Мјесечни календар 2018. године по мјесецима вртлара

Погледајмо будућност у традицији. Не треба нам противник, аи Тарот карте - имамо Месечни календар вртла за 2018. годину. Међутим, посматрајући фазе нашег сателита, немојте заборавити на климу у вашем региону, на карактеристике сеоског имања, на природу земљишта итд. То је главна ствар, али Месец вас неће спречити, само је немоћан против нагомиланих и доказаних година искуства.

Месечни календар 2018. године по месецима вртлара

Зашто користити календар месечне сетве

С обзиром на специфичности ритмова развоја специфичних култура, фаза Месеца, пролазак његових знакова зодијака и промена дневне удаљености између Месеца и Земље и нашег календара сејања. То ће вам помоћи да добијете и до 30% више него што је уобичајено за додатне трошкове и рад. Овим календаром можете научити не само најповољније дане за садњу, већ и одредити када би требало да се бавите једном или другом врту.

Знакови Зодијака заузимају одређену позицију на одређени дан лунарног календара који су такође од велике важности у пољопривреди. У суштини, на ова два главна фактора (кретање констелација и лунарних фаза) и календар сијања се гради, као и сви послови везани за бригу о биљкама на отвореном, у стакленику или чак у просторији.

Како Месец утиче на биљке? Месец - природни сателит Земље - је најближе размакнутнебеско тело на нашој планети, тако да је његов утицај на све процесе који се одвијају око нас непроцењиви. Главно је да месец има највећи утицај - то је вода у свим њеним манифестацијама. Пошто се сви витални сокови унутар биљака састоје углавном од воде, тако да у неким лунарним фазама, да би се открило које су лаке, окрећу се календару лунарног засијавања 2018. године, Месец им може "привући" саднице, олакшавајући њихов раст, или "одбити" који чак доводи до болести и смрти биљке.

Постоји 8 фаза Месеца:

 1. Месец је период када Месец на небу уопште није видљив;
 2. Млади Мјесец - изглед мјесеца у облику српа;
 3. Прва четвртина - видљива половина;
 4. Растући Месец - Период Када је Месец видљив? (с десна на лијево);
 5. Пун месец - јасно на небу видљив округли Месец;
 6. Месец - такође видљив на ?, Али само са супротне стране (с лева на десно);
 7. Трећа четвртина - половина супротности прве четвртине је видљива;
 8. Мјесец старења - врста српа насупрот младог мјесеца.

Најбоље вријеме за сјетву и садњу је тренутак од младог до узлазног мјесеца. У овим фазама, најактивнији раст биљака и кретање сока у усевима. Само треба обратити пажњу на зодијачку констелацију.

Месец промовише само садњу и трансплантацију култура гомоља, јер је сва акумулирана енергија укоријењена. У овом тренутку боље је обратити више пажње на усјеве који су се већ спустили.

Старење Месеца је погодно само за жетву и негуиза биљака. Воће и поврће прикупљено током овог периода биће дуже чувано, мање склоно поразу разних болести. Такође је дозвољено резати цвеће на букетима, борити се против штеточина инсеката, плијевити лежаје, обрезати дрвеће и грмље.

Какие информации составлает месечниј календар сетеј 2018 г.

Месечни календар 2018. укључује следеће:

 • о лунарним фазама сваког месеца у години које утичу на процесе Земље - од раста и формирања биљака до рада механизама. За вртларе такво знање помаже да се правилно изаберу дани који су погодни за садњу одређених биљака, сејање, наводњавање, ђубрење или жетву;
 • о данима лунарног календара, који се разликује од уобичајеног сунчевог ритма - периодичност ротације сателита разликује се од брзине Земљине ротације, што доводи до одређеног утицаја Месеца на сва жива бића;
 • дана у седмици, који такође могу допринијети или спријечити садњу, наводњавање, храњење, обрезивање или жетву;
 • о знацима зодијачног круга, који могу имати користан или штетан утицај на биљни живот.

Који су повољни и неповољни дани за садњу дрвећа

У зависности од лунарне фазе у биљкама, њихова витална енергија, коју природни пратилац наше планете привлачи или гура назад, активира се или, обрнуто, гаси. Горња табела сјетвеног календара састоји се од листе датума у ​​којима ће манипулације постројења бити најефикасније - то су такозвани повољни дани. Постоји и одређен број датуманегативно или мало утиче на раст биљака. Сви ти датуми који нису наведени се сматрају неповољним или неутралним. У овом случају, за сваког вртлара и вртлара, у календару лунарног сјемена, даје се листа само дана погодних за садњу.

Месец у знацима зодијака и његов утицај на биљке

Као што знате, сви који живе на нашој планети чине четири елемента: Земља, Ваздух, Ватра и Вода. Ови елементи контролишу људско тело, утичу на његов карактер, учествују у развоју биљака и чак контролишу констелације самог зодијака. Сваки од четири елемента контролише три знака зодијака.

 • Знакови ватре укључују сљедеће знакове зодијака - Ован, Лав, Стријелац;
 • Знакови воде укључују знакове: Рак, Шкорпион, Рибе;
 • На знаку Земље постоје знакови: Дјевица, Јарац, Бик;
 • Знаци ваздуха су: Близанци, Вага, Водолија.

Свака биљка се састоји од четири главна елемента: Листиев, Роот, Фловерс и Фруитс (Сеедс). И сваки од четири дијела постројења контролира један од првих елемената:

 1. Контрола пожара - воће (семе)
 2. Вода - слова,
 3. Земља - Коријени,
 4. Ваздух - цвеће.
Пролаз Мјесеца кроз "кућу" зодијачког знака повезаног са елементарним елементима је најповољнији за ову групу биљака. Од знака, који је био месец током сетве, биљке су добиле одређене особине. Они могу бити високи или ниски, бурни или јаки, мајкадобар усев за семе слабог квалитета или обрнуто, бити непродуктиван са семеном високог квалитета и тако даље.

 • Средња плодност се сматра знаком Зодијака - Јарац, Стријелац, Вага и Бик;
 • Неповољни знаци Зодијака за биљне биљке - Лав, Водолија, Ован, Девица и Близанци;
 • Али постоје и неприхватљиви знаци, када је пожељно да се ништа не ради са биљкама, то су знаци зодијака - Лав и Водолија.

Ако садите биљке током ових периода, онда вероватно нећете добити жетву, или ће бити оскудно.