Модеран стилски дневни боравак: 38 интерних фотографија

Лепа и модерна дневна соба - изводљив сан сваког човека у тематској штампи и у емисијама разних телевизијских програма спада у елегантан дневни боравак. Понекад се чини да је немогуће превести тако нешто у обичне смртнике. Због тога грађани журе да у каталозима нађу нај еклектичнију варијанту, што није најбољи начин да се утиче на степен удобности у соби.

Дизајн у стилском дневном боравку: избор унутрашњег решења

Потребно је одступити од параметара просторије, где је потребно створити угодну атмосферу. Почиње од степена осветљености величине. Супротно бројним грешкама, рад са кубним дневним боравком је лакши него са собом где су ширина и дужина различити. То се објашњава великом слободом у погледу намештаја намештаја. Ако у кући нема такве ствари, онда нема разлога за тугу.

Фински стил ће цијенити власници кућа које воле природне материјале

Дизајнери су развили једноставне препоруке које чине стилску дневну собу у било којој:

 1. Источни смјер ће се уклопити у унутрашњост просторије, гдје нема довољно природног свјетла. Други услов је недостатак великог броја намештаја. Различита функционална подручја одвојена су завјесама или оријенталним висећим декоративним елементима од бамбуса. Центар композиције је ормар и кауч;
 2. Власници приватних кућа ће ценити фински стил, заснован на употреби искључиво природних материјала. Визуелни центар је електрични или прави камин.Поред ње је кожни кауч, полица за књиге и тепих;
 3. Лакоћа минимализма се препоручује у малим просторима, иначе ће дизајн изгледати превише опустошен. Минимализам укључује употребу малог броја намјештаја. У исто време, у сваком смислу, требало би да буде функционална. На пример, доњи део софе се користи за одлагање постељине.
 4. Завршава листу уобичајених стилских решења за класични стил дневне собе. Његова основа је кожни кауч, природни тепих, масивни уређај за осветљење. Погодан је за простране просторије, где је проток природног светла регулисан завесама.

Модеран дизајн дневне собе: избор материјала

Одабир оптималног, по мишљењу власника станова, опције, морате ићи на избор материјала. Препоручује се одбити куповину готових опција за намештај. Прво, у кући није увек лако писати. Постоје случајеви када нестандардни параметри дневне собе знатно отежавају рад дизајнера. Због тога ће наручени намештај помоћи да се избегну многи проблеми.

Препоручује се одустајање од готовог намештаја и израда намештаја по наруџби.

Продавци намјештаја са искуством препоручују да пажљиво одмјеримо све предности и мане, посебно када је ријеч о одабиру дијелова будућег зида:

 1. Трајност - искуство показује да прекрасне фотографије не одражавају увијек суштину материјала. Треба имати на уму да се чак и висококвалитетни материјал не користи непрописнотраје више од годину дана;
 2. Висококвалитетни намјештај - намјештај је купљен да га користи, а не дивити се. Зато је потребно провјерити све механизме. Ако негдје нема глаткоће курса или нешто не изазива повјерење у дио поузданости, онда се од такве куповине треба напустити;
 3. Безбедност - без обзира на одабрани материјал, произвођач мора дати гаранцију квалитета. Ово посебно важи за породице са дјецом, старије особе и оне који пате од алергија;
 4. Финансијски аспект - природни материјали су скупљи од вештачких, али то није разлог за одустајање од издржљивог дрвета у корист мање презентабилне опције. Постоји много опција на новчанику од којих је лако изабрати праву цену. Главна ствар - за проучавање техничких карактеристика материјала прије купње.

Изаберите стил дневне собе: фаза практичне примене

Након прикупљања потребних материјала, морате их правилно поставити у унутрашњост. У малој спаваћој соби морате максимално визуелно повећати простор. Помоћ у овом кутном ормарићу са зрцалним панелима. Ставља је испред врата, тако да улаз осјећа изглед. Без обзира на то који је стил изабран, биће сувишно објесити огледало испред врата хале.

ТВ у дневној соби је смештен насупрот софе тако да се удобно осећају

Велике просторије захтевају ефикасно зонирање - то се ради на следећи начин:

 • Софа се налази у углу илицентрални дио просторије;
 • Фотеље се користе за визуелно зонирање углова;
 • Ако се радна соба у стану налази у дневној соби, онда је у овом случају потребно одвојити је са прозором или завесом;
 • ТВ се налази насупрот софе тако да седе на каучу и да се удобно осећају на фотељама;
 • Полица за књиге је боље изабрати са вратима са огледалима;
 • Место за складиштење поклона или колекционарских боца вина боље је инсталирати изван директног дјеловања сунчеве свјетлости.

Ми правимо модеран дневни боравак

Све или ништа - најчешћи слоган за оне који планирају поправити собу. Дизајнери позивају на напуштање радикализма, што неће донијети ништа добро. Квалитативна поправка је подељена на два дела. Прво и најважније, морате схватити да није у соби. Често је проблем што су интеријери многих станова преоптерећени.

Вишак сунчеве светлости може се фиксирати завесама, завесама или жалузинама

Друга уобичајена грешка је нетачно обрачунавање степена осветљености просторије.

Лако је исправити све горе наведено и помоћи ће са сљедећим препорукама:

 1. Прекомјерна тежина простора захтијева замјену намјештаја. Нагласак је стављен на трансформаторе који омогућују истовремену употребу на више начина;
 2. Слабо осветљене просторије захтевају употребу огледала. Као што је горе поменуто, уградња ормара и огледала ће природно побољшати атмосферу у просторији;
 3. Вишак сунчеве светлости може се лако елиминисати помоћу завеса, завеса или ролетни;
 4. Већа пажња је усмерена на одлуку о боји на плафону. У пространој соби не би требало да буде ведро, ау малом је превише мрачно. У оба случаја бити неудобно;
 5. Димензије уређаја за осветљење треба да буду у складу са стилом. За класике, одабрано је нешто велико и много декоративних елемената. Минимализам подразумева употребу подних лампи.

Модерна дневна соба (видео)

Формирање удобног дизајна у дневној соби помоћи ће у осећају укуса и разумијевању онога што особа планира видјети на крају. Грешка ће бити покушај да се имплементира прва ствар која пада у модни магазин и каталог. Скептично је узети у обзир увјеравања продаваца о сврсисходности куповине одређеног намјештаја. Њихов задатак није да сугеришу, већ да продају. Зато се већи нагласак ставља на степен осветљености, подешавања просторија и преференцијалне одлуке о боји.

Модеран дневни боравак (фото)

)