Лустери у ходнику (48 фотографија): Плафонска светла у ходнику, идејне идеје

Парафразирајући чувену фразу, можете са сигурношћу рећи да стан почиње предсобљем. У ствари, коридору је дата главна улога, јер је то почетак куће. Он је посредник, који омогућава одвајање топле, домаће атмосфере од градске гужве и ужурбаности. Стога је главни приоритет удобних услова стварање хармоничног осветљеног простора, који омогућава несметан прелазак са екстерне друштвене активности на кућну рекреацију. Важан део унутрашњег уређења ходника је компетентно осветљење.Карактеристике

По правилу, мало пажње се посвећује ходнику грешком. Недостатак малог подручја коридора је што немате приступ природном свјетлу тамо. У ходнику нема прозорских отвора, а дневна светлост благо продире из сусједних сусједних просторија, због чега увијек има свјетлости. Дакле, главни задатак остаје компетентна локација расвјетних уређаја, што ће ријешити проблем недовољне расвјете у овом дијелу стана.

Решење овог проблема ће помоћи, како уграђеним светиљкама тако и плафонским лустерима. Прави избор и локација занимљивих извора свјетлости створит ће угодан боравак за госте.Приликом планирања локације уређаја за освјетљавање у коридору, важно је узети у обзир сљедеће критерије:

 • Величина просторије: висина и облик;
 • Стил собе.

С обзиром на то, могуће јенаглашавају предности и покривају недостатке мале површине простора.

Погрешно је да непрописно позиционирани плафонски елементи омогућавају визуелно да се изгуби простор за заједничко коришћење планиране територије.


Приликом избора расвете у предсобљу обратите пажњу на следеће факторе:

 • Снага лампе. Такође размотрите осветљење у суседним собама ходника, тако да ваше очи не трпе јака осветљења.
 • Свјетиљке са пригушеним свјетлом треба одмах искључити.

Лоше осветљење утиче на следеће тачке:

 • У слабо осветљеној соби тешко је наћи нешто;
 • Тешко је гледати у огледало и наносити шминку;
 • мрачни коридор дјелује депресивно на психу;
 • пригушено осветљење код куће ствара осећај неплодности.


Најбоље решење за предсобље је да се изабере расветни уређај са дифузним осветљењем. Асортиман таквих лустера је широко заступљен на тржишту роба. Соба и сцонцес су мат боје. Треба их поставити што ближе стропу, другу опцију - плафон треба бити усмјерен према горе.

Размишљајући о светлим нијансама плафона, зраке светлости стварају меко, пријатно светло.


сорти

Исправно изабрана лампа за ходник ће изгледати елегантно и јединствено. Модерни произвођачи нуде велики избор различитих типова лустера, плафона и сцонцеса. Лустери и сцонцес, представљени дизајнери за вестибулесСобе направљене у таквом стилу да више не би одговарале за друге просторије.

Пошто све просторије за становање имају најмањи простор у ходнику, лустер не би требало да буде гломазан, иначе ће визуелно смањити већ малу површину ходника.Недавно су се величина и планирање увелико промијенили, у замјену за Хрушчова са оскудним и неудобним ходницима, који су постали велики у величини и облику ходника. Али специфичност избора лепих елемената остаје непромењена. Коридорски лустери се не разликују посебно шик, углавном суздржани дизајном, без посебне декорације.

Производи за улазну халу су представљени сљедећим врстама:

 • плафон;
 • висеће;
 • зид.

Да не би погрешили у избору извора светлости, пратите правила дизајна: за мале дворане бирајте стропни лустер, а за велике - висеће.


  Висећи носачи

  Према врсти монтаже, висеће лампе су причвршћене на строп на посебној куки помоћу одређених жица или на ланцу. Место монтирања је маскирано декоративном здјелом. Дужина лустера се може подешавати у зависности од укуса власника и полазећи од стилских одлука ентеријера бетонског простора ходника.

  Такви лустери се изводе у различитим стиловима и правцима. Можете пронаћи дугачке лустере од кристала, метала, керамике, дрвета, стакла па чак и папира. За мале просторије, висеће лампе су боље изабрати са једним балоном. То је тодизајн неће изгледати гломазно, већ ће напротив нагласити љепоту и елеганцију одабраног стила.


   плафон

   Друга врста - са прилогом у подножју плафона. Због своје компактности овај тип лустера је одлично рјешење за мали коридор. Монтажа се врши приликом монтаже стругова на плафон. Овај тип лустера је дизајниран за собу са ниским стропом.

   Стропни лустери се могу наћи, као једно-сегментни, и вишелемијски, или представљени интегралним дизајном светла. Плафони су направљени од стакла или пластике. Што је строп прозирнији, већа ће бити пропусна лакоћа у лустеру.

    тапети

    Поред плафонских лустера у ходнику, зидне лампе се све више инсталирају, иначе се зову и зидне светиљке. Ако постоји потреба да се осветли одређена област, на пример, огледало, пожељно је да се зидни носачи бирају са основним плафонским осветљењем.

    За пространо подручје коридора, неколико зидних свијећњака може се поставити по ободу у једном стилском рјешењу.


    Дизајн

    Дизајн лустера у ходнику мора бити пажљиво одабран, фокусирајући се на тему датог простора.

    • За ходник изведен у класичном стилу, елегантни облици лустера, са елементима од скупог стакла или кристалним привјесцима ће стати.
    • У модерном ентеријеру све је много једноставније, лустери једноставних геометријских облика који нису оптерећени сувишним детаљима, савршено одговарају.


    Дизајнери унутрашњих послова често експериментишу са стиловима и покушавају да истовремено споје неколико стилова и праваца. Овај ефекат је сјајан!

    Треба упозорити да није пожељно да се сами бавите таквим акцијама.


    Основна правила за избор лустера за различите стилове:

    • Модерно За овај стил одабран је свијетли лустер који може фокусирати пажњу на ову тему.
    • Висока технологија. Светиљке ове стилистике израђене су од метала. Једноставност и природност материјала могу допринети унутрашњој лаконичној комплетности.
    • Јапански стил. Ако сте љубитељ азијског стила, изаберите лустере од природних материјала као што су дрво, бамбус или папир.
    • Ако стил ходника није дефинисан, треба обратити пажњу на футуристичке облике лустера или остати у уобичајеним класицима.
    Пошто кућа почиње предсобљем, лустер може постати "срце" које организује и усмерава перцепцију читавог животног простора.

    Савети за избор

    Фокусирати се на одабир лустера у коридору, фокусирати се на основна правила и концепт концепта. Уосталом, уређаји за осветљење - то није само унутрашњи објекат, већ и функционални елемент у правилном осветљењу.

    При избору дизајнерских лампи, имајте на уму следеће тачке:

    • У малом ходнику одаберите исте мале гадгете. Само измјерите подручје за овопотребне просторије. Лустер не смије прелазити једну трећину мјерене површине.
    • За квадратни улазни хол одаберите округли или квадратни лустер који је постављен тачно у средини.
    • Правоугаони систем осветљења је погодан за правоугаоне форме коридора.    • За конвенционални стан с ниским стропом, модеран дизајн плафона ће бити прикладан. Искључите висеће моделе, они ће визуелно смањити већ ионако низак плафон.
    • Ако дворана има велику површину, онда је могуће комбиновати неколико расвјетних тијела одједном. Поред лустера који се налази у центру просторије, постоје и додатне уградне лампе. Број уређаја за освјетљење овиси искључиво о површини територије, али не смије бити мањи од 6 комада.
    • Додатна бочна светла на зиду неће оштетити унутрашњост, већ ће, напротив, поставити потребне акценте, чинећи дворану још угоднијом.    Такође, уз помоћ нијанси и нијанси можете променити боју собне расвете.

    Предности главних нијанси осветљења лустера:

    • Вхите Ворлд. Представљена је флуоресцентним сијалицама. Таква светлост може побољшати перформансе, али постепено можете приметити замор од оштрине осветљења.
    • Црвено светло. Ово осветљење може појачати и подићи притисак. Хипертоници би требало да избегавају такво осветљење.
    • Плава светлост. Делује умирујуће, опушта и смањује притисак. Али ово светло је бољенемојте претјерати
    • Зелено светло. Ово светло је пожељно користити у спаваћој соби или у расаднику. За ходник, таква свјетлост није прикладна, јер соба и тако немају извор природног свјетла.
    • Жуто светло. Вероватно је то вечна класика. Такво осветљење је много удобније и корисније за очи.


    У недостатке лустера су укључени следећи параметри:

    • Цена. Произвођачи брендова су у знатно вишем ценовном сегменту.
    • Нега. Лустери у класичном стилу са елементима кристалних уметака су комплексни у бризи. Прибор мора бити уклоњен за прање, а висећи лустери треба да се олабаве приликом сваког чишћења.
    • Монтажа. Да бисте инсталирали лустер, морате контактирати специјалисте. Експериментисање са самим ожичењем носи са собом тешке последице.
    • Кварови. Лустери од непознатих брендова су склонији кваровима. Нећете моћи да гарантујете дуги век трајања, јер се у производњи може користити материјал ниског квалитета.


    Идеје лустера за ходник у унутрашњости

    Асортиман који нуде произвођачи лустера је толико велик да је једноставном потрошачу изузетно тешко зауставити избор на правом моделу. Да бисте то урадили, морате само да контактирате специјалисте. Али ако је породични буџет строго ограничен, часописи и интернет могу помоћи у томе.

    • Недавно, у нашем модерном животу дошле су ЛЕД лампе. Лустери са таквим лампама су високо економични. Евовођени само личним жељама.
    • Уски правоугаони ходник, изведен у класичном стилу, лаконски завршава висеће лустере на кратком позлаћеном ланцу. Светиљка са нијансом нијанси допуњује изузетне кристалне привјеске.


    • Лустери на дрвеном оквиру са мат нијансама карактеристични су за оријентални стил. Предсобље, обрубљено дрветом и бамбусом, скрива источну мистерију.
    • Предворје у стилу фузије са тренди светиљком у јазз стилу, дат ће ентеријеру свежину и пролећно расположење.


    Када се одлучите за куповину лустера, запамтите, то би требало да одговара укупном дизајну, не само засебном ходнику, већ и целом стилу стамбене зоне. Боље је купити лустер са штедљивим сијалицама, у великој мери ће уштедети буџет ваше породице.

    Правилно одабран уређај за осветљење складно се уклапа у унутрашњост и обезбеђује неопходну расвету.

    Како уредити расвјету у ходнику, погледајте сљедећи видео.