Магнетна боја: маркер креда, графитна и пругаста боја за зидове са магнетним ефектом, прегледи

Када почињемо да поправљамо засебну собу или целу зграду, подељену у зоне, свако од нас је у потрази за јединственим иновацијама и инспиративним идејама. Рекламирање нових материјала је препуно продавница за поправку и изградњу, али најучинковитије опције су понекад нестале.

Колико често сте размишљали о томе како користити зидове, чинећи их посебним елементом унутрашњости? И како максимизирати њихову употребу и дати не само естетску, већ и практичну функцију? Технологије нису на месту, а ова идеја је постала стварност захваљујући магнетној боји.

Овај премаз ће не само да учини простор креативним, већ ће се лако уклопити у велике, занимљиве пројекте као што су радионице, ресторани или кафићи, пословни простор, инспиративне цоворкингс, кухиње или друге заједничке равне површине.


Да бисмо разумели како ради магнетна боја, упознајмо се са композицијом и неким специфичностима овог материјала.

Састав и карактеристике

Због своје јединствене композиције, магнетна боја је обдарена практичним својствима, што је значајно разликује од других премаза. Честице гвожђа у композицији дају магнетни ефекат: ово вам омогућава да причврстите слике, календаре и још много тога на површину без посебних и уобичајених отвора у зиду, дајући површинама глатку завршну обраду.

Стога се магнетна превлака може користити више пута.


Поред главногКарактеристичан састојак - честице гвожђа, основа материјала је боја на бази воде, која има базу од латекса. Врло често можете сусрести прилично синонимни појам "магнетног тла". Наношење овог материјала се проширило након што се магнетна боја користи за покривање површина чавала. На тај начин, магнетна својства боје појачавају се способношћу писања креде на филцаним листовима.

Ова опција је посебно популарна у дизајнирању дјечјих соба, креативних радионица или уреда, чији рад подразумијева стално генерирање идеја и браинсторминг.


Разликују се особине магнетних боја:

 • Адхезија (спојка) са различитим зидним површинама, која проширује спектар и могућности њене примене, једини услов је глаткоћа површине. Најраширенији материјали прекривени магнетним бојама су бетон, дрво, шперплоча, као и бојење влакана, иверице, ГВЛ, ГКЛ.
 • Одсуство уобичајених мириса наше боје или било ког другог: магнетна боја је потпуно лишена њих.
 • Тло није отровно и признато је као грађевински материјал који проширује границе употребе, на примјер, дозвољавајући да се користи у образовним и медицинским установама или у дјечјим собама.


 • Висока запаљивост против пламена.
 • Јединствена способност смањења штетног зрачења из машина.
 • Покривач земље може бити прекривен тапетама, при чему магнетна својства неће бити изгубљена.


Правила и редослед примене

Било који материјал има своје карактеристике у директној примјени или припреми за обраду.

У случају облоге од графита, такви кораци неће бити више него код рада са обичним бојама:

 • Припрема површине пре него што се материјал очисти од било какве контаминације. Ако је прије наношења магнетног тла, зид већ обојен лаком или другом бојом, трагове другог материјала треба што је могуће више уклонити (могуће је кориштење отапала). Након чишћења површина се темељно осуши.
 • Идеална глаткоћа примене. Уверите се да су сва оштећења и спојеви високог квалитета, уклоните све друге неједнакости.


 • После чишћења и нивелисања, површина у неколико слојева је прекривена дубоким прајмером. Пре наношења сваког следећег слоја, пазите да се претходно наношење потпуно осуши.

 • Након два или три слоја сувог тла, наноси се магнетна боја. Мајстори такође препоручују наношење неколико слојева боје. Због заптивања материјала, магнетна својства се појачавају, што вам омогућава да лако причврстите на зид масивније објекте.

Завршни слој боје наноси се након кратке паузе између претходних слојева. Након што један дан добро осушите боју, можете нанети последњи слој материјала.

 • Да бисте избегли контаминиране површине у близини будуће магнетне плоче, можетеЗалијепите контуре са папирном траком: лако се уклањају након потпуног сушења материјала. Најквалитетнија металик боја, мајстори саветују да се наносе уздужни ваљци, заглађивање лопатице сваког слоја након наношења.
 • Посебна нијанса при раду са материјалом: ако у будућности претпостављате мокро чишћење зида, онда како би се избјегло прерано хабање, прво је потребно дати предност материјалу прве класе.


За више информација о означавању премаза можете видјети у сљедећем видеу.

Врсте боје без олова

Постоји неколико опција за паковање металних боја: у патроне и стандардне тегле. Често, прва асоцијација у глави је стандардна боја црне креде и натписи на плочици од шкриљца, али у ствари тржиште је представљено одређеном палетом боја.

Такође, свака нијанса може бити обојена и променити њено засићење, што значи да може бити: не само тамна, већ и било које друге жељене боје.Најбољи произвођачи металик боја на тржишту

Магнетни премази су новина на тржишту лака и лакова, тако да асортиман није тако широк, али давање преференција доказаном произвођачу може избјећи многе неугодне посљедице.

Сибир и Сибир ПРО

Један од тих произвођача је национални бренд Сибира. Прикупљањем много позитивних рецензија на тржишту, компанија је представила маркере, оловне и магнетне боје.Компанија преузиматрадиција страних брендова, али без трошења додатних трошкова транспорта, има могућност да купцу понуди најповољније цене. Ова боја има посебну отпорност на хабање. Боја лењир није богата разноврсношћу, али преференција је способност обојења нијанси. Састав боја укључује посебан антисептик који спречава појаву гљивица чак иу влажним подручјима.

Такође, владар укључује и посебну серију професионалних боја. Сибериа ПРО црна је дизајнирана за покривање плоча, намјештаја и других површина које захтијевају посебну отпорност на хабање, као што су мјеста за угоститељске или образовне институције.


Магфаинт

Компанија из Холандије, која од почетка овог века производи и дистрибуира магнетне боје. Већ је успјела да се патентира на тржишту и пронађе оне купце који се и даље враћају, дајући предност квалитети понуђеног производа.

Тренутно се асортиман допуњава тракама и маркерским премазима. Компанија је тражена и препознатљива широм света и заступљена је на руском тржишту у добром асортиману.

Тиккурила

Фински произвођач, познат свима који су икада ручно узели, ако не за поправку, онда за избор материјала. Професионални произвођач боја и лакова, који је лидер у продаји на тржишту и богатом историјском предузећу.

У асортиману фирме налази се црна трака боје, која даје боју у било којој боји, итакође и магнетни премаз од белог тона. Бијела, прекривена воденим бојама различитих нијанси, може пренијети било коју од ваших идеја у боји у живот.


наношење премаза

Боје прекривене марком или печатом су у широкој употреби у обради просторија. На овај или онај начин, прорачуни показују да магнетни зид са способношћу да на њега пише различите материјале, као и да нешто поправи, кошта домаћина јефтиније од различитих информација, плоча од шкриљца или плуте. Наравно, немогуће је не поменути конкретност изгледа: површина може бити било које величине и облика, а може се наносити и на различите премазе, што такође повећава ширину његове примјене. Погледајмо овај пример употребе боје у различитим просторијама.

Дечије собе

Бесконачни простор за креативност. Цртање по зидовима више није забрањено, тако да можете користити различите нијансе маркера и креде као алат за самоизражавање. Зидови могу бити украшени истом тематиком, цртати на њима распоред који садржи дневну рутину за школску дјецу и тинејџере, или једноставна правила понашања и етикете за бебе.

Магнетни премаз вам омогућава да причврстите на зидове цртеже, белешке, па чак и оквире за фотографије.


кухиња

Недостатак простора за креативност? Вјежбате ли у прању? Да ли учите стране језике? Ово и друго се може реализовати уз помоћ магнетне плоче у унутрашњости кухиње. Приложите своје омиљене магнетедонесени из различитих земаља, не само у фрижидер, запишите рецепт за бакин колач или касероле.

Такав зид ће постати одличан контраст са нагласком и кућом која је заглавила ваше идеје.

Спаваћа соба или дневни боравак

Способност да креирате сопствену панорамску фотографију сопственим рукама равно у узглавље кревета. Преобразите своју собу цртежима, омиљеним постерима или цитатом из вашег омиљеног филма. Два у једном: романтика и практичност.


Ресторани и кафеи

У угоститељским објектима, магнетни зидови су такође врло чести, посебно са манжетама. На исти начин се често издају и менија, кафа и барске картице, у зависности од оријентације установе.

Слични уметци у просторију додају посебан стил, елеганцију и карактер.


Образовне институције и канцеларије

Како правилно поставити образовне материјале? Погодност магнетних зидова омогућава вам да лако мењате стварне постере и друге наставне материјале онолико често колико је потребно. Ако замените уобичајени формат плоче таквом нестандардном новином, учионице ће бити испуњене додиром данашњице. Овакви зидови омогућавају организовање правих тематских роњења и изненадјење ученика различите доби.

Канцеларијски простори са креативном оријентацијом могу одржавати састанке у собама са сличним бојама, генерисати идеје и водити браинсторминг са преношењем кључних тачака директно на зид. Одлична алтернатива за застарјеле даске и превртање папирастанд


Креативни простор и радионице

Сваки креатор ће бити сретан да има барем један зид обојен таквим материјалом. Фантазија ће бити фонтана: цртежи, ноте и скице, доступне чак иу облику људског раста, а можда и више. Окружите свој свакодневни живот инспиративним мотивацијским цитатима, као и своје планове да направите барем једну акцију сваки дан, подузимајући мали корак према својим сновима.