Модуларне зидне слике властитим рукама: варијације

Модуларне зидне слике - цела композиција, подељена на сегменте.

Постоји неколико варијација у дизајну ове врсте слика, и оне су:

 1. Неколико слика може бити укључено и бесконачно.
 2. Величина дијелова може битибило који
 3. Основни елементи могу бити хаотични, или на једном нивоу.

Спектакуларне слике из течне тапете изгледају веома оригинално и увек привлаче пажњу домаћинстава и гостију

Овај спектакуларни унутрашњи детаљ, који краси собу, може постати главни нагласак у соби.

Модерне слике течних тапета властитим рукама

Данас се огромна количина завршних материјала користи за поправку и декорацију простора. Течни тапети добијају на популарности.

 • Када се нанесе на зид, не формирају се спојеви;
 • Могуће је поравнати зидове;
 • Материјал је еколошки прихватљив, даје добру звучну изолацију;
 • Тапете се могу поново објавити и не губе своје квалитете.

Декорација зида течним тапетама (видео)

Захваљујући течним тапетама можете креирати слике, целокупна уметничка дела. То је радно интензиван процес, али се свако може носити с њим. Приликом израде ремек-дела потребно је припремити зид, нанијети узорак или слику на површину, проширити тапете и почети стварати лопатицом 2 мм. Сваки фрагмент мора да се осуши одвојено.

Позадине (фото)


)