Лустери на плафону: 5 најбољих погледа

Лустери су обавезан атрибут ентеријера сваке просторије, а готово их је немогуће замијенити било каквим прибором. Рођендан првог лустера - крај 17. века. Једном је био извор нафте, затим свеће. Људи су брзо схватили да, на пример, стаклени или кристални лустер даје много више светлости него само свећу или лампу. Изум електричне лампе служио је као прави пробој у "еволуцији" лустера.

Лустери: строп без њих је оскудан, и неће бити замијењен свјетиљкама, укључујући и модерне точке. Међутим, комбинације лустера и других врста прибора сада су у моди.

Три лустера на плафону: шема је једноставна

Број лустера на плафону може бити различит, што, пре свега, директно зависи од површине просторије.

Неко је рекао да нема много лустера. Међутим, све је по величини добро, а преко распореда неколико лустера на плафону, морате пажљиво размислити, не журити са инсталацијом.

У свакој соби можете поставити до три лустера на плафону и изгледати лепо и модерно

У великој, произвољној соби, можете поставити, на примјер, до три лустера.

Више детаља:

 • У ресторанској просторији, на примјер, хотели, барови, лустери се најбоље налазе на истој линији дуж просторије ако је правокутног облика;
 • Ако је соба квадратна, онда можете прибјећи претходном пријему или објесити лустер са трокутом, чији ће сваки условљени врх бити украшенлустер;
 • У великим просторијама у којима постоји квар у зонама, у свакој зони можете објесити свој лустер, чак и преко вашег стола. У овом случају, дизајнерски лустери могу бити различити.

Наведено су основне технике распореда лустера. Можда ће вам машта, као и фантазија вашег дизајнера, омогућити да смислите нешто друго.

Равни лустери на плафону: шта треба узети у обзир

Равни лустери, углавном намијењени становима гдје је плафон низак.

Наравно, раван лустер може да се користи не само тамо где је плафон низак - све зависи од тога шта сте изабрали за вашу собу.

Равни лустери су идеални за собе са ниским строповима

Раван лустер ће визуелно "подићи" ниски плафон у вашем стану. Што се тиче дизајна, многе познате европске компаније производе сличне производе, тако да сумње у квалитет и леп изглед такве лампе не морају.

Шта треба узети у обзир при избору равног лустера:

 1. Светлост не сме бити претучена пред очима;
 2. Лустер мора имати довољно снажне жаруље, како би истакао све просторије високог квалитета;
 3. Превише тамно или светло на боји лустера, погоршава пажњу и на ниски плафон, па је сасвим разумно изабрати лустер од светлих и нежних тонова. Бели лустер, на пример, савршено је у стању да се носи са овим задатком.

С обзиром на ове основне параметре, постижете висок квалитет свјетла и оптички пораст висине стропа. ИнРавни лустери су још један важан квалитет: лако се пере, а не скида са плафона.

Лустер од плафона и плафона: успешна комбинација

Спот је лампа која даје усмерену и јаку светлост.

Сврха мјеста је да се истакне његов лагани дио просторије или објекта на којем власник жели изоштрити своју и другу пажњу.

Мјеста ће помоћи да се допуни унутрашњост просторије и, сходно томе, да је украси

Дакле, само локално, усмерено, осветљење даје ражњу. Мјеста помажу у тако деликатној ствари као што је дизајн заједничке свјетлосне слике.

Места се могу инсталирати практично било где:

 • у ходнику;
 • у дневној соби;
 • у купаоници;
 • У кухињи, итд.

Мјеста се успјешно користе умјесто других уређаја: сцонцес, подне свјетиљке и тако даље. Могу бити неколико, број зависи од постојећег ентеријера и простора просторије. Мјеста постоје сама по себи, као опција, и савршено се усклађују са главним освјетљењем, односно са лустерима. Да бисте то урадили, постоји много инсталационих шема, потребно је само да изаберете тип шеме који желите.

Декорисање плафона са лустерима: постоје тајне

Лустер - практично незамјењив атрибут сваке просторије.

Лустер може самостално да постоји на плафону, а можда, на пример, са рефлекторима. Нека таква горња граница се назива: точка.

Правилно изабрани лустер у соби помоћи ће да јој интеријер постане необичан и леп

Одлучили сте купити лустер. Пре тога,препоручује се да се то узме у обзир.

Наиме:

 1. Величина просторије, посебно висина;
 2. Присуство зонирања у овој соби;
 3. присуство других уређаја за осветљење;
 4. Присуство осветљења, уграђеног плафона, намештаја;
 5. схему боја просторије;
 6. Унутрашњи стил.

И онда, можете отићи у продавницу и, консултујући се са продавцем-консултантом, купити жељени лустер, узимајући у обзир горе наведено.

Утичница за плафон испод лустера: постоји избор

Строп под лустерима је украс стропа од давнина. Утичница је, по правилу, круг различитих материјала, чији је центар рупа. Међутим, облик испуста може бити и овалан и квадратан. Наравно, ово не искључује друге облике.

Утичнице на плафону могу бити једноставне, глатке и рељефне, са узорцима

У прошлости се гипс користио за производњу утичница, сада су направљене од полиуретана, пјене, стакла, камена. Међутим, они и даље раде са гипсом.

Куповина утичнице у нашем времену није нимало тешка, међутим, неке факторе треба узети у обзир прије куповине.

фактор:

 • Декор овог производа мора се обавезно комбиновати са другим елементима жбуке, као и са вијенцима. Неопходно је да сви цртежи буду мање-више слични, а ако желите да користите нешто необично, може да поквари изглед целе собе.
 • Пречник грла треба да одговара пречнику лустера.
 • Ако је соба велика иса високим плафоном, боље је изабрати утичницу већу од лустера, у супротном, утичница мање величине ће изгледати нејасна на плафону. Што се тиче слике, она би требала бити примјетна, изражена, а мањи излаз ће бити изгубљен на плафону.

Утичнице могу бити глатке и рељефне. Смоотхиес су бољи за оне који не воле све врсте акумулација, укључујући и на плафону.

Наравно, могуће је користити моделе за утичнице јефтиније, на примјер, од пјене, али ако је просторија са високом влажношћу, онда жељену утичницу од полиуретана.

Утичница од полиуретана испод лустера не само да изгледа спектакуларно и лијепо, већ је и направљена од висококвалитетног материјала

Наравно, употреба утичница од полиуретана је прикладна не само за купатила и купатила.

Монтирају се у ресторанима, дворанама за прославе, салоне итд. Тајна је једноставна: изгледају веома привлачно, а отпорност на влагу није једина предност. Они имају јасне предности у односу на друге врсте продајних мјеста.

предности:

 1. Једноставна инсталација;
 2. Лака брига о њима;
 3. Не упијају мирисе;
 4. Испод, по жељи, боја;
 5. Ако одлучите да носите лустере, лако је раставити утичницу без оштећења.

Такве утичнице, наравно, нису јефтине, али као што пракса сугерише, оне су, практично, вјечне - материјал за то потиче.

Дуге лустере на плафону: понор фантазије

Дуги лустери на плафону су веома тражени од стране великихсобе са високим плафонима.

Лустер би требао украсити просторију, и стога, одговарати њеној величини. Замислите мали лустер у високој соби, који је готово непримјетно на плафону - да ли ће задовољити власнике куће или било које установе.

Лонг лустери се најбоље користе за украшавање плафона у високим просторијама

Дуги лустери обично имају дугу ногу од цеви или ланца. Плафон може бити било које боје и облика, или уопште не постоји.

Кое су стропна светла:

 • Цилиндрични. Од стакла, пластике и других материјала. Плафон може бити мат, сјајни. Можда их има неколико.
 • У облику нијансе.
 • У облику керозинске лампе.
 • У облику "голе" сијалице.
 • Слатко.
 • У облику преврнутог ормара.
 • У облику гасне лампе итд.

Од свега горе наведеног, очигледно једна ствар: фантазија дизајнера није само богата, већ је преплављена. Појединости лустера могу бити све само не позлаћене или хромиране фотографијом. Не мање битан је детаљ као што је прекривање лустера.

Овај тип лустера укључује лустере каскадне, чије се суспензије могу спустити чак и до нивоа пода.

Лустери у ентеријеру (видео)

И на крају, желим да сумирам горе наведено. Модерни лустери израђени су у различитим стиловима: модерни, барокни, ренесансни, хи-тецх. То значи да ћете сигурно бити у могућности да за свој дом покупите управо оно о чему сте сањали када планирате поправкуи распоред њиховог стана. Што се тиче броја ових популарних лампи, онда треба да кренете од сопствених преференција и препорука дизајнера. Вриједно је погледати фото и видео материјале, гдје се у свакој просторији налазе лијепи лустери.

Стропни лустери (фото)

)