Мадрац "Цоцоон": карактеристике и најбољи модели за колевке "Зевусхка", Црвени дворац Цоцоонабаби и Баби Нице

Са рођењем бебе, многи родитељи покушавају да му обезбеде најудобније услове спавања. Равни крути душеци за новорођенчад почели су да се померају у позадину: данас је фокус на душеку "Цоцоон". Овај модел мини-душека развијају француски неонатолози, разликује се од уобичајених блокова и има бројне предности.


Шта је ово?

Душек "чахура" - врста кревета за бебу, који је ергономски безуљни душек у облику крушака који узима у обзир анатомију дјететовог тијела. Екстерно, он је релативно мали, купљен првих месеци живота бебе и сматра се најбољом адаптацијом бебе на животну средину. Према дизајну девелопера, то је као нека врста чахуре која наликује мајчиној утроби.


Ово је рељефни мадрац мале висине и удубљеног облика, лежећи у којем је беба у груписаном пренаталном положају, са кичмом и заобљеним ногама, и благо подигнутим ногама. Мадрац "чахура" је додатак уобичајеном душеку од кревеца, привременом "кућном" дјетету, направљеном од меког материјала.

Карактеристике, за и против

Оснивачи мадраца "кокон" тврде да је посебан мату облик користан за здравље бебе и да помаже да се правилно формира кичма, док обичан душек са тврдом површином оштећује формирање држања, кршећи исправне завоје. Они се такође слажу са педијатрима, саветујући будуће мајке да се побрину за куповину таквихдушек


Конзистенција пунила не укључује куглице за ограничавање кретања, међутим, анатомска својства омотача, као што је пјена са ефектом памћења, немају "чахуру" душек. То је класичан и преносив тип (постоље).

Користи од "кокона" за децу укључују:

 • облик материнске материце (смањен степен страха за новорођенче отвореног простора);
 • присуство сигурносних појасева на неким моделима (безбедност и заштита од губитка бебе из "чахуре");
 • покретљивост и самодовољност (мадрац се лако може премјестити из креветића на другу локацију);
 • смањење тонуса мишића и опуштање тела током спавања;
 • лишавање детета од нелагоде повезане са коликама (закривљени облик душека смањује бол у абдомену);


 • упозорење на плагиоцепхалиц (правилан развој облика лобање, искључујући ризик изравнавања заобљености у било ком делу, као код спавања на чврстом равном мадрацу);
 • побољшање сна бебе, благотворан утицај на његово трајање;
 • погодност храњења (када кидање бебе не може да се задави);
 • релативно мала тежина и доступност додатног прибора (патентни затварачи, резервни памучни листови, вреће за спавање у облику компактних покривача);
 • нема потребе за повијањем и потпуном слободом кретања бебе (осим бакље и укочености тела повезане са имобилизацијом).

Богат распон варијација величина омогућава да узмете у обзир душекњихове предности. Захваљујући овим производима, новорођенче се понаша смирено, осећа се мање попустљиво и уплашено. Сви одстрањиви додаци душека омогућавају деликатан режим прања, што га чини добро размотреним производом.

недостаци

Уз заслуге, душеци "чахуре" имају и недостатке. Будући да је трендовска новина, они нису невини кичми, јер је у првим мјесецима живота мека и податна. Заобљена рамена, стражњи лукови, подигнуте ноге - тешко је назвати нормом за развој држања. Иако такве мајке олакшавају бригу за своју мајку и дају јој смиреност.

Губитак развоја потребних завоја кичме, можете наићи на проблем нарушавања положаја. Као привремени отирачи, такви производи су добри, али се увек користе сваки дан - одређени ризик за здравље бебе. "Кокосови" нису погодни за новорођенчад, рођена са проблемима кичме.

Такви производи:

 • имају високу цену која се може упоредити са куповином више квалитетних мадраца од кокоса (не увек на рачун обичних родитеља);
 • су краткотрајни: након шест мјесеци, или чак мање, постају непотребни и чак штетни;
 • су опасне чим беба почне покушавати да се окрене;
 • су погодније за децу која су рођена пре тог рока, али могу бити преврућа за малу децу (без површинске терморегулације).


Димензије

Да не би било збуњено са избором жељене величине (посебно релевантно за прворођене жене), важно је знати постојећевеличине таквих душека. Није сваки модел погодан за одређеног детета. Произвођачи обично наводе три параметра (на пример, стандардни: 70к41к18, 68к40к12 цм).

Није неопходно купити производ унапред: то зависи од тежине детета (код одређивања тежине у матерници понекад постоји разлика).

Постојећи модели мадраца "кокос" су подељени у три димензије:

 • С1 - величина се користи искључиво у здравственим установама и препоручује се за недоношчад тежине 1,2 кг;
 • С2 - величина је врста прве и користи се углавном у болницама, допуњена је осигурањем појаса и намијењена је за дјецу рођену прије рока од 2 кг;
 • С3 - величина је за кућну употребу: дизајнирана је за дјецу од 2,8 кг и релевантна је као мадрац, колијевка, удобна за шетњу у вртићу.Како користити?

Будући да подлога за беби колевку има рељефну површину, што значи специфичан положај бебиног тела, морате узети у обзир положај главе и стопала.

Душек се може "прилагодити" величини бебе:

 • пре промене "величине" потребно је уклонити јастучницу и ставити бебу на душек леђима (глава треба бити на уској страни простирке);
 • ако је неопходно, промените положај рестриктора (тачан положај - испод брадавице бебе);
 • након "постављања и постављања" јастучница се враћа на мјесто: "чахура" је спремна за употребу;
 • Ако је модел опремљен сигурносним појасом на чичак, могуће је поправити бебу, а неограничавање његовог кретања.


Топ модели

Душеци "чаура" су оригинални. Да би имали бољи увид у њихов изглед, можете обратити пажњу на моделе брендова који имају углавном позитивне повратне информације и препоруке задовољних купаца:

 • "Зевушка" - квалитетни модели за бебе које се брину о свом здрављу и правилном положају тела;
 • Црвени дворац Цоцоонабаби - "загрљај" душека за бебе који пружају удобност, сигурност и заштиту;


 • Баби Нице - меки и еластични душеци са малом тежином и удобним положајем бебе;
 • Воомбие - вриједне куповине модела, које имају мекану површинску структуру и одличне квалитативне карактеристике;
 • "Седмо небо" - анатомски коректни "чахури" који подржавају атмосферу "мајчине топлине и удобности" у абдомену.Маме које су купиле такве производе наводе њихов прави ефекат: бебе мирно спавају, имају правилно формиран врат, нема потребе да се беба увија у свим правцима, и што је још важније, лежи у таквој колевци, беба никада неће експлодирати у нос и не гуши се Што се тиче избора бренда, мишљења су другачија: производи француске компаније Ред Цастле имају 100% позитивне повратне информације, а бренд "Зевусхка" међу добрим коментарима има жалбу. Међутим, генерално, према ријечима мама, такви производи могу избјећи многе здравствене проблеме дјетета.


Мало испод можете погледати видео о томе шта је потребно и шта је корисно за новорођенче душека"Цоцоон".