Метална врата до стана: фотографије и критике, модели са прозором за приватну кућу

У скорије вријеме, постављање металних врата изазвало је двосмислене пресуде, ау већини случајева сам производ је био масиван челични блок без посебних назнака естетике и удобности. Наравно, тада су се загријале и лијепе структуре врата, али их је било тешко именовати. У модерном свету, метална врата нису луксузни предмет, већ један од најефикаснијих, удобних и естетских средстава за заштиту вашег дома.

конструкција врата

С обзиром на чињеницу да није постигнут напредак, нове технологије и алати за производњу бољих металних врата се систематски појављују. Међутим, у већини случајева, напредак се односи на технологију производње и инсталације, као и на кориштене материјале. Сам дизајн се не мења практично и укључује следеће компоненте:

 • лимови;
 • Оквир са ојачаним ребрима;
 • грејач;
 • оквир;
 • Спољни затезни ремен;
 • одстрањиве игле;
 • Елементи прибора.

Узимајући у обзир све компоненте врата, треба знати да један од главних показатеља - издржљивост и отпорност на хабање зависе од комбинације фактора као што су инжењерске карактеристике одређеног модела врата, као и сама технологија њеног производње.

Оптимална опција за производњу металних врата у стану је метални производ дебљине слоја од 1,2 до 2 мм. У том случају дебљина слоја директно утиче на повећањеробусност производа. Али без посебног унутрашњег оквира, чак и најдебљи лим се лако деформише под утицајем различитих механичких манипулација. Зато је обавезан елемент производа, који се налази између челичних лимова, посебна ребра крутости.

Типови ребара крутости

Сви постојећи типови ребара за крутост постављени унутар металних врата, по принципу постављања могу се подијелити на сљедеће типове:

 • уздужно;
 • попречно;
 • Комбиновано.

За уздужне су строго вертикални елементи. Њихова главна сврха је суочавање са деформационим оптерећењима типа увијања. Такви производи не дозвољавају савијање горњег или доњег угла платна.

Попречна ребра су само хоризонтална. Захваљујући њиховој употреби, обезбеђена је заштита од гурања мреже и притискања из оквира врата.

Најоптималнија опција је комбинација крутих ребара. Таква конструкција је комбинација комплетних уздужних секција са сегментираним сегментима попречног пресека различитих нивоа. Управо такав систем омогућава квалитативну комбинацију својстава оба типа система у једном производу.

Додатни сигурносни системи

Додатни сигурносни системи се користе како би се осигурала поузданост металних врата и њен високи ниво трајности. То су ојачани механизми петље, анти-пунцх игле и оклопне плочице. Сваки од ових елемената вам омогућава да га појачатеДоступне сигурносне карактеристике дизајна.

петље

У спољним вратима метала користе се следеће петље: обичне, са кугличним механизмом, ојачања се додељују сефовима и имају лежајни лежај. Производи од лежајева су најефикаснији. Такав механизам се лако супротставља покушајима да се тканина уклони у затвореном стању.

Значајну улогу игра број петљи. Њихов број директно зависи од димензија врата, дебљине лима, главног материјала који се користи, као и тежине производа. Минимални број причврсних елемената је двије петље, али чак и за лагани дизајн боље је поставити три. Употреба скривених унутрашњих петљи у спољашњим металним вратима са прозорима или у облику слепих врата много је боља од употребе конвенционалних спољашњих механизама.

одстрањиве игле

Да би се обезбиједила поуздана заштита од провале, улазна врата се често допуњују таквим конструкцијским елементима као што су одстрањиви клинови. Производи су заварени вијцима у облику наоштрених производа или једноставног комада дебеле ојачане шипке. У овом случају, оквир садржи специјалне прихватне рупе.

У процесу затварања затварача, заварени игличасти дио се налази у припремљеној ћелији и сигурно држи крило врата у оквиру приликом покушаја савијања или уклањања производа. Чак ни синдикат неће дозволити пљачкашу да отвори таква врата. Оптималан број подлошка - од 2 до 4 елемента.

заштитниоблагање

\ т

Метална врата су често опремљена овим начином заштите од отварања као и уградња специјалних оклопних јастучића за браве. Ова метода има позитивну повратну информацију и служи за заштиту језгра одљевака дјелимичним преклапањем приступа.

Производња елемента се врши употребом специјалних легура разних висококвалитетних метала. Сама подлога има облик жељезних плоча која је повучена између њих и направљена је у сљедећим варијацијама:

 • Пошиљка;
 • Изражајни елемент.

Горња плоча је конструкција која се састоји од пара дијелова, од којих је један постављен изван крила врата, док се други налази на страни унутрашњег уређења. Спајање делова врши се помоћу спојница, које се заврну изнутра.

Захваљујући чврстој преси, производ преузима облик и карактеристике обликоване конструкције. Метална врата, бравица и јастучић готово постају једна цјелина. Разматрање овог уређаја чак и на фотографији није лако, јер за уградњу увијек је одабир материјала, који одговара вањском дизајну самог дворца.

Употреба теретнице не гарантује потпуну заштиту од провале, али ефективно осигурава значајно успоравање процеса хаковања.

Оклопљени подметач типа мортисе се монтира директно на цилиндар унутар џепа за причвршћивање конструкције. Комбинација плоча уређаја је кроз чврсто притискање елемената ипричвршћивање вијцима. Усадна облога може веома ефикасно заштитити бравара од провале бушењем ларве.

остакљена врата

Упркос многим стереотипима и предрасудама о употреби наочара у структури улазних врата, метална врата са прозором су прилично поуздана и веома лепа за дом и стан.

Производи овог типа врше се по истом принципу као и глувослика. Једина значајна разлика је у отварању рупе испод стакла и његовој инсталацији. Чврстоћа конструкције и њена отпорност на лом је осигурана дебљином метала и укрућеним рубовима. Поузданост убацивања се постиже применом различитих технологија за обраду материјала.

За остакљивање улазних врата стакло се затеже на посебан начин. Често се користе и триплек системи, чија је суштина да проклизавају стаклене плоче једна на другу. Добијени блок може ефикасно да издржи различите механичке утицаје, чак и када се користе метални алати.

Додатна заштита је постављање на врата испред прозора кованих производа. Такве решетке могу постати не само додатна препрека пљачкашком путу, већ и оригинални естетски додатак. Конструкција ковања може се самостално осмислити или покупити из бројних металних врата сличног плана.

степен сигурности

Да би се изабрао производ високог квалитета, неопходно је у процесу избора врата са стакленим уметцима посветити посебну пажњу тако важном производукао анти-вандализам. За врата са стаклом, овај индикатор има неколико степена сигурности.

Најмање заштићени производи укључују групу врата која могу издржати само употребу физичке силе, као и елементарни сет алата за разбијање. У другу групу спадају пројекти који ефикасно подносе употребу различитих механичких уређаја, осим електричних апарата.

Улазна врата са прозором имају трећи степен сигурности ако је њихово отварање немогуће не само уз помоћ различитих механичких средстава, већ и употребом електричних апарата снаге до 500 вати. Највиша класа заштите укључује предмете оклопног типа који нису подложни пробијању свих горе наведених метода, као и пјешадије отпорне на свјетло.

Решење за замрзавање

Незаобилазан елемент сваког металног врата са прозором или производима у облику празног платна је унутрашња и спољашња изолација. Као унутрашњи слој изолације могу се користити материјали као што су пена, пјенасти полистирен, минерална или камена вуна. Сви ови материјали се постављају у празнине између ребара и челичних лимова и имају различите карактеристике топлотне изолације и цену.

Међутим, нису сва челична врата опремљена добром топлотном изолацијом. Оклопна и непробојна врата, у већини случајева, уливају се у отопину бетона или сличних материјала. Додатна изолација изгледа као танак слојминерална или камена вуна.

У случају замрзавања металних врата, постоји неколико ефикасних начина да се реши овај проблем. Једна од њих је уградња метал-пластичног грађевинског тамбура, који има ниску топлотну проводљивост. У овом случају, жељезна врата неће дирати хладне зрачне масе и, сходно томе, замрзнути. Међутим, ова опција није увек изводљива.

Још један ефикасан начин је инсталација електричног грејача. Приликом пружања квалитетне изолације, губитак топлоте ће бити минималан, а сама врата ће бити веома топла. Главни недостатак ове методе су значајни додатни трошкови електричне енергије за гријање. Његова потрошња, у зависности од годишњег доба и степена непропусности производа, може да се креће од 2 до 8 кВ дневно.

Још један метод за решавање проблема замрзавања је утицај металних врата са специјалним термо-прекидачима у доњем делу тела. У таквим конструкцијама, полиамидне термосеттингс се често користе за ефикасно неутралисање ефекта ниских температура. Разлика у спољној уличној температури и унутар производа може бити око 35 степени Целзијуса. Међутим, чак и такав систем има бројне недостатке, укључујући рањивост локације браве, као и високу цијену.