Мало купатило са тушем: могућности дизајна и фотографије

Туш кабина у малом купатилу (фотографије које су у свим часописима унутрашњости) често су резултат плодног дизајнерског рада. Купатило је најфункционалнија соба у стану. Због тога је веома важно да се у њега правилно и економично смјесте сви неопходни додаци, уз истовремено очување што већег простора. Уштеда простора је посебно важна ако тоалет има малу површину. У овом случају, прилично је тешко поставити у њега купатило, умиваоник, вц и намјештај за козметику.

Инсталација туш кабине у купатилу

Купатило са туш кабином је одлична алтернатива која ће уштедети простор у просторији за чишћење. Постоје и други трикови који визуелно проширују простор. На примјер, кориштење огледала, разних елемената декорације, као и прибора.

Предности туш кабине

Захваљујући компактној туш кабини, можете ослободити простор за уградњу тоалета, машине за прање веша и других ствари. Најбоље је користити тушеве са вратима која штите простор од прскања воде. У зависности од могућности материјала, можете изабрати млазнице са различитим функцијама, као што су контрастни тушеви или хидромасажа.

Још једна предност туш кабине је мала количина воде. Уосталом, у овом случају, не морате напунити каду.

Ако у породици има мале деце, могуће је користити сепаре са дубоком палетом. За старије људе најбоље је користити нискоквалитетне палете. Прекрасан дизајн кабинемогу да окрену целу собу.

Поред предности, туш кабина има и неке недостатке:

 • Није могуће узети топлу купку и лежати у води са пјеном.
 • Код ниског притиска у систему водоснабдијевања, можете прихватити само обични туш, а додатне функције се не могу користити.
 • Инсталирање кабине са разним модерним опцијама заузима што више простора као кутна купка, тако да за мале просторије ова опција не одговара.
 • Свакодневно обратите посебну пажњу на чишћење кабине од каменог плака.

Дизајн малог купатила са туш кабином се компликује чињеницом да захтева проширење и визуелног и чињеничног простора. Стога, у овом броју треба узети у обзир и материјале и локацију кабине. У малој просторији лако је изабрати место за инсталирање кабине. Неопходно је имати ту, гдје се налазе канализација, водовод и вентилација.

С обзиром да је соба мала, боље је изабрати кабину која заузима само један угао, док не би требало ометати употребу других објеката. Да би се визуелно проширио простор, потребно је користити огледало у пуној висини, уградити га испред туш кабине, као и укључити у унутрашњост купаонице различите елементе декорације и прибора. Одговарајућу пажњу треба посветити напајању, што га чини сигурним.

Приликом поправљања, морају се поштовати одређена правила дизајна:

 • Ако је купатило квадратно, онда треба да се налази туш кабинаиспред врата. У случају када су врата у средини просторије, туш кабина је боље лоцирана у једном од најудаљенијих углова купатила.
 • Ако је соба врло мала и има правокутни облик, онда морате слиједити друга правила. У овом случају, боље је користити полукружну кабину, стављајући је у угао зида, односно врата, с обзиром да се рупа налази у средишту зида.

Постоје 3 правила за постављање туш кабина у малу купаоницу:

 • угао;
 • зидни;
 • слободно стоји.

За веома мала купатила користе се само прве 2 варијанте. Угаоно постављање је најпогодније за малу површину, јер вам омогућава значајно уштеду простора.

Дизајн купељи скромних димензија подразумијева употребу свијетлих нијанси: бијеле, маслинове, зелене салате, ружичасте и друге. Ако се одлучите за комбиновање више боја, препоручује се да користите највише 3 нијансе.

Туш кабина у уском купатилу заузима практично сав слободан простор. Због тога ће њихове креативне идеје морати бити имплементиране директно на њој.

Туш кабина треба поставити керамичком плочицом која је кориштена за покривање подне облоге.

За визуелну експанзију просторије, можете комбиновати неколико боја. Водовод, такође, мора бити изабран у истом опсегу боја.

Када се планира дизајн купатила са туш кабином, посебну пажњу треба посветити томеаспекти:

 • Врата су боље изабрати клизна (ваљкаста или врата-хармоника). Врата, која се отварају не вани, већ изнутра, моћи ће да користе само људе који имају мршавије тијело.
 • Материјал кабине такође треба узети у обзир. Боље је преферирати стакло јер то чини ентеријер још префињенијим. Али треба имати на уму да је стакло тешко очистити и захтијева посебну пажњу. Мат или обојени материјал ће помоћи да се створи атмосфера приватности. Пластика је најчешће коришћена опција. Лако се чисти, али има способност да постане жута током времена.
 • Материјал од којег се израђују пладњеви туш каде такођер игра важну улогу. Најдужи животни век има акрил, тако да је веома популаран. Такође се користи челик, гвожђе или мермер.

Није потребно инсталирати палету, можете једноставно направити одвод у поду.