Лустер "Спидер" (36 фотографија): бијели и обојени плафонски узорци у облику паука у унутрашњости

Различити уређаји за осветљење користе се за креирање оригиналног дизајна. Производ који је стекао популарност када се користи у стилу "поткровља" или у строгом индустријском дизајну просторије - лустер "Спидер" различитих типова. Сматра се трендом модерног дизајна у стропној расвјети.

Карактеристике

Декоративни елементи се користе у свим стиловима, укључујући и минимализам. Најчешће се нагласак ставља на извор стропне расвјете - лустере. Преображава читав свој изглед у собу и ствара позитивно расположење за цео дан.

Елегантан лустер "паук" изгледа необично, савршено се надопуњује модерним и популарним стилом "поткровље". Овај ентеријер најчешће користе креативни људи који воле да постављају експерименте и купују јединствене ствари.конструкција

Конструкција лустера са пауком обухвата:

 • главно учвршћење за плафон;
 • жице;
 • сијалице са жарном нити.Свака нога уређаја има свој носач. Има стропни носач, ау неким случајевима и крути метални оквир. У овој варијанти, од монтаже, која се налази у средини, одлази са флексибилним стативима, на крају којих су фиксне сијалице. Изглед дизајна подсећа на инсекте са много ногу. Као резултат, производ је добио ово име - лустер "Спидер".

Главна карактеристика уређаја је да се положај ногу може независно променити.

Имамогућност да пронађе брдо по свом нахођењу. Свјетиљке уз помоћ каблова се спуштају на висину с различитим параметрима и на одређеној удаљености од главног прибора. У току рада, мењају се локације лампи на уређају.Издати производ за осветљење са или без светиљки. Најпопуларнији стропни лустер са металним нијансама. Ако нису у производу, онда спољне лампе личе на замрзнуте капи воде на ногама паука. Такав модел визуелно олакшава читав дизајн.

Приликом дизајнирања дизајна у модерној стилизацији, у унутрашњости се користи урбанизирани лустер од паука који ће украсити собу и додати малу бохемију цијелој соби. За необичне инструменте који имају паукове ноге, потребна вам је соба са високим плафонима. Дуге ноге помажу лустеру да равномјерно распрши освјетљење у цијелом подручју.Моделни опсег

Плафонски производи у облику паукова произведени у два типа:

 1. Традиционална лампа, обешена или причвршћена на плафон, са меким ногама од жица које могу да промене свој положај. Дужина жице је регулисана. Производ, направљен у овом стилу, има металне плафоне: равне у облику плоча или у облику резбарених решетки, као и могуће варијанте и без стропних свјетала. У овом случају, сијалице имитирају капљице воде.
 2. Уређај за осветљење са затварачем на плафону у облику металне паукове ноге са капом за лампу. Сваки елемент се монтира одвојено на плафон. Ноге се могу сагнутирачунајте шарке и промените правац светлости. Овај лустер има метални плафон и изгледа веома велик. Одличан је за високе стропове.Најчешће, "паучни" лустер је направљен у црном како би максимално наликовао правом инсекту.

Постоји бијели или обојени модел расвјетног уређаја који је одабран за освјетљавање дјечје или адолесцентске собе. Они показују завођење и боемност читавог ентеријера. Најчешће, овај лустер је извор главне расвјете у просторији или служи као прекрасан јединствени додатак дизајну собе.

У лустеру "паук", посуда која се причвршћује за плафон и уређај има различите боје и нијансе, а можете и да покупите боју патроне. Најчешће се одабиру модели са монокромним лампама. Уређаји су једноставни за производњу и изводе се без непотребних украса. Захваљујући једноставном и свестраном облику, ЛЕД лустер "паук" је добио признање међу свим модерним производима за осветљење. Цјеновна категорија производа је различита и овиси о многим факторима.Светиљке за лампу

Свака нога стропа је фиксирана на различитој висини и на потребној удаљености од главног носача, што значи једнако освјетљење у цијелој просторији. Ово је важна карактеристика за централно осветљење. Могуће је користити га као додатак главном извору свјетла. "Спидер" лустери имају неколико типова сокла и лампе:

 • ЛЕД лампедоприносе игри светлости у различитим нијансама, због различите температуре усијања. Ако желите да направите прелеп Урбан стил у ентеријеру, онда купите лампе са хладним нијансама. Они су слични неонским модерним натписима. ЛЕД лампе стварају оригинално вишебојно позадинско осветљење. Ове лампе троше мало енергије и служе много година. Са сталним сагоревањем могу радити до пет година.

Такође, ове лампе заузимају прва места за безбедност човека и животне средине. • Врло лијепа и атрактивна Едисонова лампа у облику лампе паукова. По изгледу долази у ретро стилу, али функционалност се не разликује од модерних модела. Већина модела користи ЛЕД картицу.Приликом склапања унутрашњости простора, више пажње се посвећује дневној соби. Ово се сматра првом собом у којој су гости позвани.

Да би осветлили тако велики простор, одлична опција би била лустер у облику паука са мноштвом сијалица.

Употреба у унутрашњости

Постоји много дизајнерских решења за коришћење лустера "Спидер":

 • Приликом дизајнирања светлосног инструмента у стилу са ногама које су повезане у чвор помоћу конопца, ствара се мешавина индустријских и бродских решења. Сваки од стилова утјеловљује слободу. Лустер користи округле свјетиљке које изгледају невидљиво и мирно. Чудно треперии одличне су за унутрашњост кухиње или трпезарије.
 • "Спидер" лустер у класичном стилу је суспендован уз помоћ централног прибора и за сваку од жица које представљају ноге. Сваки од њих је монтиран на плафон. Одвојени елементи уређаја изведени су у црној или беж боји. • Древне лампе Едисона су погодне за трпезарију, стварајући пријатну, романтичну и удобну атмосферу у њој. Уз правилно изабрани модел лустера, можете додати поглед на кућу у собу.
 • Велики велики "паучни" лустер са великим бројем ногу и масивним нијансама, израђен је од метала и има црну сјајну боју. Конструкција је изведена тако да је могуће промијенити смјер и кут нагиба освјетљења. Овај производ није погодан за све просторије. Унутрашњост просторије треба да буде у светлим неутралним тоновима како би се уравнотежила гломазна структура. • "Спидер" лустер у циберпунк стилу има ноге које опонашају екстремитете великог инсекта. Она оставља позитиван утисак о свом изгледу. Детаљи су израђени од метала, вештачки остарени, имају завој гране. На крајевима ногу је ретро лампа са решеткастим мехом.
 • Лустер са дугим ногама лампе служи за зонирање просторија у засебне парцеле. Она савршено раздваја дневну собу од игре или зоне за тренинг. Гране имају велику дужину и обезбеђују целу просторију светлом, а не преоптерећењеопшти стил собе.


 • Ако користите светиљку паука са разнобојним конопцима, добићете леп и оригиналан стил.
 • За дечју собу, уређај са пауковима свих боја дуге ће одлично функционисати. Овај производ не изгледа као модел који се користи у индустријском стилу. Велики пространи плафони опремљени су ЛЕД сијалицама са неутралним, живим бојама. Дечија соба ће се окренути, а дете ће се забавити играјући у таквој соби.


Трошкови брендираног "пауковог" лустера, који има висок квалитет, су прилично велики. Цјеновна категорија је различита и овиси о броју ножица инсекта и броју кориштених свјетиљки. Већина висококвалитетних производа се продаје без сијалица, па ако купите лустер, морат ћете потрошити на куповину потребних свјетиљки. У многим, веома ограниченим буџетима, у овом случају, могуће је самостално направити такав уређај за осветљење.

Научите како да направите паука властитим рукама, научите из сљедећег видеа.