Модерне ламбрекине за кухињу 3 врсте

Захваљујући ламбрекинама могуће је побољшати изглед прозора Ламбрекенес су више декоративни него практични. Овај елемент унутрашњости има за циљ да сакрије везу завјеса с вијенцем и дода прозор софистицираности. Ламбрекуен се може објесити у апсолутно било којој просторији, али је посебно тешко одабрати такве текстилије за кухињу. Овдје сви елементи морају одговарати маси карактеристика, а да не затрпавају унутрашњост. Како одабрати ламбрекуенцхик за кухињу - читајте даље.

Ламбрекуенцхик за кухињу: фотографије и производи

Ламбрекини су намењени да просторији дају лепоту и удобност. Они скривају место повезивања надстрешнице са завесама, што простор прозора чини тачнијим.

Такви унутрашњи елементи се обично користе у ентеријерима са класичним или романтичним дизајном. У просторијама направљеним у хигх-тецх стилу, такви елементи се користе изузетно ријетко. Ако одлучите да уредите кухињске прозоре у благом помпозном стилу, онда ће вам ламбрекини бити одлични помагачи.

Приликом избора ламбрекина потребно је размотрити дизајн просторије и завесе

Какие ламбрекини:

 1. меке ламбрекине израђене су од исте тканине која се користи за шивање завеса. Такви производи падају у меке таласе и чине прозор елегантнијим.
 2. тврделамбрекине су направљене од предње и обложне тканине. Другим ријечима, такви производи се називају гангстери. Такође, круте ламбрекине могу бити направљене од комбинацијекабел и жица. Обично имају украс од чипке или цвијећа.
 3. Комбинованиламбрекини комбинују крути и меки производ. Посебно су лијепе и елегантне, тако да могу наћи примјену у сваком интеријеру.

Ове врсте ламбрекина могу се користити са различитим врстама завеса. Међутим, меки производи изгледају посебно добро са тилом, али чврстим са густом и равном постељином. Комбиновани ламбрекуин може бити украшен готово свим текстилима.

Приликом одабира завјеса за кухињске ламбрекуин, имајте на уму да вам римске, јапанске, роло завјесе, као и ролетне не одговарају.

Шта чини завјесе на кухињи с ламбрекином: фотографије и идејне идеје

Завесе са меким ламбрекином изгледају елегантно и величанствено, али са чврстим, суздржаним и грациозним. Тврди ламбрекин се обично састоји од једног платна са резом. Меке варијанте имају много саставних елемената.

Съдържа между ламбрекини:

 1. Свагје хоризонтални део ламбрекина. Обично се изводи у облику једног или више полукружница, које се могу налазити по цијелој дужини производа или покривати само једну страну.
 2. куицхеи руцхи су такође део меког ламбрекуина. Обично су између полу-крила Сваг-а.
 3. Жабаје део ламбрекуина, који се налази са стране прозора. Може имати различите дужине. Величина жабе је одређена величином прозора и кухиње.
 4. Краватаје ушивена у жабу. Он уопште није присутанламбрекини, али значајно ревитализују дизајн таквог производа.

Ламбрекини могу да се разликују по боји од завеса и завеса

Ламбрекин треба да се хармонично уклопи у унутрашњост. Треба да одговара боји других елемената просторије, као и нијансама завеса.

Исто тако, ламбрекуин треба одабрати у зависности од величине прозора. Најчешће су прозори у кухињи мале величине, тако да не постоје прикладни ламбрекини са много декоративних елемената.

За мале прозоре, морате одабрати прибор који не прелази 1/5 оквира прозора. Тканина не би требала бити јако свијетла и без великих цртежа и узорака.

Одлична за малу кухињу је уски правоугаони ламбрекин са малом количином кратких ресица. Такођер можете купити мали валовити прибор с четкама на једној страни.

Крути Ламбрекини је одлична опција која је погодна за мали прозор. Они не заузимају пуно простора и не одузимају превелики слободни простор.

Комбиноване асиметричне ламбрекине, ако имају право да бирају, такође могу украсити прозор. Пожељно је да је мекана ресица била само на једној страни ламбрекина.

Ламбрекуин хеигхт

Много зависи од величине ламбрекина. Од исправног избора висине овог елемента, то ће зависити од тога колико ће велики прозор изгледати. Такође, не заборавите на утицај облика и врсте таквог производа на распоред просторије.

Висина ламбрекина директнозависи од величине прозора и висине плафона. За прозоре који имају висину мању од метра не можете користити ламбрекине са великим бројем декоративних елемената, јер такви прибор смањују још мањи простор.

Треба изабрати такве ламбрекине, које ће се по величини складно уклопити у унутрашњост

Прозори у кухињи су ретко великих димензија, тако да ламбрекини које украшавају не би требало да прелазе 1/5 њих. Ако желите да подигнете прозор ниске разине, можете објесити вијенац изнад отвора за 15-20 цм и користити за његов дизајн 40-50 цм ламбрекуин.

Можете изабрати и ширину ламбрекуина у зависности од висине плафона. Тако, у апартманима са таваницама до 3 метра, највише ће се приближити авиони ширине 30-40 центиметара. За плафоне висине 3 метра можете одабрати пола метар ламбрекине. Ако имате стропове испод 2,6 метара, онда немојте бирати прибор који је шири од 15 центиметара.

Како шивати ламбрекуин на једној страни својим рукама

Специјализоване продавнице продају најзанимљивије и модерније новине ламбрекина. Међутим, њихова цијена је често прилично висока. Ако желите да добијете занимљив и модеран ламбрекуин, који је погодан као што није могуће за вашу кухињу, а затим то учинити са својим властитим рукама. Такав посао вам неће одузети много времена, али ће донијети пуно задовољства.

Материјали за израду ламбрекина могу се купити у продавници за ручни рад

 1. Изрежите шаблон тврдог дела ламбрекуина. Требало би да има ширину од 15, до 25 цм, а потребно је додати и величину обода вијенца одозго.
 2. Стенцил је изрезао једну ставку из прошивене тканине, двије су се одразиле с предње стране, двије су се одразиле од љепљиве мреже и једне од љепила флизелина.
 3. Сакупите круту плочицу у следећем редоследу: предњи елемент, лепљиву мрежу, прошивену тканину. Баците сендвич тако да сви детаљи буду заједно.
 4. На прошивену тканину на једној страни ламбрекина украшена полукружним елементом тила. У овом случају, такав дио тила треба да почне од центра и да буде већи са једне стране.
 5. Сакупити преостале предмете сљедећим редослиједом: мрежа, флизелин, фацетирана тканина.
 6. Причврстите чичак на врх производа. У овом случају, мекане половице би требале бити на врху, а круте на почетку резбареног орнамента.

Овај производ је апсолутно једноставан за израду, али изгледа врло занимљиво. Овај тип ламбрекуина је погодан за мали прозор у кухињи, али повећањем величине вађења, добићете производ погодан за декорацију великог прозорског оквира.

Такођер можете направити ламбрекуин искључиво на крутој основи. Да бисте то урадили, потребно је да завршите кораке описане у 1-3, прескочите 4 тачке, а затим следите упутства из параграфа 5 и 6.

Меке ламбрекине отежавају. Обично користе неколико врста тканина различитих боја. Међу њима је потребно шивати полукруг, жабу и куицхе, аи организоватификсирање елемента на вијенцу.

Меке ламбрекине за кухињу (видео)

Ламбрекини у кухињи - то није најбитнији елемент. Међутим, они ће соби додати још софистицираности и величанствености. Направите сличан прибор својим рукама, и задовољит ће вас већ дуги низ година!

Дизајн ламбрекуенцхика за кухињу (фото у унутрашњости)

)